Да преправим старите мебели с любов - тема 39

• 62 530
  • 918
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Аз също съм доволна от Протекта 3 в 1. Металната конструкция на старата 60 кв метална и много ръждясала оранжерия я минах с протекта. Към момента четири години по-късно само на няколко места има пак ръжда, но може да е от недостатъчно добре мината част или просто нова, тъй като условията вътре са топло и много влажно през повечето време. На фона на това, което беше и това, което стана съм повече от доволна. А и най-важното е че директно мазах само с едно нещо, тъй като не беше никак малко и беше изключено да махам и да мажа сто пъти с различни неща.

# 361
Аз също съм доволна от Протекта 3 в 1. Металната конструкция на старата 60 кв метална и много ръждясала оранжерия я минах с протекта. Към момента четири години по-късно само на няколко места има пак ръжда, но може да е от недостатъчно добре мината част или просто нова, тъй като условията вътре са топло и много влажно през повечето време. На фона на това, което беше и това, което стана съм повече от доволна. А и най-важното е че директно мазах само с едно нещо, тъй като не беше никак малко и беше изключено да махам и да мажа сто пъти с различни неща.
Имаше ли друга нанесена боя преди това и отстранява ли я предварително на евентуално компрометирани участъци?

# 362
Не питаш мен, ама да кажа и аз 😆 Вратата, която боядисвах беше със стара боя. Там, където имаше надигнато поизчегърках и после боядисах. Не е равно, защото самата повърхност не беше равна, но цвета покри идеално неравностите и нямам избила ръжда.

# 363
Не питаш мен, ама да кажа и аз 😆 Вратата, която боядисвах беше със стара боя. Там, където имаше надигнато поизчегърках и после боядисах. Не е равно, защото самата повърхност не беше равна, но цвета покри идеално неравностите и нямам избила ръжда.
Благодаря, много ме зарадва!
Това лято го бях предвидила като бояджийско в селската къща, но се разминах засега с плановете си, че в селото ми има режим на водата, от което се овъртолих като пиле в кълчища и цялата ми предварителна организация на престоя рухна, ама се подготвям за есента евентуално.  Единствената ми планова дейност се свежда до храненето на комшийските котки, които идват под час Simple Smile

# 364
  • София
Да беше боядисана старата метална конструкция на оранжерията и яко ръждясала. Съвсем леко махнах много падащата ръжда и после отгоре боядисвах. Нямаше шанс нещо повече да правя тъй като оранжерията е 12 метра на 5 метра и си имаше доста желязо за боядисване.
Днес минахме с оберфрезата плота за мивката. Утре мисля да купя някакъв спрей да боядисам старите крака на шевната машина и евентуално с нещо плота, което да издържа на вода.

# 365
Масло и вакса.

# 366
Ако нямаш опит със спрей вземи Протекта. Има хубави цветове - като ковано желязо, мед, металик.
В никакъв случай Декоратор 3в1 Silver. Абсолютно пилеене на пари. За едно метално шкафче - три ръце и никаква покривност. Изглежда като прозрачен лак с брокат. Много ме изнерви. Накрая го забъркахме с няколко други алкидни бои, стана сиво и покри веднага.

# 367
Да беше боядисана старата метална конструкция на оранжерията и яко ръждясала. Съвсем леко махнах много падащата ръжда и после отгоре боядисвах. Нямаше шанс нещо повече да правя тъй като оранжерията е 12 метра на 5 метра и си имаше доста желязо за боядисване.
Днес минахме с оберфрезата плота за мивката. Утре мисля да купя някакъв спрей да боядисам старите крака на шевната машина и евентуално с нещо плота, което да издържа на вода.
Скрит текст:
Много благодаря! Успех с плота!

# 368
Здравейте! За маса, която ще е навън каква боя използвате?

# 369
  • До сърцето...
Само импрегнатор (на Бохемит), чамов пън вече втора година "държи фронта" под дъжд, сняг, слънце и прочие природни настроения.
Преди десетина години една пейка е намазах с масло (отработено, от колата при смяна), още ми служи вярно, не е мръднала. Тази година (за благодарност) я минах отново.

# 370
Само импрегнатор (на Бохемит), чамов пън вече втора година "държи фронта" под дъжд, сняг, слънце и прочие природни настроения.
Преди десетина години една пейка е намазах с масло (отработено, от колата при смяна), още ми служи вярно, не е мръднала. Тази година (за благодарност) я минах отново.
Благодаря! Но трябва да се смени цвета.

# 371
Kalina1985, ,искате да кажете, че като си сменям маслото на колата мога да си взема и да намажа дърво/ пейка? Каква му е функцията?

# 372
По сервизите (примерно Радиал) съм виждала варели за отработено (източено) масло. Те не трябва да го изливат в канала, а да го събират и предават като опасен отпадък. Едва ли ще ви откажат да ви налеят 2-3 литра, и без това е отпадък.
Омаслява и импрегнира моторното масло, като всяко друго масло. Освен това съм чела да се коментира в темата, че омаслени с такова масло мебели (за външна употреба) не хващат дървеници, дървояди и др.

# 373
  • До сърцето...
Kalina1985, ,искате да кажете, че като си сменям маслото на колата мога да си взема и да намажа дърво/ пейка? Каква му е функцията?
Разбирам, че въпроса е към мен. Импрегнирането на дървесина с изгорено моторно масло се счита за евтин и ефективен метод (придава и тъмен цвят), но не трябва да се забравя и вредния му характер. Изгорялото моторно масло принципно трябва да се изхвърля. Така че аз не съм била права да го мажа с това (даже незаконно май се води), но просто ми я стовариха изневиделица, а онзи забутан край на страната ни нямаше нищо друго. Един колега го предложи.
Сега вече я минах с Бохемит.

# 374
Ние мазахме гредите за покрива на вилата с моторно масло. От 2006 до сега няма поражения от дървояди. (А боровото дюшеме го наядоха и трябваше да го сменим.) Евтино, т.е. безплатно, а не знам защо би било вредно.
За пейката - не цапаше ли?

Общи условия

Активация на акаунт