Да преправим старите мебели с любов - тема 39

• 61 446
  • 918
  •   1
Отговори
# 135
Много хубави са станали столовете. Каква е тази кожена ролка и има ли други цветове? Питането ми е за един президентски стол, който е от естествена кожа, но облегалките за ръце са от някаква изкуствена мушама, която се обели много грозно. Не ми се хвърля стола, сега почти не се намират от естествена кожа. Цвета е капучино.

# 136
  • София
Здравейте,  направихме си маса с метални крака и дървен плот от чам, отделно ще правим ламперия от чамови дъски под един навес. Масата ще стои под навеса и зиме и лете, че стана много тежка .
Питането ми е с какво да лакираме/ омаслим чама
Здравей,
С Бохемит Естетик. Има различни цветове. На маслена основа е. Импрегнира идеално. След него няма нужда от друг финиш. Хубавото е, че не става на люспи.

# 137
  • София
Poni69, взех ролката от Амазон. Има доста видове, май видях и такива от естествена кожа. Моята е ето тази:https://www.amazon.de/-/en/gp/aw/d/B09X1L2QNQ/ref=ya_aw_od_pi?ie=UTF8&psc=1. Цветът се различава малко от този на столовете, но горе долу пасва.
Аз след малко се захващам с най- приятната част - боядисването. Вече обезмаслих вратите и облепих с хартиено тиксо.

# 138
Аз взех безцветен лак акрилен (такъв исках) 3 в 1, има импрегнант, и мисля восък от Практикер. Пръсках миналата седмица маса и диванчета от палети.

# 139
НСЧ, с какво си покрила перваза на вратата? Имам едно голямо огледало в коридора без рамка и се чудя каква да му измисля (високо е почти до тавана). Приемам идеи всякакви.
Здравейте, съвсем нова съм в темата, наскоро я открих. Засега чета с интерес и се възхищавам!
За огледалото- у дома имаме такова без рамка, на което му направихме "рамка" от самозалепващо фолио. Уж беше временно решение, но като всяко временно нещо-остана си така. Всъщност ми харесва, някак не се утежнява огледалото, а може да подберете такъв цвят, че или да е акцент или да се слива с интериора-по Ваш вкус. А и винаги може да го промените.

# 140
  • София
Обикновено въпросите са “Как от тъмна лакирана мебел да направя матов бял шкаф?”, но на мен ми трябва точно обратното. С какво мога да направя едни колонки от МДФ черни и с дебел слой лак? Търся ефекта на гардероб от 70-те - гладък и добре лакиран /не държа да е гланц, но поне сатен/

# 141
  • София
Аз съм готова с четири от вратите в коридора, останаха ми още две. Занимавам се вече един месец, но бяха наистина в окаяно състояние. На места бяха с неравномерен или избледнял цвят, с процепи
Скрит текст:

След запълване на дупките
Скрит текст:

Първо изстъргах неравностите с шпатула и запълних пукнатините, после изшкурих, облепих с хартиено тиксо и боядисах две ръце. Остана ми да изчистя някои места, където съм намацала или е капнала боя, да махна едни кабели покрай рамката, да купя и сложа нови первази на пода и да ги прокарам под тях.
И за сравнение една готова и боядисана и друга, която още не е.
Скрит текст:

# 142
Ми...перфекция е станала Grinning

# 143
  • sofia
Много добре са станали вратите!

# 144
Поздравления! Много добър резултат!

# 145
  • пустинята Гоби
И страшен труд! Боята каква е?

# 146
Браво! Flowers Hibiscus
Възхитена съм от резултата! На място ли ги боядиса, или ги свали?

# 147
Рая, мисля че този ефект на лак гладък като стъкло няма как да се получи вкъщи с продукт от магазина. Гледала съм как се лакират луксозни дървени детайли, лакът се пръска и са много, много слоеве. Освен това самият лак е друг.
Иначе мдф може да се боядиса, и после да лакираш, най-добре с продукти от една серия. Вземи си подходящо валяче за лак (не дунапренено), за да не стане на мехурчета покритието.

# 148
  • София
Мерси. Това покритие тип стъкло се постига с шел-лак на 100 ръце. Ама няма кой да го лакира, шкури и лакира, и шкури до припадък. А фабричните лакове са прекалено отровни за домашна употреба.
Пробвах с автоемайл лак, но резултатът не ми харесва - с четка си личи, макар и не много, а валячето  пуска къси косъмчета, които се виждат. Валячето е с някаква мрежичка, ужким точно за да не падат косъмчета, но уви.

# 149
  • София
Mimi Rose, боята е Miss Pompadour

След боядисването на стените в кухнята, където три пъти купувахме различни бои и нито уцелих цвета, нито бях доволна от качеството, се зарекох за вратите да не взимам от тук. Поръчах я от Германия.
DeVa, вратите ги свалихме с ММ в мазето само за шкуренето. После ги закачихме, минах допълнително да изгладя с машинка, обезмаслих и ги боядисвах на място. Грунд не съм слагала.

Общи условия

Активация на акаунт