Да преправим старите мебели с любов - тема 39

• 62 598
  • 918
  •   1
Отговори
# 465
  • София
За съжаление не успях да открия снимките от пребоядисването на същия комплект. Столовете бяха много ожулени, с напукан и белещ се лак. Масата си беше без забележки. Столовете ги поизшкурих (не до голо дърво, но докато не стигнах до здраво и нелющещо се покритие. Боядисвах с българска черна алкидна боя сатен на широко отворени врата и прозорци. Реших, че тя гарантира повече здравина от акрилната.
Само с тази снимка разполагам в момента, но мисля, че се вижда.

# 466
  • София
Здравейте,
Имам нужда от съвет. Петък отскочих и взех от Димотика две бои, антик грийн и лайт жасмин, почти бяло.
Искам евентуално като стигнем да си правим кухнята долните шкафчета да са зелени, горните бели.
Реших да тествам на старо ъглово шкафче от къщата, но след като минах веднъж плота, не мога да измисля надолу къде да е зелено и къде да пробвам да боядисам с бялата боя. Приемам всякакви насоки и идеи.
Скрит текст:

Дотук съм много доволна от боята. Супер лесно се работи. За 5 минутки го минах и много бързо изсъхна.

# 467
Да, и аз съм от доволните от марката. Хем гледам без грунд нанасяш, и пак хваща...

# 468
  • София
Да, и аз съм от доволните от марката. Хем гледам без грунд нанасяш, и пак хваща...
Ми те не ми предложиха, но аз реално ще я ползвам на не обработено дърво и затова сигурно не са предложили.

# 469
И без става, да, то се вижда че цветът се получава. Хем е светло върху тъмно..

# 470
Всичко в зелено, освен вратичките и гръбчетата между двата плота.

# 471
Това шкафче бих си го направила цялото зелено. Струва ми се малко и не съм сигурна, че ще му подхожда да е шарено. Цветът е много приятен.

# 472
  • София
Мерси на всички за насоките.
Шкафчето според мен не е много малко, да кажем 100 см в широката си част.
Утре ще го пременя, но валячето е 10 см някъде.
Ще видим утре какво ще постигна и ще пиша и покажа снимки.
Чудех се дали с шаблон да не пробвам да направя нещо.

# 473
Ако питаш за шкафчето - според мен добре ще стои да е отгоре зелено, отвътре и отстрани бяло. Вратичките зелени.
Много красив цвят! Heart

# 474
И аз съм за отвътре бяло, и без шаблон. Разкошен цвят!

# 475
Само като го погледнах, без да съм чела мненията на съфорумките, ми дойде идеята отвънка да е цялото зелено, а само отвътре - бяло. Гледам, че повечето идеи са в тази насока.

# 476
  • София
Готова съм.
Макар и с доста грешки, но човек се учи от тях, съм доволна от резултата.

Това което научих, е че не се боядисва навън в жегата или когато има вятър и как не трябва да  се ползва шаблон Simple Smile

# 477
Браво! Чудесно е станало! Кажи и за шаблона? Simple Smile
Дръжките с какво са боядисани?

# 478
Aila , страхотен резултат.Колко ръце мина и запечата ли отгоре и с какво?

# 479
  • София
Шаблона го бях купувала преди време от едно място заедно с тебеширена боя. Мислех в къщата да правя старата мозайка с боя с шаблон и да запечатам с лак. Впоследствие обаче наредихме плочки. Имах само този шаблон и реших да пробвам с него.
Дръжките са със същата боя. Ако падне бързо ще търся друг вариант. Целият шкаф беше тестов за цвета на боята. Дори не знам дали ще го ползвам.
Не съм запечатвала, ако не се лъжа уж с боята на Димотика не е нужно.
Две ръце са.

Общи условия

Активация на акаунт