С какво ви дразнят комшиите?

• 45 437
  • 579
  •   1
Отговори
# 480
Аз също бих подкрепила някаква толерантност към трудноподвижни хора. Да, няма разлика в правата на различните инвалиди, но има действително много тежки случаи. ...
Това не е вярно.
Има разлика в правата на различните "хора с увреждания", не се казва "инвалиди ".
И аз съм с ТЕЛК, но от общината ми отказаха талон за паркиране на сините места за паркиране. Не всички хора с ТЕЛК имат право да паркират на тези места.
И това момче, което е над 50кг на количка може би би могло да получи отделно специално място за паркиране.
Не знам какви са тези паркоместа полагащи се на всеки вход, за първи път чувам такова нещо. Къде е това? Официално ли е или нещо специално за този жилищен блок или кооперация?
Преди колко време се опитахте да изкарате такъв талон, защото в момента на всички хора с увреждания дават, както и са с еднакви права, стига да сте с ТЕЛК над 50%.

# 481
  • София /Абсурдистан
Място за паркиране със знак дават от общината само за първа група - над 91 процента и то двигателни увреждания, иначе не.

# 482
  • София
Въобще не е задължително да бъдат само двигателни увреждания, нито е над 91%.

П.П. Грешка. Обърках се, че говориш за инвалидните места по принцип, а ти си говорела за индивидуално.

# 483
Дразнат ме с това, че са големи клюкари

# 484
Живеем в къща и само едни съседи ме дразнят. Защо? Надуват музика на макс със страшен бас, така че буквално ми вибрират прозорците, къщите са близо. Правят го в позволените часове, но от човешка гледна точка не намирам за нормално да си правиш дискотека в двора и 5-6 семейства от близките къщи да ти слушат циганията. Правено им е забележка както от нас така и от други съседи, намалят малко музиката и така до следващата сбирка.

# 485
Пробвайте да пускате класическа музика със същите децибели в днитекогато нямат купон ,но са в къщи.Особено ги дразни Вагнер.Изпитано.

# 486
Да си призная нямам такава техника вкъщи, не слушаме силно музика, а и би ме било срам да го направя… Имаме съседи с бебе, други пък имат пекарна и знам, че стават много рано и лягат много рано. Обаче ако им зачестят сбирките ще трябва да се предприеме нещо.

# 487
Комшиите ми ме дразнят с това, че са много гръмогласни. То не е говорене на много висок тон, то не е гръмогласен смях, то не е силно кихане и кашляне на терасата... Отделно - тропане, силна музика, най-често чалга. А, и една съседка много дразни ежедневно с поливане на растения ли е какво е, обаче почва да пада една гняс по первазите и терасите на хората, на апартаментите под нея. Вода примесена с пръст. Чудя и се защо ги полива постоянно така че да преливат толкова. Айде ние поне нямаме тераса, ама съседите под нас като сложат прането..... Това е само лятото, обаче. Дразни ме и един тъпак от страничните апартаменти, където си тръска цигарата над прозореца и пак пада по первазите. Няма ли пепелници за тия хора! А един друг, където не го познавам, от съседния блок, почти всеки ден крещи като изоглавен и оглася всичко наоколо. Имам чувството че нещо не му е наред с главата. Такива обиди и псувни ръси. Като наостря уши, сякаш покрай него чувам и женски глас. Как се търпи и се живее с такъв екземпляр като този, не знам...!!!

# 488
И аз да се включа. С жена ми, сме живяли общо на 4 места, все в София ( и двамата сме от София).
На първото, комшиите под нас бяха - таксиджия, жена му и сина им( на 18-на години). Таксиджията беше пиян всяка вечер, посягаше и на двамата, особено в по-тежките случаи се замеряха с посуда. Изрепчи ми се един път, втори нямаше - не оцели човека...
На второто, беше доста по-зле - над нас, цигани, които гледаха бяло дете - аутист. Детето беше с наднормено тегло ( и от лекарства, а и от прехранване - майка му също беше американски размер). Бяха записали детето на народни танци, за да избива - детето много обичаше да танцува вкъщи, между 22:00 и 01:00 часа, почти всеки ден... Търпяхме до момента, в който от тресенето ( 12 годишно дете 110 килограма, сами си представете), падна лампиона отгоре и замалко да убие котката ни. Разправях се, но с цигани оправия много няма, и така 6 години...
На третото място, за първи път, живяхме с нормално съседи, чак да не повярваш!
Сега сме вече на 4-то, отново - не можем да се оплачем, единствено имаме малко по-особена баба-реститука отсреща ( в центъра на София сме, така че баби като нея са често срещани), която се величае и си търси с кого да се заяде, за каквото може - а прозореца й и прозореца на детската ни са един срещу друг.... примирили сме се, а и е много проклета и гръмогласна - безценно, най-добрия СОТ Grinning

# 489
Дразнят ме конкретно собствениците на кучета, които като завали дъжд оставят целия вход в кални следи. Изтривалка не ползват. То се вижда конкретно следите до кой апартамент водят. Това го прави предимно една особа. Която не приема и предава и е много удобно да не говори на български език в България. Какво или чий дири тук не се знае.

# 490
Че се събират пред блока на скара и бира, и не канят.Imp

# 491
Ужас и Това ми било съседи!

Последна редакция: нд, 31 авг 2025, 20:00 от Sause baus!

# 492
Да се включа и аз - някой съсед редовно пуши трева и целият ни хол се размирисва от отворена балконска врата, отива и към другите стаи. Доскоро мислехме , че е под нас - снощи след поредното обгазяване ( няма обед, няма вечер, оня си пафка постоянно) мъжът ми слезе да му направи забележка - той отрича, а не миришело, като отворил вратата?!? И сега се чудим как да разберем откъде идва - възможно ли е да е от горните етажи и димът да слиза надолу ( на втори етаж сме), но си мирише яко. Имам и тийнейджър вкъщи, вече и той се образова по въпроса.

# 493
  • София /Абсурдистан
Може да е от горните етажи. И при нас ако някой пуши от горните етажи, също се усеща. И аз съм на втори етаж. Също и в банята и при тръбите се разнася дим и миризма, ако някой готви. Вентилацията в блоковете никаква я няма.

# 494
  • Deutschland
Това разрешено ли е в България? Тревата де. В Германия е разрешено, ама като запалят в парка, викаме полицията. Не сме длъжни да дишаме боклуците им.

Общи условия

Активация на акаунт