Лидл 174 - априлска цветна

• 92 368
  • 1 321
  •   1
Отговори
# 990
Като споменахте картофи, доста отдавна не бях взимала от пакетите с бланширани и се стъписах от цената им. Опаковката от 2,5 кг е с цена 10.49 лв. Стори ми се уау, пакетите по един кг са почти 5 лв?!
Вчера споделих с колегите на работа и се оказа, че на колега който "гледа" картофи, предстоящата реколта е предварително уговорена за изкупуване от търговец на зеленчуковия пазар на цена 4 лв за кг пресни картофи.
Също така научих, че по складовете вече имало олио на 2.30, но не съм го видяла с очите си.

Тази година и аз бях в потрес от цената на картофите в кварталния Плод-зеленчук.
Бяха ги пуснали за 10 лв килото. По същото време на Женския пазар се продаваха на половин цена.

Олио купувам само Калиакра. По големите вериги гледам все още върви в диапазона 5-5,50 лв.
А в магазина срещу блока ни вече 2 седмици литър се продава за 4,25 лв без да е на някаква промоция.

# 991
  • София
Скрит текст:
Като споменахте картофи, доста отдавна не бях взимала от пакетите с бланширани и се стъписах от цената им. Опаковката от 2,5 кг е с цена 10.49 лв. Стори ми се уау, пакетите по един кг са почти 5 лв?!
Вчера споделих с колегите на работа и се оказа, че на колега който "гледа" картофи, предстоящата реколта е предварително уговорена за изкупуване от търговец на зеленчуковия пазар на цена 4 лв за кг пресни картофи.
Също така научих, че по складовете вече имало олио на 2.30, но не съм го видяла с очите си.

Тази година и аз бях в потрес от цената на картофите в кварталния Плод-зеленчук.
Бяха ги пуснали за 10 лв килото. По същото време на Женския пазар се продаваха на половин цена.
Олио купувам само Калиакра. По големите вериги гледам все още върви в диапазона 5-5,50 лв.
А в магазина срещу блока ни вече 2 седмици литър се продава за 4,25 лв без да е на някаква промоция.
Това олио отдавна вече не е българско, а румънско и в К и Б го имаше на цена под 4 лв.
Темата е за Лидл.

# 992
  • Mostly in my mind
Аз ползвам нарязаните чушки пикольо за салата със спанак на Хепи. Simple Smile

# 993
  • София
Пикильо ги хапвам с препечена филийка и сирене. Супер вкусно ми е!

Последна редакция: вт, 25 апр 2023, 14:52 от Amiamo

# 994
  • Велико Търново
Не съм опитвала пикилио, въпреки целия фен клуб тук Simple Smile горда съм, че съм им  устояла !!!
Междувпрочем, доматите зелено/червено /сини са доста сладки. Не им знам сорта, но определено се харесаха в нас, та днес ще пращам съседката да ми купува още 1 тарелка.

# 995
Цената на шунката една, на касовата бележка друга. Като попитах защо и ми казаха, че цената на рафта била друга.
Нали имаше проверки уж, това си е за глоба.
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 25 апр 2023, 14:10 от Serene__

# 996
  • София
skk007, харесвам тези домати, но са с дебела ципа и това ме дразни.

# 997
Цената на шунката една, на касовата бележка друга. Като попитах защо и ми казаха, че цената на рафта била друга.
Скрит текст:

Търговецът определя цената, не производителя. Затова се гледа цената на регала.

# 998
  • София
Скрит текст:

Напоследък сменят цените бързо и слагат едни разпечатани съобщения А4, че цената не е тази върху продукта, а на регала. Така удобно вдигат с по 10-15% вече няколко пъти филето на Дулано, което купуваме.
Онзи ден цена по етикет на продукта 19,99 лв./кг., но "табелата" обявяваше цена 21,99 лв./кг.. Преди  седмица беше цена по етикет 17,99 лв./кг., а на разпечатаното съобщение 19,99 лв./кг.
Същото беше и за филе "Елена" и подобно филе, но с друго име.
Както каза някой, инфлацията пада, нооо ... цените се вдигат.

Последна редакция: вт, 25 апр 2023, 15:16 от geos

# 999

В Лидл гр.София , Захарна Фабрика ,ако Ви трябва масичка за лаптоп  цената и е 20 лв.Simple Smile

# 1 000
Какви са тези чушки Пикильо, люти ли са, за какво ги ползвате?
Обикновени печени белени чушки, не са кисели и не са люти, просто са по-деликатни от големите понеже са малки. На мен ми харесват главно защото са малко количество, не е като голям буркан и да ми се мотае седмица в хладилника. Ползвам ги за пица и салата главно и въобще където ми хрумне че трябват печени чушки.

Е търговецът определя, но си има правила, затова се гледа законът Triumph Би трябвало да е забранено на регала да слагат по-висока цена от щампираната върху стоката.

# 1 001

И другата цена е сложена от търговеца, просто не са сменили етикетите, което е подвеждащо и незаконно. Освен цена за килограм, трябва да има и цена за разфасовката. Бъдете внимателни!

# 1 002
Само давам пример защо трябва да се гледа цената на регала - в Кауфланд нали режат кашкавали. Ако в неделя нарежат и опаковат кашкавал на промоционална цена, в понеделник цената е по - висока, а етикетът върху парчето не може да се смени, заради срока на годност.

Монетата има две страни - при промоции етикетът на регала е с по-ниска цена, от етикета на парчето. Ама тогава никой не прави проблем.

# 1 003
  • Асеновград
Да споделя, че върнах почистващия робот без никакъв проблем, една седмица преди да изтече двумесечния срок. Попитаха защо го връщам, казах не съм доволна как се справя и това беше, дори не отвориха кутията.
Действително майка казва, че бил много хаотичен, ще се купува друг явно.
Скрит текст:
Тези евтините са така . Ще търсите такъв който чертае карта ама още 200-300 лв. отгоре поне.

# 1 004
Благодаря за разясненията за чушките, ще взема да ги опитаме.

Общи условия

Активация на акаунт