Да преправим старите мебели с любов - тема 39

• 62 617
  • 918
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Здравейте мили, талантливи дами. Включвам се при вас с въпрос. Някой има ли опит с боядисване върху епоксидна смола(върху части от дърво) .. Каква боя бих могла да ползвам, така че да покрива.... 🙈

# 511
Момичета на работа имам 7 8 секции , изглеждат стари и когато забърсвам праха стават бели . Бих искала да ги намажа с нещо с лак сега не ми се рискува защото идват хора . Препоръчайте нещо с което да ги намажа за да лъщят . И кажете марка лак безцветен и бързосъхнещ . Имам един лак , които попива в дървото , но мисля , че не е подходящ .

# 512
  • София
Момичета на работа имам 7 8 секции , изглеждат стари и когато забърсвам праха стават бели . Бих искала да ги намажа с нещо с лак сега не ми се рискува защото идват хора . Препоръчайте нещо с което да ги намажа за да лъщят . И кажете марка лак безцветен и бързосъхнещ . Имам един лак , които попива в дървото , но мисля , че не е подходящ .
Аз използвах за старите ми лакирани дъбови вратички на кухнята на Крафтсман - Твърда вакса с карнауба (интериор).
Хареса ми как се освежи, но все пак е масив макар и лакиран.

# 513
  • Под сянката на разлистените кактуси
Здравейте мили, талантливи дами. Включвам се при вас с въпрос. Някой има ли опит с боядисване върху епоксидна смола(върху части от дърво) .. Каква боя бих могла да ползвам, така че да покрива.... 🙈

Не знам точно за епоксидна смола, но ако я надраскаш леко с шкурка и сложиш грунд, би трябвало всяка боя да покрие

# 514
  • София
Да, изшкурих колкото мога... Дано стане, някакъв комкретен грунд има ли препоръчван?

# 515
  • Варна.

Като сложиш грунд ще се покрие, но се чудя защо искаш да боядисваш смолата? Като знам колко си играх да напълня фуги между дъските, че и цветове правих, честно не те разбирам.Flowers Hibiscus
Повечето съвременни бои ще ти свършат работа, но трябва да кажеш това под ли е, маса ли е, стена ли, зависи колко натоварване ще трябва да носи.

# 516
  • София
Легло, ползвах за запълване на един луфт на сглобката, т. е. като лепило, не облебих нещата и се омазаха краката, стече се по тях. Не е ефект и нямам желание да се вижда. Нищо де според познат  само трябва да матирам смолата и спокойно да мажа с акрилна, нямало нижда от грунд, ще видим. Твърдо не препоръча даже да грундирам. 🤷‍♀️

# 517
  • Варна.
Легло, ползвах за запълване на един луфт на сглобката, т. е. като лепило, не облебих нещата и се омазаха краката, стече се по тях. Не е ефект и нямам желание да се вижда. Нищо де според познат  само трябва да матирам смолата и спокойно да мажа с акрилна, нямало нижда от грунд, ще видим. Твърдо не препоръча даже да грундирам. 🤷‍♀️

Разбирам, винаги работя с грунд, каквото и да ремонтирам и дърво и метал и цимент. Само казвам.
Стеклото се лепило се го зашкури да се изравни повърхността, че ще си личи след боядисването.
Ще стане, после покажи.

# 518
  • София
Ами не знам по принцип на този човек за тази фирма бои имам 100% доверие, ми ал е обучения за продуктите до тук ни е изконсултирал за цялата къща, не е сгрешил. Може би и защото дървото си е ново за това така да казва... Ето така е потекло
Скрит текст:

Имам и друго проектче, взех си стълбичка за кухня, сгъваемите с три стъпала на икеа... И сега се чудя как и нея да я бядисам без да засегна металните части, преди или след сглобяване или страните преди, после да я сглобя и да довърша стъпалата.
Скрит текст:
ей това

# 519
Бих боядисала всяка част отделно преди сглобяването, после ще изглежда по-добре.

# 520
  • София
И аз се записвам тук - интересно ми е, ако трябва да се обзавежда виличка със стари мебели, човек направо трябва да е вълшебник! Simple Smile

# 521
  • София
Здравейте! Предстои ни обзавеждане на веранда с дървен покрив, която е заградена с ветроупорни завеси, със секция от 80-те години на миналия век, в много добро състояние. С  какво трябва да я обработя, за да издържа на външните условия?

# 522
  • София
Бих боядисала всяка част отделно преди сглобяването, после ще изглежда по-добре.
мерси, по принцип знам, че е най-добре, обаче... Срам ме е да си призная, не мога да си представя още как да ги подпирам и въртя, че да няма течове и ръбове, защото няма как едновременно от всякъде да ги боядисам ако са на части

# 523
  • До сърцето...
... не мога да си представя още как да ги подпирам и въртя, че да няма течове и ръбове, защото няма как едновременно от всякъде да ги боядисам ако са на части
Две такива стълбички съм правила, утре ще снимам едната. Какви течове и ръбове? Боядисваш едната страна, оставяш я да изсъхне, боядисваш следващата и така. Същото и с лака. Бавно стана, но хубаво. Аз между другото ги правих, хич не съм се вторачвала за дреболии. И до ден днешен ме радват (ползвам едната трета година), но аз си обичам експериментите и нямам страх от грешки. Понякога грешките дават чудесни идеи и насоки.

# 524
  • София
A от страни кога🤣💕🙈
А чак страх, като почна ще ги направя, само да приключа със шкуркането на леглото.

Общи условия

Активация на акаунт