Да преправим старите мебели с любов - тема 39

• 62 650
  • 918
  •   1
Отговори
# 600
Извинявам се на дърворезбата няма нищо но отгоре на плота има

Направи още снимки и без отблясъци, за да се вижда добре точно увреждането и се обади на тези хора:
 https://gubra-bg.com/stores
Ще им изпратиш на първо време снимките на вайбър, а вече ще се разберете за по-нататък. Смятам, че ще ти помогнат, дори и може да не се налага да носиш шкафа на място, а да вземеш някакъв препарат и сама да го приложиш.

# 601
  • София
😂 😂 😂 Е, не е толкова страшно чак шкутенето.
На нощно шкафче или плот на маса не е, ама на двуетажно легло…. Ако е разглобено на дъски, ще е по-лесно.🙂

# 602
  • София
Ами не знам има ли какво да се спяси на този шкаф, то направо изглежда цялото налющено и набелено до чисто дърво на места, даже кръгчетата от спирта са му най-малкия проблем... Освен ако нарочно не в това "състарено" състояние

Скиорче, предполагам леглото се разглобява, то и за боядисването ще е по-добре може би.

# 603
Благодаря ви , благодаря Кубратова , тези дни ще действам да го  поправя blush:,и ще публикувам снимки .

# 604
Ами не знам има ли какво да се спяси на този шкаф, то направо изглежда цялото налющено и набелено до чисто дърво на места, даже кръгчетата от спирта са му най-малкия проблем... Освен ако нарочно не в това "състарено" състояние

Скиорче, предполагам леглото се разглобява, то и за боядисването ще е по-добре може би.
Има развитие, ще се обработи цялата повърхност, не само увредената част, иначе ще се различава. Дамата се е свързала с човека от линка, наистина много са отзивчиви.

# 605
  • София
Супер, да и аз като видях снимката така реших, че трябва директно цялата повърхност да се оправя... Успех и ще чакаме снимки❤️❤️❤️

# 606
Повредена е политурата. Ако е с машинка за шлайфане, много внимателно, не знаете колко дебел е слоят на фурнира.

Последна редакция: чт, 11 яну 2024, 22:46 от Шарлот

# 607
Щом е паднал лака от спирт, значи със спирт цялата горна повърхност, а след това леко и внимателно шлайфане, по-скоро шкурене.
Към цвят череша, аз бих направила горния плот в нещо черно. Сега с какво - по-скоро не бих боядисала, но все пак жената трябва да си реши. А и от магазина вече са й предложили вариант.

# 608
  • До сърцето...
Здравейте на всички!
Чисто дърво е, не е лакирано. Нужен ли ми е грунд или мога да го пропусна? След боята трябва ли лак или друго?
https://www.ikea.bg/rooms/baby-children/children-8-12/children-b … no-leglo/00102452

Аз правих подобна трансформация на стара чамова спалня. Аз опитах с грунт (заради лака), но става и без, с тебеширена боя.
Лошото на белия цвят е, че при иглолистна дървесина жълтее. Затова леко промених цвета, имаше някакво романтично име, от типа "утринна мъгла" или нещо подобно.
Ето резултата
Скрит текст:
Преди

След

Допълнение (тук вече беше без шкурене, но с лак). Снимката е от процеса, нямам го сниман готов.

# 609
Много ми хареса последното. На моя монитор си е бяло, но и за мен бялото с лек нюанс стои по-добре.
Отдавна съм се наканила да боядисам едно тапицирано кресло с тебеширена боя. Гледах клипчета, уж ставало. Така или иначе съм го прежалила, тапицерията е здрава но ужасно обезцветена, а не ми се занимава с претапициране. Някой пробвал ли е да боядисва текстил с тебеширена боя?

# 610
Радика, невероятно са се получили, браво на теб и спалнята и шкафа !: Поздравления!

# 611
  • София
Търсих подробна информация из нета, но така и не попаднах на това, което ми трябва и ще се радвам на съвет.
Някой да е стеснявал икейски шкаф? От много време съм в търсене на шкаф с дълбочина 32 -33 см. и основа 120 см. Височината може да е между 120-160. Склонна съм и да сложа 2 шкафчета х60 или 80+40.
И загледах сериите platsa и besta, но и при двете говорим за дълбочина 40 см. И сега се чудя дали да не рискувам и да изрежа откъм гърба всички 4 плоскости (и рафтовете) до 32 см. или да си поръчам направо шкаф при майстор. Изкушават ме красивите икейски вратички.
Не знам, обаче дали няма да разваля механизмите за сглобяване на плоскостите и да се наложи да пробивам с бормашина
 през рехавия им материал.
Разбира се, цената също е от значение. Чудя се, ако поръчам шкаф с формовани вратички дали ще се вместя в бюджет 350 лв.?

# 612
  • София
Поръчай си. И вратички красиви ще ти направят. Или си купи икейските врати и да ти направят само тялото на шкафа.
Освен ако нямаш работичница и не можеш професионално да ги прекроиш... Да ще има сглобки там. Ще има жлебове вероятно за гърба....
Иди до икея и разгледай точно конституцията или отвори на сайта документа за сглобяване, ще видиш как са, но за мен не си струва упражнението.
Ние мислехме да преправяме ъглов шкаф, отказахме се, накрая направихме кухня по поръчка, но се бях разбрала с майстора ако взема икейска той да ми го преправи... Но не съжалявам, че се отказах, а съм сигурна, че това което исках, нямаше ние да можем да го направим добре. 🤷‍♀️

Последна редакция: вт, 16 яну 2024, 14:57 от Angel_Dust

# 613
30 см дълбочина имам едни бели етажерки от детската серия. Може да им се слагат вратички, на беста пасват, защото етажерката е 60/60/30...

Разгледай в детското....в детските раздели.

Трофаст също са 30 назад.

Слагам и това
https://www.ikea.bg/rooms/hallway/open-storage-system/ivar-syste … 80h30h83/40033763

https://www.ikea.bg/rooms/hallway/open-storage-system/ivar-syste … i-mrezha/00531240

https://www.ikea.bg/rooms/dining-room/cabinets-display-cabinets/ … ia-shkaf/39503316

Последна редакция: вт, 16 яну 2024, 15:33 от teta75

# 614
Аз съм стеснявала Икейска спалня. Разглобихме я, резнахме със зегето и сглобихме. Доста си е масивна в сравнение с Виденов и сие, в същото време доста евтино, затова предпочетох да го преправя. Скъсявали сме и горен кухненски шкаф от Ирим. Ми не е голяма философия/за мен, иначе моя мъж много нарежда докато го прави 😆/

Общи условия

Активация на акаунт