Да преправим старите мебели с любов - тема 39

• 62 457
  • 918
  •   1
Отговори
# 150
Мерси. Това покритие тип стъкло се постига с шел-лак на 100 ръце. Ама няма кой да го лакира, шкури и лакира, и шкури до припадък. А фабричните лакове са прекалено отровни за домашна употреба.
Пробвах с автоемайл лак, но резултатът не ми харесва - с четка си личи, макар и не много, а валячето  пуска къси косъмчета, които се виждат. Валячето е с някаква мрежичка, ужким точно за да не падат косъмчета, но уви.

С автаемайл лак са вратите вкъщи. С дунапренен валяк сме боядисвали.
Сега чувам че с друг валяк се боядиква блажна/автоемайл Rolling Eyes

# 151
  • София
Питах в магазина и ми препоръчаха въпросното валяче. Много късички косми, около 3 мм. и отгоре мрежичка. Обаче се скубе и всичко става мазало.

# 152
На мен друго валяче ми препоръчаха за лак. Като кадифе е, без мрежичка.

# 153
Здравейте! Искам едни стари легла, единични с много удобни ракли отдолу да им сменя матраците. Най-вероятно сама няма да се справя, но и майстор не откривам. Има си рамка, табла отдолу, просто матракът отгоре е ужасен. Някой да се е справил сам и идеи как?

# 154
Преди доста години, на ъглови легла сложихме подматрачни рамки и дунапрен /не помня дебелината/. Уших калъфи и станаха като матрак.
Помня, че за тогава цените бяха по ниски от нов матрак.

# 155
Преди доста години, на ъглови легла сложихме подматрачни рамки и дунапрен /не помня дебелината/. Уших калъфи и станаха като матрак.
Ами то си има рамка, въпросът е как да сложа новия матрак и да претапицирам с такова нещо отгоре. Сигурно е някакъв специален плат. А и как се закрепя матракът за тази табла отдолу?

Последна редакция: нд, 04 юни 2023, 18:29 от Kalina1985

# 156
Не разбрах питането.

Това е еднолицев вероятно матрак с вградена рамка.
Купувате нов такъв и монтирате на металните повдигащи механизми.

# 157
И аз не разбрах. Да се претапицира сегашния, или как да се направи нов?

# 158
Скрит текст:
Ами то си има рамка, въпросът е как да сложа новия матрак и да прерапицирам с такова нещо отгоре. Сигурно е някакъв специален плат. А и как се закрепя матракът за тази табла отдолу?
Леглото от този модел ли е:
Скрит текст:

# 159
  • sofia
Продават се еднолицеви матраци, които са с дървена рамка отдолу. Просто се маха стария и се закачва новия матрак

# 160
Това ми прилича на еднолицев матрак с крачета.
Обърни го с краката нагоре, виж как се махат краката - може да са с планки на винтове, а може директно да се завиват в скарата на матрака. Виж в четирите ъгъла на матрака дали има някакви планки (едни метални или просто дървени триъгълни). Ако има такива (най-вероятно) виж дали има глави на винтове по тях и пробвай да ги отвинтиш. Ако е необходимо, резни с макетно ножче плата на матрака по ъглите, за да се види положението.
Според мен е матрак с крачета. Има еднолицеви матраци, на които могат да се завинтват крачета. Тези, които се продават (крачетата) не са особено хубави, така че можеш да ползваш твоите. Купи си еднолицев матрак, да не е от най-евтините, защото хич не са качествени. И завинти твоите крачета. Ако се налага да прикриеш скарата - може да го направиш с плат по избор и такер.

# 161
Жената да снима рамката за която говори, да пише матракът какъв е, за да получи отговори, а не съждения.
И какво и защо иска да тапицира, че не става ясно.

# 162
Не са крачета, плоскости са. Да, извинявам се, мислих, че новия матрак с плат се закрепя за рамката. Не уточних, просто нямам никаква представа какво се предлага като матраци, а няколко дърводелци ми отказаха. Благодаря много! Такова е отдолу

# 163
Това е цяло..матрак с вградена под плата дървена рамка. Едно цяло е, не може да отделиш матрака от дървената рамка.
Виж как е..дървеното е зашито под дамаската...така се купува.

Купуваш нов матрак с вградена в него дървена рамка. Ще дадем линкове ако не се справяш.

Този го сваляш като с отвертка или гаечен ключ, зависи как е...развиеш болтовете на черното - това са повдигащите пружинни механизми..просто ги отдели от леглото. Не е трудно, правила съм го...

Ако поръчаш от виденов, може да си платиш монтаж и те ще ги го сложат към мехянизмите на леглото Simple Smile

Виж клипчето..към края..ще те ориентира как се захващат механизмите...едната им страна се хваща за дъпвото в матрака, др.им край се хваща за леглото...
https://youtu.be/Y-5TDdwijYI

Последна редакция: нд, 04 юни 2023, 19:06 от teta75

# 164
Това е цяло..матрак с вградена под плата дървена рамка. Едно цяло е, не може да отделиш матрака от дървената рамка.
Виж как е..дървеното е зашито под дамаската...така се купува.

Купуваш нов матрак с вграсена в него дървена рамка. Ще дадем линкове ако не се справяш.

Този го сваляш като с отвертка или гаечен ключ, зависи как е...развиеш болтовете на черното - това са повдигащите пружинни механизми..просто ги отдели от леглото. Не е трудно, правила съм го...

Много, много благодаря! Ако нещо се затрудня пак ще питам.

Общи условия

Активация на акаунт