Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 80

• 44 494
  • 752
  •   1
Отговори
# 135
Тапата пада на части в повечето случаи. Прилича леко на гигантски кървав сопол 😅 има снимки в гугъл. Иначе не значи, че започва раждането. Може тапата да падне и да минат 2 седмици дори след това без нищо. Както са казали - следете движението на бебето и за контракции. И бих допълнила, за Ваше спокойствие,  може да отидете на спешен кабинет все пак да погледнат. С първата ми бременност от притеснение първо на АГ и после на спешен отидох. Както се казва better safe than sorry.

Здравейте! Терминът ми е за 29.04. Предния четвъртък за пръв път след тоалетна имаше малко розово по хартията. Помислих, че е част от тапата и нищо ме предприех. Вчера пак имаше същото розово. Днес по-рано сутринта имах по бельото кафяво лепкаво течение… вече бях сигурна, че е тапата :д и сега пък ясно червена кръв,  но малко колкото голяма плоча на нокът. Чух се с лекарят ми, но не ми каза да отида на преглед, че няма нищо протеснително ако бебето на всеки час го усещам и да си продължавам с тоновете.
Въпросът ми е на някоя от вас падала ли е така по няколко пъти? Вашите лекари така спокойни ли са като моя :д сигурно няма нищо за притеснение, но първа ми е бременност и….

# 136
Здравейте, днес разбрах, че съм бременна в 6та седмица. Безработна съм от една година. Имам въпрос относно майчинството, пак ли е две години? Нали се гледа да имаш 12месеца трудов стаж, които може да са разпокъсани. Колко е сега майчинсвото на месец при моят случай? Благодаря

# 137
https://m.bg-mamma.com/?topic=1526270

В тази тема ще отговорят най-правилно.
Късмет!

# 138
Някой скоро да е правил пренатест? За колко време станаха резултатите?

# 139
Здравейте! Ще се радвам някоя с опит да сподели Как стоят нещата със спирането на кърмата? Благодаря предварително Simple Smile

# 140

Зависи от клиниката. За Вижън чаках 6дни, някои ги бяха получили и на 4-ия ден.

# 141
Здравейте! Ще се радвам някоя с опит да сподели Как стоят нещата със спирането на кърмата? Благодаря предварително Simple Smile

Отворете блога на Хедра, там има информация за плавно спиране без лекарства, за друго ви трябва лекар да ви каже и изпише нужните неща. Аз лично я спрях постепенно по медицински причини, но вече бях кърмила 10м.

# 142
Verify  - за 5 раб.дни. Най-скъпия пакет, за мое успокоение направих.
Доволна съм, дават ти тракинг номер за DHL. А, след като пристигне в САЩ ги правят за до 5 раб.дни. Имай предвид, че са с 10 часа назад.
Поздрави!

# 143

7–8 календарни дни му отне на Нифти про. Нифти моно излезе за около 12 дена.

# 144
Здравейте момичета може ли тестът за бременност да покаже преди МЦ 8 дни и кога може да има имплантирано кървене
 ( Кога става имплантацията ) Благодаря ви предварително 🙂❤️

# 145
Не, никакъв тест няма да отчете правилно 8 дни по-рано.

# 146
Не, никакъв тест няма да отчете правилно 8 дни по-рано.
а кога горе долу може да става имплантацията?

# 147
Изчакайте минимум деня на очакваната менструация и пак не е сигурно, че ще отчете. Ако сте си правила тест за овулация може по-точно да се предложи евентуална дата на зачеване. Всичко това на този етап е по-скоро кристална топка… Разбирам нетърпението ви на този етап, но най-добре е да изчакате поне някакво закъснение и за по- точен тест бих казала кръвен, който не просто показва положителен/ отрицателен резултат, а и стойност, която би ви ориентирала по-добре дали има или няма бременност и ако има, дали нараства на 48-72ч (удвоява) за успешна бременност.

# 148
Експрес тест отчита преди закъснението, ден два

# 149
Здравейте момичета може ли тестът за бременност да покаже преди МЦ 8 дни и кога може да има имплантирано кървене
 ( Кога става имплантацията ) Благодаря ви предварително 🙂❤️

Имплантацията е обикновенно малко преди очакваната дата на МЦ и за това понякога го бъркат и с цикъл. 8 дни преди цикъл дори да и оплодена яйцеклетката, още пътува някъде по тръбите докато стигне. Най-рано 2-3 преди МЦ, но най-достоверен резултат вече на деня на очаквания МЦ.

Общи условия

Активация на акаунт