Да преправим старите мебели с любов - тема 39

• 62 472
  • 918
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте,

Имам нужда от съвет какво мога да направя от тази рамка. Първоначалната ми идея беше огледало от тези със състарен ефект и купих тебеширена боя, но нещо не ми харесва как се получава. Абсолютен новак съм и ще съм благодарна на всякакви съвети от вид боя до дали да запълвам пукнатините в рамката (много е стара и дървото е много сухо). Благодаря!

# 211
Здравейте,

Имам нужда от съвет какво мога да направя от тази рамка. Първоначалната ми идея беше огледало от тези със състарен ефект и купих тебеширена боя, но нещо не ми харесва как се получава. Абсолютен новак съм и ще съм благодарна на всякакви съвети от вид боя до дали да запълвам пукнатините в рамката (много е стара и дървото е много сухо). Благодаря!

Според мен в златисто ще стои много добре или с някакъв цвят и по края леко със златисто . Може да си направите огледало , да сложите някоя картина или да си направите колаж със снимки на семейството . Не я заглаждайте оставете я така . Това е ефекта на рамката . Би стояло добре като колаж . По този начин както сте направили трябваше съвсем леко отгоре за да изпъкне това по края .

# 212
  • ...на безопасно
Здравейте, момичета.
Разполагам със соц секция, която искам да реновиран. Харесала съм Димотика
Трябва ли да шкуря? Не е гланцирана. Ако е имало някакъв лак някога, то вече не се забелязва.
Също, как да се справя с тези лайсни?

Последна редакция: ср, 12 юли 2023, 11:37 от а Kеа?

# 213
Няма да шкуриш.

https://www.facebook.com/100040408943304/posts/933873827969573/? … =rS40aB7S9Ucbxw6v

Снимки в коментарите има, отговори и т.н.Simple Smile

Последна редакция: ср, 12 юли 2023, 11:46 от teta75

# 214
Без да шкуриш , но ако решиш смени тия лайсни на мен са ми грозни . Смени и дръжките и готово .  

https://www.google.com/search?q=%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D1%80%D … rc=BeEp-aDp1GdZlM

# 215
Момичета, аз подарявам соц. гардероб, четирикрилен с надстройка, тоалетка с огледало, нощни шкафчета, спалня с ракла.
Ако някой проявява интерес ще сложа снимки по-късно.

# 216
Искам да реставрирам една стара мебел - нощно шкафче. Искам само да го изшкуря и после да го лакирам. Не искам да го боядисвам,  за да запазя естествения вид на дървото. Въпросът ми е след шлайфането с едра и фина шкурка, трябва ли да го обработвам с нещо друго, преди да лакирам? Някакви други препарати? Също, какъв лак препоръчвате да използвам? Прилагам снимка на шкафчето.

# 217
Тете, ти имаш опит с боята на Димотика. Драска ли се лесно, че тези дни чета такива коментари във ФБ?

# 218
Ами моята е върху скрин, който просто си стои в хола зад вратата, до дивана. Върху него има само стъклен поднос с парфюмите ми. За сега не се е надраскал, то и как да стане..бърша му праха само и това е.
То трабва да го чукаш с остър предмет, как да се надере иначе..не разбирам точно.
Оня шкаф на работата и той така..стои си и слагам папки. Папките не го дерат.

# 219
  • София
Искам да реставрирам една стара мебел - нощно шкафче. Искам само да го изшкуря и после да го лакирам. Не искам да го боядисвам,  за да запазя естествения вид на дървото. Въпросът ми е след шлайфането с едра и фина шкурка, трябва ли да го обработвам с нещо друго, преди да лакирам? Някакви други препарати? Също, какъв лак препоръчвате да използвам? Прилагам снимка на шкафчето.

Аз бих го омаслила с масло с някакъв светъл/белезникав пигмент.

# 220
Здравейте, плот около мивка, който се мокри, с каква боя да оправя?
Някой иска ли да му подаря този цвят на Димотика? Светло шоколадово е

# 221
С никаква боя според мен. Няма да стане щом се мокри интензивно.

# 222
  • Под сянката на разлистените кактуси
Не става плот с боя. Бях направила един със специална боя и лак за плотове, олющи се за 2-3 години, на нищо не приличаше

Понеже съм тъпа и упорита, го преправих пак с боя. Същия резултат. Тук е съвсем нов

2 години едва изкара

# 223
А с какво ги боядисват тези плочки в банята?

# 224
Има специална боя за плочки.

Общи условия

Активация на акаунт