Да преправим старите мебели с любов - тема 39

• 62 527
  • 918
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Така, заех се и аз със задачата за сваляне на стара боя от вратите и касите на първият етаж на къщата, като след това смятах да ги мина с бяла боя на Димотика.
Махам боята с пистолет за топъл въздух, става прилично лесно, проблем е това, че не е съвсем гладко. И тук идва въпросът ми. Ще шкуря гладките места с електрическа шкурка от лидл, но не знам как да мина там където е заоблено или скосено? Вие как процедирате в подобен случай, на ръка?
Също така, съвсем случайно след свалянето на боята, касата много прилича на подовите плочки, които редим и се замислих, дали само един лак да не сложа след шкуренето. Simple Smile

Старо положение на касите и вратите :
Скрит текст:

Половината каса, след махната боя :
Скрит текст:

И плочките Simple Smile

Слепихме и загладихме плота за мивката с крака от Сингер машина. Остава ръбчетата с оберфрезата да се минат и да се спра най-накрая на цвят за плота и марка на лака. Както и да напръскам крачетата с боя, защото на места има ръжда.
Скрит текст:

# 346
  • пустинята Гоби
Да, аз шкуря на ръка там където има вдлъбнатини във вратата. Моите врати са исторически, няма да казвам вече колко време съм до никъде.

Браво, много добре сте се справили до тук!

# 347
Между другото, такива врати - шкурени, с останала боя и после лакирани, съм виждала в един много превзет офис. Показваха ги като голямо дизайнерско постижение.

# 348
Aila, на мен много ми хареса старият цвят на вратите ви ! Незнам от каква дървесина са но са били много красиви Simple Smile!

# 349
Според мен са боядисани бежово и после са доправяни шарките. Бояджиите имаха някакви приспособления, с които имитираха фладър на дърво. Тъмните линии си личи как са правени на ръка.

# 350
  • До сърцето...
Също така, съвсем случайно след свалянето на боята, касата много прилича на подовите плочки, които редим и се замислих, дали само един лак да не сложа след шкуренето. Simple Smile
Взе ми думите от клавиатурата.
Не знам как е на живо, но снимки състоянието (цвета) на вратата много ми харесва.

Успех! Hands Plus1

# 351
Между другото, такива врати - шкурени, с останала боя и после лакирани, съм виждала в един много превзет офис. Показваха ги като голямо дизайнерско постижение.
И аз така, от клавиатурата ми ги взе. Много много ми харесват и си пасват идеално с пода.

# 352
Темата не е за това, но дали някой е махал стара блажна боя от метална ограда и как? Искаме да пребоядисаме оградата, но трябва някак да махнем вече напуканата на места стара боя? Съвети?

# 353
Темата не е за това, но дали някой е махал стара блажна боя от метална ограда и как? Искаме да пребоядисаме оградата, но трябва някак да махнем вече напуканата на места стара боя? Съвети?
с горещия въздух не става ли и за метал? Иначе с тази машинка за шкурене може и върху метал,но с другото и шпатула си пада.

# 354
Има препарати за махане на блажна боя - Дунав, Терминатор /за други не се сещам в момента/. Намазва се и тя се разлага. Щом е ограда после с вода и лесно се измива. Ако някъде е останало с телена четка или повторно мазане с препарат. Като изсъхна минах с ръждопреобразовател /превантивно/ и Протекта - https://www.home-max.bg/protekta-3v1-0-5l-byala/.
Получи се добре.

# 355
Някой ми обясни, че с горещия въздух се засилвало ръждясването. Иначе има бои в които има вътре преобразувател. Проблемът ми е старата боя. Ще пробвам с препарат за махане на боя. Не знам защо съм решила, че тези препарати действат само върху дърво...Благодаря!

# 356
С ъглошлайф и шкурка.

# 357
С ъглошлайф и шкурка.

Това ще е убийствено..

https://markita.net/preparat-terminator-0250l.html

Действа и върху метал.

# 358
Някой ми обясни, че с горещия въздух се засилвало ръждясването. Иначе има бои в които има вътре преобразувател. Проблемът ми е старата боя. Ще пробвам с препарат за махане на боя. Не знам защо съм решила, че тези препарати действат само върху дърво...Благодаря!
Преобразователя при мен беше застраховка, защото не беше сигурно дали ще ползвам феролит или Протекта. При втората е излишен /така пишат/.

# 359
Протекта е хубава боя за метал. Имам външа врата боядисана с нея и не е мръднала.

Общи условия

Активация на акаунт