Да преправим старите мебели с любов - тема 39

• 62 623
  • 918
  •   1
Отговори
# 540
Столовете са много красиви, според мен възглавниците простеят и ги загрозяват. Пробвай с някакви по-семпли и елегантни възглавници, или изобщо без, ще се изненадаш как по съвсем друг начин ще изглеждат.

# 541
Сигурно зависи от боята и качеството й.
Аз не съм разреждала, а стана перфектно покритието.

# 542
  • София
Имайте предвид, че боята по плота ще бъде натоварена много - топли чинии, прибори, мокри чаши и т.н. Има голяма вероятност да започне да се люпи при експлоатация. Ако много държа да стане бяло, бих оставила плота както си е в момента и бих оцветила краката.
И на мен ми харесват в този им вид.

# 543
Бяло ми е ок, но може да се помисли за някакъв лак отгоре, наистина ще е натоварена повърхността.

# 544
  • София
Нещо не мога да наместя гъстотата на боята, тъмните цветове винаги ми остава на маски плоскостта. Или пък в детайлите ако съм минала с четка също се различава цвета. Явно не мога да му хвана чалъма.
Или па съм педант и искам изобщо да не личи, че е боядисано, нормално ли е да има такива неща?
Зависи колко плътно покритие прави боята, ако отдолу е дърво, то си има своите нюанси и шарки и може от там да идва разликата, особено ако не ползваш грунд, аз например каресвам да си личи малко дървото, те да не е съвсем плътен равен цвят.

# 545
Имайте предвид, че боята по плота ще бъде натоварена много - топли чинии, прибори, мокри чаши и т.н. Има голяма вероятност да започне да се люпи при експлоатация. Ако много държа да стане бяло, бих оставила плота както си е в момента и бих оцветила краката.
И на мен ми харесват в този им вид.
Правих преди време една стара маса така. Плота е лакиран /беше голо дърво/ с лазурен лак за цвят и отгоре две ръце паркетен /носи на триене/, носещата конструкция /крака .../ в бяло. Добре изглежда.

# 546
Благодаря ви много за мненията, но ние сме решили да ги направил бели. Не ни харесват по този начин. Така че , отново ще се радвам да ми дадете съвети и насоки, МОЛЯ ВИ!
Благодаря от сърце!

# 547
Дадоха се насоки. Не ги прочете?

# 548
  • Пловдив
Дами, извинете ме, че нахлувам в темата, но вярвам, че тук мога да получа съвет. Търся лепило за залепяне на дърво /тик/ към гланцирана мдф повърхност. Тикът е омаслен с топ ойл на Осмо - нужно ли е да се изшкури  от страната, от която ще се лепи? И възможно ли е, т.е. дълбоко ли прониква маслото или прави само повърхностен филм?
Благодаря предварително за съдействието!

# 549
Ами не. Повечето коментари са от сорта, че така им харесват! И имаше само един клип! Просто ми се искаше нещо по-подробно! С какво да обработя преди това, с какво се завършва? Все пак има хора, които досега не са правили нищо подобно и ми се искаше някакви насоки и съвети от хора, които са правили и имат опит!
quote author=mariat link=topic=1539705.msg47364152#msg47364152 date=1702911064]
Дадоха се насоки. Не ги прочете?
[/quote]

# 550
Тета е писала, че нищо не е правила предварително, директно с боя на Димотика. Дадоха ти съвет да сложиш лак за финиш и устойчивост.

# 551
  • Варна
Lubi.Boni, в клипът е обяснено доста добре, предлаганите материали също са с добро качество, според ползвалите ги. Аз лично не съм, но при нужда мисля точно тях да пробвам.
Минах по този път с маса и столове тази година, но ползах тебеширени бои на Лорка. Ами какво да кажа... не съм особено доволна. Наложи се да мина 7-8 ръце, което си е пипкаво и много трудоемко. И тъй като са на място на което ходя отвреме на време за по няколко часа, ми отне месеци да ги завърша.
Така че ако имаш възможност да купиш точно тези продукти от клипа, бих те посъветвала да действаш с тях. Иначе стъпките са същите - леко зашкурване (не е задължително), почисиване/обезмасляване, грунд, боя.

# 552
Тя е в чужбина обаче, не знаем там какви бои точно има.
Съветвам да търси клипчето в ю тюб, за да се ориентира.
Нямам много опит за да съветвам лично аз. Но гледах доста клипчета когато трябваше да боядисвам. Също в магазин за бои може да я консултират евентуално.

Люби бони, питайтук..ще те напътят
https://m.facebook.com/profile.php/?id=100040408943304&name=xhp_ … action__open_user

# 553
  • София
Vivechrom сигурно ще има, може да погледне и продуктите на тикурила... Общо взето - акрилна боя, на самата боя ще пише иска ли предварително или в последствие нещо, в магазините ще има и консултант... Също дали е ок за досег с храна, защото все пак това е маса... За вивахрома не съм сигурна, тази която аз ползвах пише, че не е подходяща, аз гледах клипчето, което сте пуснали докато търсех боя, хубаво е обяднено как се прави с тяхната.
За тебеширените, това което четох е че също не изискват предварително шкурене, но искат защитно покритие.

# 554
Само ще добавя, че ако не боядисваш с пистолет, всичко друго ще стане на капки и линии .. особено столовете, защото са с много чупки. Валяк няма да те спаси, като на клипа, защото явно нямаш опит особено. А с пистолет се иска още повече сръчност...
Боядисвала съм и със спрей, за кола. Също става, но за един стол заминават по 4 спрея
Ще ти излезе като нов комплект.

Общи условия

Активация на акаунт