Лидл 174 - априлска цветна

• 92 363
  • 1 321
  •   1
Отговори
# 1 005
  • София
Много харесахме захаросания джинджифил. Беше с купон. Идеален за боледуващи.

# 1 006
Не съм опитвала пикилио, въпреки целия фен клуб тук Simple Smile горда съм, че съм им  устояла !!!
Междувпрочем, доматите зелено/червено /сини са доста сладки. Не им знам сорта, но определено се харесаха в нас, та днес ще пращам съседката да ми купува още 1 тарелка.
И аз, и не смятам да ги пробвам!
Тези домати идеално се побират в кутия за училище Simple Smile

# 1 007

Ето пикильо - напълнени с пуешката кайма от тази седмица на оферта в Л.

# 1 008
  • София
Скрит текст:

Ето пикильо - напълнени с пуешката кайма от тази седмица на оферта в Л.
Изглеждат като пълнени с яйце и сирене, но може пуешката кайма да има такъв вид. Ill

# 1 009
Има и крема сирене в рецептата (за спойка на каймата), само че вместо крема сирене, реших да експериментирам с Дунавия.

# 1 010
При нас чушките са само нарязани от доста време.
Fenyx, може ли рецептата?

# 1 011
  • СОФИЯ
Наистина прекалиха с цените. Малко преди 17 ч в магазина на Сточна гара почти нямаше хора. 2 работещи каси, без чакане. Ходя заради едно вино и някоя дреболия.

# 1 012
Само давам пример защо трябва да се гледа цената на регала - в Кауфланд нали режат кашкавали. Ако в неделя нарежат и опаковат кашкавал на промоционална цена, в понеделник цената е по - висока, а етикетът върху парчето не може да се смени, заради срока на годност.

Монетата има две страни - при промоции етикетът на регала е с по-ниска цена, от етикета на парчето. Ама тогава никой не прави проблем.
Ами законите в търговията по принцип са в полза на купувача, затова е нормално да се сложи етикет по-нисък от щампования на продукта. Но обратното е некоректна практика и би трябвало вече и в България да има законов текст за тези неща. А това как търговеца ще си уреди нещата си е негова работа, да ходят по света пък да гледат как са го направили другаде, защото не е нужно да се изобретява топлата вода.

# 1 013
Fenyx, може ли рецептата?

И при нас доста време бяха само нарязани и се жалвах от това тук, после имаше една оферта на тези чушки, тогава изведнъж се появиха и цели и от тогава в нашия филиал все се намират и от целите.
Рецептата:
Скрит текст:

е от тук:
https://m.facebook.com/watch/?v=395115637849714&_rdr

И съм си я записала накратко така:

1 с.л. олио и 1 глава лук
5 чери доматки
400 гр. кълцано месо (в тази последователност се запържват и се подправят с:)
1/2 к.л. сол
1/2 к.л. черен пипер
1/2 к.л. подправки за месо
80 гр. кремообразно сирене (слагам поне двойно и смесвам се след хубаво изстиване на каймата)

За чушките- 5 сурови капии , на 200 градуса за 30 мин. във фурната (на 20-та минута се обръщат чушките) и след това 10 минути да стоят завити под алуминиево фолио (преди да се обелят)
// Вместо това - ползвам консервирани пикильо - за 400 гр.кайма - 2 бурканчета

Чушковите рулца се слагат в термоустойчива стъклена чиния с 1 с.л.олио (ако има останала смес- оформят се кюфтенца от нея)
Със 100 гр. моцарела се поръсва и се пече
- на 180 градуса за 20 мин.
Този път на око сложих вместо крема сирене Дунавия и пак стана добре, а каймата беше пуешка, а не обичайната свинско/телешко.

П.п. и да отбележа, че благодарение на Леми имам тази чудесна рецепта (която се е превърнала в една от любимите ми), пак благодаря за което 💐!

Последна редакция: вт, 25 апр 2023, 23:28 от fenyx

# 1 014
Вашето "при нас" май не е нашето...😁 На Пещерско шосе отдавна няма нито пикильо, нито червен боб...😒
Плюс и от мен за рецептата! Страхотни стават /с печени пстладжани и тиквички също/.🤩

# 1 015
Супер идея с тиквичките, благодаря, Долче 💐!

# 1 016
  • София
Аз не схванах за тиквичките 🙃 Да ги напълня със сместа от пуешка кайма и крема сирене ли?

# 1 017
Доколкото разбирам идеята на Долче е да заместят чушките, т.е.  точно, в тях да се завие сместа.

# 1 018
Наистина прекалиха с цените. Малко преди 17 ч в магазина на Сточна гара почти нямаше хора. 2 работещи каси, без чакане. Ходя заради едно вино и някоя дреболия.
Същото забелязвам напоследък.Едва ли,защото клиентите са отишли в новият на ЛМ.Освн,че е скъпо и в асортимента,няма нищо интересно.Обикалях с количката,а вътре само една чабата.Взех и опакованите две бутилки кока-кола.Да има.На касата:''Само това ли е за вас?''.Много смешно ми стана.Ами те нямат нищо хубаво.Този месец няма как да изхарча 310лв.,за да ми спестят 5 лв. при следващо пазаруване. Joy Жалките им купони,направо са обида за клиента.

# 1 019
Доколкото разбирам идеята на Долче е да заместят чушките, т.е.  точно, в тях да се завие сместа.
Точно, с изпечени "филийки" патладжани и тиквички.🙂 Разбира се, не пречи и да се напълнят, но не знам дали тогава няма да е необходимо първо малко да се запекат патладжаните/тиквичките...Може би зависи и от размера им...🤔
И аз днес излязох с малко неща от магазина. На всичкото отгоре...докато ме обслужваше и гледаше към ръцете и покупките ми, касиерката каза "Много е хубаво!" (все едно реагира на нещо, което е видяла там) и аз се почудих какво иска да каже...А тя говорила по слушалките....😆😅😂

Общи условия

Активация на акаунт