Да преправим старите мебели с любов - тема 39

• 62 624
  • 918
  •   1
Отговори
# 555
  • София
С достатъчно размазване и тънки слоеве няма всичко да е на капки... Между другото с четка може да се окаже по-лесно, аз това столче не си го представям да трябваше с валяк, той самият попива прекалено много боя.(тъй-тъй кога боядисах дъска и половина, кога почнах да давам акъл на хората🙈😁🤣)
Вече съм си намидлила дледващия мини проект, ама на мен май ми трябва дърводелска тема, не за преправяне на стари мебели.... Има ли и такава в бг мамма, която още не съм открила. ☺️

Последна редакция: пн, 18 дек 2023, 21:41 от Angel_Dust

# 556
Има малки валячета, които не поемат много боя.
След четката с почти сух валяк се заличава всяка останала бразда.
Всичко е на принципа проба-грешка, с помощта на Неволята, докато намериш собствения си начин.Grinning

# 557
Ако е бял цвят не остават маски от валяка. Потърси някоя гръцка боя, за под.

# 558
  • София
Аз показвах наскоро боядисан шкаф, глан без нищо отгоре да слагам с боя на Димотика директно.
Беше се получило много приятно, за съжаление в момента не е в цветущо състояние, но защото беше на открито макар и под навес и кантовете са се отлепили на места, боята няма проблем.
Бях ви показвала как махах боята от старите каси на вратите, но за съжаление ще се откажа. Иска ми се да е с байц и масло, но изобщо не попива в това старо дърво, така както на останалият нов чам, който слагаме за ламперия или первази. Затова решихме да облечем всичко с нов чам и да байцна и омасля. Да видим как ще се справим с вратите.
И когато най-накрая приключим с основният ремонт на долният етаж, ще имам и пространство и възможност да се развихря с мебелите на спокойствие.

# 559
А има ли някой опит с чугунена вана? Изнасянето й е непосилно (много тежка). Предлагат да я разрежат на 3 части, за да могат да я свалят, но това значи покриване на апартамента с фини стружки от флекса. Виждам във ФБ снимки на боядисван санитарен фаянс и все нямам вяра - банята се нуждае от по-активно почистване - било механично, било с препарати (аз с препарат свалих емайла и сега търся решение).

# 560
Освен да опитате Шарлот.  Така или иначе демонтажа и изнасянето очевидно е проблемен, а  боядисването не е скъпа операция и си струва да се опита. Нямам личен опит, но тази Боя за вани и мивки звучи обещаващо.

# 561
разрязват ги.

# 562
Съседът под нас я беше свалил пред блока. Чугунена вана. Не съм гледала колко души са я носили, но сме без асансьор в сградата...вероятно е възможно и без разрязване.

# 563
както им е по-лесно Simple Smile

# 564
Комшу я продаде, за това е трябвало да е цялата вероятно...

# 565
Здравейте, има ли от къде да купя и как да ги търся тези лампи - само стъклената част, черна основа си имам и кабели също?

# 566
  • София
Стъкла отделни не съм виждала. Сещам се няколко варианта...
1. Да купиш просто няколко различни цвят и форма огромни крушки.
2.да търсиш из стари лампи някакви стъкла, които в олх биха ти паснали.
3. В алиекспрес е пълно с такива лампи да си купиш и да стискаш палци да дойдат цели и ако нямаш вяра на кабеляка им, да им вземеш само стъклата...
4.просто да си купиш цяла лампа.
Първият и последният вариант са най-чидти естествено, egloдаже имат 20процента сега дали на вс или на доста от крушките.   И са красиви, има и цветни, а като ти омръзнат - винаги можеш да смениш с друг цвят или форма... Сега... Колко точно ще осветяват не съм мн сигурна. Но то така и така цветните стъкла ще ти убият светлината.

Последна редакция: вт, 19 дек 2023, 17:44 от Angel_Dust

# 567
Стъкла за абажури се продават, но не са точно като показаните.
Напиши в Гугъл "Стъкла за абажури или полилеи" и ще излезат. Бих се насочила към втора употреба - магазини, антиквариати.

# 568
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Здравейте, има ли от къде да купя и как да ги търся тези лампи - само стъклената част, черна основа си имам и кабели също?

Търсите по сайтовете за резервни абажури за полилеи или за пендели, като следите дали са за фасунги Е27 или Е14. Ето например един такъв сайт - https://e-osvetlenie.eu/%D0%BE%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BB%D0% … D0%BA%D0%BB%D0%B0
Ако не можете да си харесате, си намирате такива стъклени вази и стъклар, който да се наеме да ви изреже отвори за кабелите и фасунгата. Гледайте да са леки.

# 569
стъклен абажур-опушено стъкло
Най-добре в Алиекспрес да се разровиш. В български сайтове само супер ретро демоде намирам.

https://www.aliexpress.com/w/wholesale-glass-lamp-shade.html?CatId=53002

Общи условия

Активация на акаунт