Да преправим старите мебели с любов - тема 39

• 62 578
  • 918
  •   1
Отговори
# 435
Само че допълня, че и помещението има значение. Стаята от снимката е с много високи тавани и огромни прозорци. В друго жилище, например тип апартамент, тези мебели ще стоят по съвсем различен начин.

# 436
И аз това щях да кажа - въпреки че може да е апартамент, но е с високи тавани и специфични прозорци - връзват се със стила, в който е обзаведено жилището.

# 437
Изпреварихте ме.
И аз за прозорците исках да кажа. Таваните също. В апартамент с модерна дограма ще бъде съвсем различно.

# 438
Според мен височината на таваните е нормална,съдя по височината на масите. Този визуален ефект е постигнат от по-високите прозорци.
Монтирани са до тавана,без трегер
И сега се правят апартаменти с такива отвори.
Дограмата е съвременна,ПВЦ със стъклопакет с растер. Това е начина  да изглеждат винтидж.

# 439
Прозорците на апартамента ми са френски.Ако не си го представях как ще се върже,нямаше да се занимавам с това.
Дограмата от скимката е ПВЦ,,така отговориха

# 440
Аз много харесвам комбинацията старо с ново и също имам идеята да използвам стар скрин в холо кухнята на вилата. Столовете бели също ми харесват, според мен е въпрос на вкус явно с ред соул имаме подобен Simple Smile

# 441
Ред соул, пожелавам ти да сбъднеш мечтата си и да стане така, както си го представяш! Flowers Hibiscus

Прозорците на снимката са пвц, но поне в България не поставят такъв модел, трябва да си ги смениш. Масовите са с цели крила.
Но ти не си в България, няма да те мислим. Simple Smile

# 442
В едното жилище имах такива прозорци - в коридор и кухня. Оригинално с двукатна дограма - с горни прозорци, които са като на хубавата снимка, не са само форточки от времето на соц-а - т.е. едно малко прозорче за проветряване, обикновено над балконската врата. Височината е около 3 м., не е 2,50 м., колкото се строи стандартно в момента.
Иначе, като се сетих за думата "шпроси", в нет-а ми излязоха резултати за нова ПВЦ дограма с такава визия - шпроси и хелмени.
https://city-comfort.com/%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%B5%D1%81%D0%BE%D0 … D0%B8%D0%BC%D0%B0

Сигурно и тук се поръчват такива, но по изключение, вероятно по-скоро при ремонт и реставрация на стари къщи, които може би са и паметник на културата/архитектурата, богати фирми, държавни ведомства. Цените вероятно са уау.

Виждала съм снимки, една съфорумка искаше да обзаведе новия си апартамент в подобен стил. Може и в ново жилище да се случи, но няма да е лесно да се направи цялостна визия.

И аз пожелавам на Ред соул да успее да постигне визията, която ѝ е на сърце.

# 443
  • София
Тази боя на водна основа AQUIS (КОПРИНЕНА БОЯ БРИЛЯНТНО БЯЛО 650 ML) добра ли е? Иска ми се някакъв по-евтин вариант на минералната Fusion, с която боядисах другите мебели (ще снимам накрая резултата). Остана ми едно шкафче скрито зад перде, което искам да освежа в бяло. Дали е вариант тази боя? Четох препоръки за други марки, но за тази не намерих. Удобно ще ми е да я има в практикер

Последна редакция: ср, 13 сеп 2023, 18:33 от bubanka

# 444
  • София
Тази боя на водна основа добра ли е? Иска ми се някакъв по-евтин вариант на минералната Fusion
AQUIS - (КОПРИНЕНА БОЯ БРИЛЯНТНО БЯЛО 650 ML )
Добавям си уточнение за боята към въпроса, че ми е бил неадекватен преди

# 445
Преди доста време боядисах едни шкафове с бяла AQUIS. Каквото и да капнеше върху тях оставаше цветно петно -попиваше се в боята. Никаква покривност също, не ми хареса.
Доволна бях от Сократес.

# 446
Здравейте! Някой тук да е боядисвал мебели с Levis? Взех за маса и казаха, че не е нужен грунд, но все пак да питам някой с отзиви.

# 447
  • Бургас
Боядисах лакиран чамов гардероб. Хвана много добре. А на местата където е капнало по земята върху паркета няма чистене.

# 448
Благодаря! А колко чакахте между нанасянията, както при другите бои по 3 часа ли е?

# 449
  • Бургас
Имах време и минаваха и дни между отделните ръце.

Общи условия

Активация на акаунт