Промоции на книги - тема 17

• 50 362
  • 722
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Здравейте, някой успя ли да намери линка към ваучера за сиела? 20 минути ровя и така и не го намирам.

# 541
  • Бургас
Не ти трябва никакъв ваучер. Книгите в сайта са намалени. Ако ходиш в тяхна книжарница на касата ще ти ги намалят.
И аз не разбирам защо всеки път пишат за някакъв ваучер като то дефакто няма такова нещо.

# 542
Някой поръчвал ли е от https://www.libristo.bg/?
Впечатления?

Да, миналата седмица, първа поръчка ми беше. Няколко дни им отне докато шипнат, предполагам защото книгите бяха налични при доставчик, от шипването дойдоха за един ден. Начисляват 4 лв. допълнително за наложения платеж.

# 543
  • Бургас
Сайта на Софтпрес дава код за 25% еднократно, когато се запишеш за бюлетина им.

# 544
  • София
Минах през Панаира, но много набързо. Общо-взето отстъпките са 20%. "Колибри", освен -30%, имат доста приятна селекция на книги по 3 и 5 лв. (например тези на Кейт Мортън са по 3 лв., което си е попадение). Да похваля "Таймлайнс" - имат около 33% отстъпка на много книги. Успях да взема поредицата "Заек и мечка" (5 бр. с твърди корици) за 66 лв. при 102 лв. корична цена, което е невероятно! Изд. "Кръг" имат -50% на 50 заглавия (моля, не ме питайте кои, нямах време да разгледам) и -20% на останалите. Тези дни пак ще ида, за да пообиколя по-обстойно.

# 545
Колибри на всички книги ли (освен тези по 3 лв) са с -30-%, т.е. и на издадените съвсем наскоро?

# 546
От Колибри взех само една и тя беше даже с 40% намаление, но дори и на най-новите намалението е поне 30%.
Ерове имат доста голямо намаление - "Евангелие на отровното дърво" беше за 20лв, при корична цена 35.
Иначе най-често е 20% намалението. Най-вече си купих книги от Изток - Запад и ми направиха обща остъпка 20%. Днес на щанда беше главната им редакторка, с която е голямо удоволствие да се говори - отговаря на всички въпроси, свързани със съдържанието и очакваните заглавия, както и препоръчва на читателите според това, което преди са харесали.
"Времеужежище" още не се е появила на щанда на Жанет45, предполагам утре вече ще я има, защото Георги Господинов ще раздава автографи.

# 547
Има я, има я, преди малко видях пост на Манол Пейков във Фейсбук за пристигналия нов тираж и снимка с опашка пред шатрата на Жанет 45.

Едно чудесно ревю, пак в социалната мрежа, на “Приказка” на Стивън Кинг е направил писателят Марин Трошанов.

Последна редакция: вт, 30 май 2023, 17:41 от fenyx

# 548
Днес ходих до панаира. Взех си само една книга, и то импулсивно. Всичко, което търсех или го нямаше, или нещо не ми хареса на място. Имаше 25% на доста заглавия от Захарий Стоянов.

При Книгомания, Колибри и Хермес хора питаха за Времеубежище Simple Smile  Естествено при Жанет 45 нямаше бройки. Щели да се появят след 4 часа. Жалко, защото явно доста хора бяха дошли специално за тази книга.

При Колибри питах дали ще издават скоро луксозното издание на Алиса в огледалния свят и ми попариха надеждите. Жалко, защото първата част е невероятно красива. Дано причината да е, че друго издателство е грабнало правата.

# 549
Опитвам се да се удържа и да подмина панаира на книгата, защото имам все още доста непрочетени книги и нужда от нова библиотечка вече, но ако не успея- харесала съм най-малко четири-пет книги: „Глюкозната революция“, “Когато Ницше плака” (ИК Колибри), “Млък”, Радослав Бимбалов (Сиела), “Стълба към небето“ (Лабиринт) и “Пътуване с лек багаж”, Туве Янсон (Жанет 45).

# 550
И аз се отчетох със скромен пазар от Панаира на книгата, защото си купих повечето неща от промоциите за 24 май. Взех от ЕМАС "Кървава луна" на Несбьо и 7-8 книжки за дъщеря ми от няколко издателства - "ПАН", "Колибри", "Робертино" и "Мармот". Исках да взема и от Сиела последните две книжки на Джудита Кампело - "Какво стана с лешниците" и "Фестивал на светлините", но ме препратиха три пъти от едната каса на другата, защото се занимаваха с някакви техни познати, на които им пуснаха 50 % отстъпка, и аз накрая се отказах. И без това от "Сиела" са ми най-неприятни, така че не съжалявам.
"Фют" имаха и книжки намалени до 50 %, но такива, които са им застояли и никой не би купил. На тяхната шатра имаше само 2-ма души, които разглеждаха и нищо не си купиха. Може би трябва да преосмислят политиката си и поне на Панаира на книгата да дават поне едни 15 %. Не предлагат някакви шедьоври, а и книгите са им отпечатани в Китай. Имат поне десеторна печалба. Като цяло детските книги са безумно скъпи.
Видях опашката за Георги Господинов, но я подминах. Аз не съм му фен, чела съм го в Университета, защото беше в програмата, и не е моят автор. Абсолютно нечетивен и безинтересен. А и да си призная, дори и не бях чувала за тази награда преди да го наградят.
Като цяло има някакъв чар в това да ходиш на Панаира, но определон блъсканиците не са за мен. Нито можеш да погледнеш като хората, нито да попиташ, а и постоянно някой застава пред носа ти. Пазаруването онлайн го предпочитам. Имам време да си разгледам и да си помисля. Озон и Ориндж си ми остават фаворити и смятам да си залагам на тях.

Последна редакция: ср, 31 май 2023, 16:17 от bile_1984

# 551
На “Фют” сигурно кодовете за 23.04 и 24.05, които Store бяха пуснали щяха да хванат, поне на Егмонт имаше отстъпка с тях. В Ориндж за съжаление са със звездички и намаления не ги хващат там, добре че засега Озон също дават намаления, засега там става и с почти постоянния код Dnevnik10 за 10% отстъпка, пак е нещо. Ако имате повече книги или и други артикули за поръчка оттам, нас 50 лв ще е и с опция безплатна доставка.

# 552
Цитат
Видях опашката за Георги Господинов, но я подминах.
Генетична памет за нареждане на опашка, като изскочили от страниците на книгата. Сигурно повечето ще гласуват за петдесетте на референдума. За разлика от юнаците, за които "Под игото" ще си остане любимата им книга в следващите поне пет века.
Със сигурност "Времеубежище" ще има още тиражи и няма да свърши като банани по нова година, "Физика на тъгата" е вече осмо издание, така че книги ще има за всички. 100% и на панаира през декември ще можем да си купим книгите на Г. Господинов.
Случката пред щанда на Сиела и мен щеше да ме подразни и също така не са ми приятни, но пък издават Бакман и Теодора Димова, така че пазарувам от тях.

# 553
По повод на “Времеубежище” и опашките, видях един пост (пак на Манол Пейков), който ми върна вярата, че все още има добри хора и конкуренцията може да не е пречка - става въпрос за това, че в натоварения момент за книжарите на Жанет 45 “съседите” им от Сиела са се притекли на помощ, ако не с друго с пренасяне на книгите. Много ме радват такива спонтанни прояви на малки добрини.
(Моята книга отдавна е в библиотеката ми, но не обичам навалици и пропускам днешната вероятна опашка за автографи).

# 554
Аз продължавам да съм скептична. И Пат Баркър е носител на Букър (даже май на истинския, а не на международния), а мнението ми за Безмълвието на момичетата е лошо.

Общи условия

Активация на акаунт