Да преправим старите мебели с любов - тема 39

• 62 474
  • 918
  •   1
Отговори
# 225
В практикер видях онзи ден някаква на снимката отпред имаше сложен същия плот, с мивка отгоре. Нея ще взема.
За аквахром някой каза, че е попадал на коментари, че се драска, бях попаднала и аз, но там човекът не беше изчакал 10 дена да стегне.
На аквахром ми остана по-тъмното шоколадово половин кутия, някой ако желае да ми пише.

# 226
  • София
Здравейте,
решили сме да си правим от стара шевна машина Сингер и чамови дъски мивка за банята на село.
Тъй като банята е бяла ми се иска да вкарам цвят с плота, към момента съм се насочила към син или тюркоазен цвят. Допадна ми палитрата на Димотика, но не успях да разбера, дали става за мокро помещение. Сравнително далеч е от душа, но със сигурност ще се и мокри и ще е влажно.
Също така се чудя и крачетата на сингера с какво да ги мина и пак ли черни да останат.
Идеята е да стане нещо подобно, но с плот до стената, метър на 50 см от чам.
Скрит текст:

Всякакви съвети и насоки ще са ми от полза. За пръв път се пробваме да правим нещо.
Следващото ще са и старите врати в къщата, поне дървените. Опитах вчера да свалям с пистолет за топъл въздух боята, май ще се получи. След това ще трябва да се запълнят дупки, искам да ги боядисам бели, отново Димотика ако става ще е ок и след това да сменим панти и дръжка. Имам работа за години напред Simple Smile

# 227
Краката на шевната машина са от чугун, май. По спомени от 2-3 домашни шевни машини. Доста грапави са по принцип, не знам как ще покрие с боя.

Току-що се връщам от море, в апартамента имаше мивка-купа върху плот (от бамбук, май). Този плот никога не остана сух, дори обикновено миене на ръце и се мокри. Чамът много се раздува (лесно попива вода), не знам дали е подходящ материал за мокрене. Бамбукът май е подходящ за мокрене. Ако искаш да е бяло, защо не пробваш с омасляване с бяло масло, няма вероятно да стане бяло като с боя няколко ръце, но поне ще има защита от водата.

# 228
Аз имам спомен че някой беше правил такава мивка и снимки бяха качени. Тук в мамата...в някоя от темите беше..

# 229
  • София
Плота искам да не е бял, а син или тюркоазен примерно. Иначе цялата баня ще остане бяла, целта ми е да вкарам цвят. А е чам, защото ни останаха изрезки от дъските, които взимахме за стълбището и не ни струват нищо. Като се раздуе евентуално ще го сменим.
На осмо с бяло масло са почти всички мебели в детската, но синьото масло беше навремето само едно и не е това , което търся. Освен ако не са въвели и други цветове. Ще погледна.

Последна редакция: пн, 17 юли 2023, 12:45 от Aila

# 230
https://bg-mam.ma/p/570109/18710873

С гугъл това намерих. Но и за мивка имаше...

# 231
Миналата година бях в хотел с баня с дървен плот на мивката. Определено не беше чам. Дерзай! Ако не се получи лесно ще го замените с друго решение.

Абстрахирайте се от моя милост.

# 232
  • София
Благодаря за линка за масичката!
На снимката се вижда, че крачетата са без колелцата отдолу. Моята машина има три от четири колелца, освен да махна и другите три. По-лесно ще стане отколкото да намеря ново колелце Simple Smile
Според вас да подновя ли пак в черно крачетата на шевната машина или да сменя цвета с друг?
Мисля да ползвам Протекта три в едно, с нея минах ръждясалата конструкция на оранжерията и имам останал сив цвят. Не май с черен, както тествахме на снимката в банята повече ми допада.
Дървеният плот е готин с естествен цвят, замислям се вече, макар да съм си навила да е нещо тюркоазено.
Ще пиша на Димотика да ги питам дали за мокро помещение става тяхната боя.

# 233
Имам на двора две стари чамови пейки. Смятам грубо да им сваля боята която се люпи и да мацна с бяла боя отгоре. Предложете ми бюджетна боя, която да издържа на външни условия, бързо да съхне и да не остане лепкав ефект.
Скрит текст:

# 234
# 235
Момичета старите мебели , които са с гланцово покритие шкурят ли се или не ? Имам един шкаф с 4 шкафчета , стар и обмислям да го боядисам ама незнам да шкуря ли ? Мисля да е нещо бежово , кафе като цвят, че интериора на стаята е такъв . Предложете някоя бързосъхнеща , гланцова боя и с какво да боядисвам четка или валяк ? Не ми харесва как става с валяк !! Дали мога да сложа катова управление на шкафчетата да се плъзгат по - лесно ?

# 236
Защо не ви харесва с валяк? Ако поръчате от димотика имат много хубаво малко валяче, абсолютно не личи, упражнявайте се на задната страна на някоя плоскост да му хванете цаката.

# 237
Защо не ви харесва с валяк? Ако поръчате от димотика имат много хубаво малко валяче, абсолютно не личи, упражнявайте се на задната страна на някоя плоскост да му хванете цаката.

Ей тая тоалетка явно е боядисана със валяк и много гадно като бърша праха и пипна ли остават отпечатъци , самата боя лепне доста време .И  Самия прах остава между тия дупчици ли незнам . Искам и нея да пребоядисам .

# 238
  • sofia
Всички тези кусури не са заради боядисването с валяк, а от боята и обработката и вида на основата.
Отделно, трябва да се прецени и колко да се разреди боята, колко да се изчака за втора ръка и пр.
Винаги предпочитам да изшкуря леко (дори и да няма видими неравности) и винаги слагам грунд.

# 239
За всяка боя има конкретен тип валяче, което да ползваш. Съгласна съм с Веси, описаните проблеми са от боята, а не от валячето. Изчаквай хубаво да изсъхне преди втория слой, най-добре няколко дни.

Общи условия

Активация на акаунт