Да преправим старите мебели с любов - тема 39

• 62 618
  • 918
  •   1
Отговори
# 525
  • До сърцето...
A от страни кога🤣💕🙈
Ха, не очаквах такъв въпрос Grinning
Значи за тази старата не помня точно как беше, но това лято правих за село. Като боядисах едната (широката) страна и тя изсъхна, я сложих на трупчета отдолу и внимателно минах другите страни. Материалът е дърво, боята ляга добре и хубаво попива. Виж, с лака го минах на три ръце и там може и да има "течове", но не е пък чак толкова фатално при използването на стълбичката.
ПС. Аз я ползвам и като бар-стол, супер си е.

# 526
  • София
Мерси 🤗 🤗 🤗
Аз лак няма да слагам.

# 527
Сглобяваш, облепваш металните части с хартиено тиксо и мажеш.

# 528
  • Варна.
Angel_Dust, мини го с грунд, само там където е попило лепилото, няма нужда от шкурене. След време може да се обели точно там боята, ако не я "сходиш" към другия химикал.

При мързел да разглобявам облепям елементите с хартиено тиксо и после с макетния нож изрязвам точно, така по-не личи. Но най-добре става всичко да се работи отделно.

Почистена фуга на маса от отделни сектори

Хапталски попълнена фуга:

Епоксидната смола оцветих със сенки за очи, много хубав цвят се получи и с блясък, но това наклепаното още не съм го изчистила идеално.

От този злополучен опит всичко покривам с тиксо, много по-лесно е да се почисти, да се изшлайфа и боядиса.

# 529
Да попитам,каква епоксидна смола използвате? Гледам из нета ,че са различни.

# 530
За стълбичката може и спрей да се ползва.

# 531
  • София
Мерси, вече си бях взела боята.
Маалко цвета не е точно както си го представях, но става... Първа ръка - направена... Не е толкова сложно, но е по-различно от боядисване на стени.... 😅 Оказа се, че трябва с доста тънък слой и доста суха чeтка да се работи, за да не остават следи.
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 17 дек 2023, 17:22 от Angel_Dust

# 532
  • До сърцето...
Честито, Angel_Dust, май те чака кариера на виден майстор-боядисвач  Stuck Out Tongue Winking Eye

Чудесно ти се е получило!

# 533
  • София
😂 Всъщност на снимката изглежда по-зле... Все пак имам на 2-3места удебелена боя, мисля да ги тръкна преди втората ръка леко с шкурката. Обаче, не съм мн доволна от икеа, реално качеството е кофти, изобщо не са изгладили дървото, ососбено по фаските е направо грубо, но и мен ме домързя още да шкуря.

# 534
Здравейте, група. С мъжа ми днес си купихме дървена маса със столове втора употреба (живеем в Германия). Ще прикача снимка. Искам да ги направим бели, но нямаме никаква на представа от къде да започнем! Трябва ли първо да ги минем с шкурка? Колко слоя боя да сложим? Трябва ли преди боята да обработим с нещо друго? Какъв вид боя е най-добрия избор? След боята трябва ли нещо като завършек? Ще съм ви безкрайно благодарна, ако ми дадете съвети!

# 535
ето например...
https://www.youtube.com/watch?v=VMPZ68PD7zo&ab_channel=%D0%A2%D0 … %2CER-Lac%2CDulux

+ на мен ми харесват много така Simple Smile Това бяло навсякъде вече става супер изтъркано...

# 536
  • Разпиляна във въображението
Преди да прочета поста помислих, че са след освежаване и се хвалите Simple Smile Т.е. на мен ми харесват така Simple Smile

# 537
С боята на Димотика боясисвах гланциран скрин без да шкуря.

# 538
С боята на Димотика боясисвах гланциран скрин без да шкуря.
Hands Plus1
 И ползвай валяче, че повърхността на масата е голяма и предразполага да остане на четки, въпреки, че боята е много добра.
Някъде напред имаше показано, не чисто бяло, а с лек оттенък и стоеше много хубаво.

# 539
Нещо не мога да наместя гъстотата на боята, тъмните цветове винаги ми остава на маски плоскостта. Или пък в детайлите ако съм минала с четка също се различава цвета. Явно не мога да му хвана чалъма.
Или па съм педант и искам изобщо да не личи, че е боядисано, нормално ли е да има такива неща?

Общи условия

Активация на акаунт