Да преправим старите мебели с любов - тема 39

• 62 634
  • 918
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Чак пък, има и такива и по нашите...  Аз се бях залетяла към такъв тип лампа (едно, че дължината не ми се върза), но се замислих като направя лятото течение (аз обичам)... Тез стъкла няма ли да се залюшкат, заудрят и почупят😅

# 571
  • София
Само да кажа, че в сайта на Димотика има 25процента намаление до Коледа на всичко. Много ме е яд, защото си купих боя за стените на къщата наскоро.
Но пък сега съм хвърлила око на още няколко акрилни бои и цветове за мебели и ми трябва още бяла боя за мокри помещения.

# 572
  • София
Някой да има опит със скърцащ паркет? Четох за наливане между дъските със спринцовка, но ми звучеше много фантастично?

# 573
А какво се налива, само от любопитство?

От опит - изравняване на пода със саморазливна мазилка, дебела подложка и пренареждане.

# 574
  • София
А какво се налива, само от любопитство?

От опит - изравняване на пода със саморазливна мазилка, дебела подложка и пренареждане.
Това е сложният вариант, не ми се иска да е той, защото паркета скърца само на едно определено място, с размер около 50-60 см в диаметър...

# 575
Зависи какъв е паркета. Ако е естествен може с малко С200 да спре да скърца. Ако има фуга, пак С200+дървен прах /от циклена на паркет/.

Имам питане. Някой ползвал ли е боя имитираща дърво Madera.
https://shop.dimotika.bg/product/%d0%b1%d0%be%d1%8f-%d0%b8%d0%bc … d0%b0-5-6%d0%bc2/
Ако да, моля да покаже снимка.

# 576
  • Somewhere far away
а ако нямаме дървен прах- скоро не е циклен паркета, от къде може да се вземе такова чудо? за естествен паркет става дума

# 577
От някоя дърводелска работилница или може да се пробвате в някой от хипермаркетите, където режат дървени плоскости.
Имай предвид, че като изсъхне тази смес, става тъмна, тъмно сиво-кафява, така че може да се получи разлика с основния цвят.
Аз също имам паркет и скърца на 1-2 места само през един сезон - не мога да се сетя дали е лятото или зимата. Май е свързано с изсъхването на дървото, т.е. с наличната влага в помещението.

# 578
  • София
Стълбичката сглобена, втората ръка обаче беше излишна, стана по-плътен цвят отколокото ми се искаше, малко обаче още лепне, ще го изчакам някой друг ден преди да се покатеря отгоре.
Скрит текст:
Леглото ще го боядисвам след коледа, не посмях сега, че боята леко си мирише, а трябва майка да спи на него по Коледа.

# 579
Стълбичката сглобена, втората ръка обаче беше излишна, стана по-плътен цвят отколокото ми се искаше, малко обаче още лепне, ще го изчакам някой друг ден преди да се покатеря отгоре.
Скрит текст:
Леглото ще го боядисвам след коледа, не посмях сега, че боята леко си мирише, а трябва майка да спи на него по Коледа.

С какво боядисвате - валяк , четка ? С каква боя боядисвате ? Предстои ми да боядисам една бяла тоалетка . Препоръчайте боя - бял гланц . Тия дни ще облепям една ракла с фолио .Ще кача снимка .

# 580
  • София
Моята е пълен мат, няма да ти свърши работа. Не знам имат ли гланц по принцип.
https://mr-bricolage.bg/unika-akva-vodorazredima-boya-baza-l/p/1021559 може би в лаковете. Но пък по принцип лаковете леко прозират, вероятно можеш върху боя да сложиш лак гланц.

Иначе с четка боядисвах, на бг описанието пише, че може и валяк, но на самата кутия има знак само за четка(и пръскане ест) и консултантът ни беше категоричен, че за тази боя валяк не се ползва, ако държа да имам хубаво покритие.
Иначе боята се оцветява по каталозите им, същите като за латексите, аз като цяло им харесвам палитрата, бях очарована от боите за стени, за мокро... Та реших да пробвам и тази... По натам и лаковете им ще тествам.
Все пак предвид, че за първи път боядисвам с боя дърво, база за сравнение нямам.

# 581
Тоалетката май е боядисвана с валяк , но изобщо не ми харесва ще пробвам с четка във всички случаи , но само боя не знам каква да взема , а и лак безцветен незнам какъв .

# 582
  • София
Редактирам :
https://www.decor-dimotika.bg/products/boi-i-lakove-za-darvo-met … vo-aquachrom-eco/
Пише, че има гланц от тази, тук са доволни момичетата от нея, аз също я бях загледала преди това....
Тоалетката как я познаваш, че е боядисвана с валяк, има релеф на валяк ли, ако да най-вероятно ще трябва да я шкурнеш, за да загладиш първо.

Последна редакция: пт, 22 дек 2023, 15:39 от Angel_Dust

# 583
Редактирам :
https://www.decor-dimotika.bg/products/boi-i-lakove-za-darvo-met … vo-aquachrom-eco/
Пише, че има гланц от тази, тук са доволни момичетата от нея, аз също я бях загледала преди това....
Тоалетката как я познаваш, че е боядисвана с валяк, има релеф на валяк ли, ако да най-вероятно ще трябва да я шкурнеш, за да загладиш първо.

Има пампулки и за това си мисля така . Когато забърсвам праха и не се обира хубаво а остава между тия пампули и незнам къде ми бърка . Шкуренето може би ще е само от горе защото краката са сложни . Ще пробвам .

# 584
  • София
Ами те тези пампулки ще истанат и на новата боя според мен ако не ги изгладиш със шкурката... Колкото и слошни да са краката бих се постарала ако ше на ръка.
Поне моят опит до сега с бои(по стени и тавани предимно) - има ли следи от валяк не се заличават с новата боя... А и ти не искаш да трупаш много и тежки ръце боя, че да се опиташ.  Но наистина нека и някой друг да си каже.

Общи условия

Активация на акаунт