С какво ви дразнят комшиите?

• 41 963
  • 551
  •   1
Отговори
# 495
Това разрешено ли е в България? Тревата де. В Германия е разрешено, ама като запалят в парка, викаме полицията. Не сме длъжни да дишаме боклуците им.
Не съм сигурна - май количество за лично ползване може, а и който е си пуши вкъщи в момента. Сега пак се размириса - в детективи се превръщаме вече откъде е…

# 496
В блока на свекървата, съседа по етаж пуши трева и смърди площадката редовно. Отделно, въпросния субект е прибрал от улицата питбул-подобно куче, което лае постоянно от страх/стрес/други емоции и когато се разлае той го бие. Тия дни след един такъв бой имаше олелия и после го видях с превързана ръка, предполагам че на кучето му е преляла чашата и го е захапало.

# 497
  • По света и у нас
Има ли защита на животните още? Може да им звъннете.

# 498
Дразнят ме с това, че са досадни.
Скрит текст:
Преди една година ме 'нагласиха' да съм касиер, тъй като сметките не бяха плащани 4 месеца и бяхме останали без ток. Сега всеки който ме срещне постоянно ми досажда с въпрос, които се отнасят към домоуправителят, аз съм само касиер - събирам пари и плащам сметки.

Отделно има едни съседи, които се нанесоха в началото на годината /момче и момиче/ и явно този е голям тревоман,
Скрит текст:
всяка сутрин в 8:00ч. пуши трева или на прозореца и влиза в нас през отворените прозорци на талази или в междостълбищното пространство и се носи по коридорите... общо взето ужас.

# 499
При такава все по-масова употреба на трева, предполагам че скоро ще започне да се говори за легализиране, особено ако и в Европа тенденцията е същата. Не вярвам управниците ни да пропуснат да спечелят някой лев от тая работа, това е прекалено удобна възможност.

# 500
Честно казано на мен ми е все тая кой пуши трева и кой не, но ми е неприятно тази смрад да ми влиза в къщата и да не мога да си отворя прозорците всяка сутрин...

# 501
Съседите под мен пушат и дима е при мен, казах им, че съм непушач, да съм си затваряла вратата на терасата. Решила съм да ги освежа без такса за банята.Innocent

# 502
Съседите под мен пушат и дима е при мен, казах им, че съм непушач, да съм си затваряла вратата на терасата. Решила съм да ги освежа без такса за банята.Innocent

И под мен съседката пуши много, този, който живее под нея също не я сваля от устата си. Особено неприятно е сутрин, докато си пият кафетата и вечер, докато легнат да спят. Върви цигарена смрад на талази. А ако си поканят и гости, е много неприятно. За непушачи да търпят смрадта на пушачи, е направо ужас. Обаче не сме правили забележка за цигареният дим, защото нямаме това право. Ако някой ни безпокои нощтно време с шум, да, но за цигарен дим, няма как да се прави забележка, защото те са си в къщата, могат да си пушат колкото и където си искат. На нас ни е крайно неприятно, но няма как, трябва да търпим. Като са ни се убили в главите все пушачи под нас, какво да направим, освен да търпим!
Когато пече чушки тази под нас и този под нея, също много е неприятно, ама пак търпим, защото по същата причина, както с цигарите,  нямаме право да правим забележка.
Също и скарата на тази под нас търпим. От време на време като си кани кости, пече на скара на терасата и е неприятно, защото всеки ден имам простряно пране и тя като завунти с тази скара, пера всичко отново, защото не я знам кога ще пече на скара, че да си прибера дрехите от терасата. И отново нямаме право да претендираме.
Накратко казано, етажната собственост е нещо много ужасно и неприятно!

# 503
Кой, къде го казва това, че нямаме право да претендираме?!

# 504
  • София
Цигареният дим е нещо много неконтролируемо.... защото когато неприятната персона над мен запали цигарата си  и дори си тръска през балкона дима влиза у нас. Rage
Знам ,че е от нея ,защото няма никой друг около мен...а и я чувам Rage

# 505
Щом някой ми пречи, на какво основание аз трябва да го толерирам? Още повече, че мога и аз да му преча, щом избира този вариант! Ако си пуши в дома, без да ми пречи, ок.

# 506
Щом някой ми пречи, на какво основание аз трябва да го толерирам? Още повече, че мога и аз да му преча, щом избира този вариант! Ако си пуши в дома, без да ми пречи, ок.

За жалост няма законово основание да се претендира за миризми, идващи от съседи, вкл. и цигарен дим.
Тези пък, които живеят срещу нас, са супер мръсни и мизерни, не чистят, не перат, имат куче, което не извеждат, сдържам си дъха, докато чакам асансьора, но и на тях ме можем нищо да кажем, нито да направим. Въпреки че няколко пъти изразявам възмущение директно и моля да си изчистят, за да не смърди в общият коридор на градски кенеф и на каква ли още не вуня, но тях не ги е грижа, че на нас ни пречи тяхната смрад. Как да ги спра, като нямам законово основание за това! А няма и как да им преча, защото те са толкова дебелокожи и супер нагли, че няма да се трогнат от нищо.

А няма как да си пуши в дома, без да Ви пречи, освен ако не затваря и не пуска аспирация, но пак ще трябва да се проветрява от време навреме, особено ако е върл пушач.
И талазите смрад, съответно ще Ви смущават, но наистина няма как, няма закон или точка от закон, на основание на която да им се забрани да си пушат в домовете, това е!
Ако пък Вие намерите някакъв начин, моля, споделете!

Последна редакция: пн, 15 сеп 2025, 15:44 от PANDA_FuBao

# 507
Много обичам всякакви животни, но е нетърпимо да си решеш кучето на стълбите на кооперацията и те да са зарити с кълба козина Sad

Имам съседка, която крещи обикновено между 3:00 и 5:30 сутринта по синовете си, които играят на компютрите си и ме събуждаше. Живее срещу нас, прозорците отворени и всичко се чува.
Страшно дразни и с изтупването на черджета и покривки през балкона, освен с крясъците и през деня/вечерта/нощта.

# 508
  • Mediterraneo
Много искам някой да дойде да ми направи забележка, че пуша на терасата си.

# 509
Не си дала адреса, не е цъфнал някой.

Общи условия

Активация на акаунт