Да преправим старите мебели с любов - тема 39

• 62 464
  • 918
  •   1
Отговори
# 180
# 181
И аз за боя. Леко шкурене и боя+дръжки.
Става бързо и приятно. Само да имаш къде да шкуриш ,че не е работа за вътре.

# 182
Ако може да се сменят и пантите - ще е добре, поне да се отрегулират леко.
Ако се свалят вратите, ще стане по-удобно за работа (на балкон, примерно) и няма да има толкова цапане вътре.

# 183
Благодаря много! Тъй като трябва да е готов до началото на август, сигурно ще изберем боята. Само майстор да се намери  Simple Smile

# 184
Докато търсите майстор ще си го направите сами.

# 185
Работа за два дена е това. Два месеца имате.

# 186
И аз съм за боя.

За боядисването навън, само веднъж направих тази грешка. Накацаха мушички, духна вятър и довя пухчета и какви ли не неща. Колкото и да ги махах си останаха някои вградени в боята.

Последна редакция: вт, 13 юни 2023, 14:26 от Не се сърди, човече

# 187
За шкуренето навън. И аз установих от опит ,че не е добре да се боядисва навън. Като е топло ,бързо съхне, не може да се разнесе добре и става на петна. Но с тези бои не е проблем боядисването вътре- няма миризма.

# 188
Аз боядисвам навън, но под навес, закрит като със завеса от голяма лозница. Прелест е вътре - хладно, сенчесто, обаче пък комариии...
Но няма вятър, комарите не кацат по дървенията, която боядисвам, а по мен, така че стоически издържам.Simple Smile

# 189
За шкуренето навън. И аз установих от опит ,че не е добре да се боядисва навън. Като е топло ,бързо съхне, не може да се разнесе добре и става на петна. Но с тези бои не е проблем боядисването вътре- няма миризма.
А кои са тези бои които не миришат ? Имат ли разновидности на цветове ? Аз съм със същия проблем. Поръчах си комплект за спалня - дъб Сонома , а вграденият гардероб който няма шанс да махна , е цвят орех.. череша.. нещо подобно. И съм в шок и ужас какво да го правя ?! 😓😒

# 190
С аквахром боядисвах в хола....почти няма мирис, и е безвредна...имат и дървесни цветове, последно като гледах, тонират в стотици цветове по палитри.

# 191
Акрилните бои не миришат - те са на водна основа. Съхнат бързо. Лесно се работи с тях.
Аз ползвах тази, не казвам ,че е най-добрата устройваше ме цвят, който имат
 https://sokrates.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82%D … %D0%BE%D1%8F.htmlт.

# 192
Боядисвах с компресор аз, става бързо, нанася плътно. Разбира се навън, защото се пръска.

# 193
  • на брега
Момичета, ако сте боядисвали дървена мебел в шоколадово кафяв цвят и сте доволни от резултата, бихте ли ми препоръчали конкретна марка боя. Ще съм благодарна.  Flowers Hibiscus

# 194
  • До сърцето...
Едно бързо питане към боядисвали те чамова лакирани мебели. Поръчах си боя Димотика препоръчана във форума. Боядисвала съм ПДЧ, но не и лакиран чам не на водна основа. Трябва ли да изшкуря преди да нанясането на боята?
Не, не се шкури. Това предизвиква пожълтяване след време, което е доста неприятно, особено ако е светла боята.
За Димотика не знам, не съм работила с нея Но тебеширената и акрилната имат този ефект на промяна на цвета.

Общи условия

Активация на акаунт