Да преправим старите мебели с любов - тема 39

• 62 570
  • 918
  •   1
Отговори
# 765
  • София
Няколко варианта за мивка, не съм подбирала по красота точно
Скрит текст:
Кое зелено е по-хубаво

Последна редакция: пн, 19 фев 2024, 11:21 от Angel_Dust

# 766
Кое е борд на мивката?

# 767
Борд нарекох онази част, който "стъпва" върху плота.

За зеленото - зависи с какво друго се свързва. Като самостоятелен цвят съм за първото, защото е тревисто зелено, без преливане към жълто. Но ако има и жълти елементи в интериора, другите 2 ще са по-подходящи, като във второто жълтото е най-активно.

# 768
  • София
това, което стъпва върху плота, би следвало....ако е под плот има такъв вариант в снимките...ама все пак плочки са, режат се по размери. иначе мисля пъво се изгражда мястото с отворите, после се облицова и вероятно от там насетне си доста вързан за размер мивка, котлони...

та малко помощ със зелените ми, не мога да реша кое ми харесва най-много, а ми се ще да поръчам днес-утре....а мм вика мн го мислиш...просто си вземи някакво Simple Smile

Шарлот...нали си взех едно нощно шкафче, мъча се още със шкурката, но искам нещо такова да го направя... но понеже е байц, а не боя съм сравнително ограничена с избора на цветове, а и е хазарт как ще стане реално с дървото. И не мога да реша точно колко искам да ми жълтее
Скрит текст:
съвсем друг въпрос е до колко е реално изпълнимо и дали няма да се разлеят цвят във цвят Simple Smile

Последна редакция: пн, 19 фев 2024, 12:07 от Angel_Dust

# 769
Angel_Dust, на мен ми допада най - много 1-то зелено като цвят. Кой ще си  подхожда най - много с останалото обзавеждане няма как да преценя.
С цветните байцове бих те посъветвала да подхождаш внимателно. Старото дърво е много сухо и попива изключително бързо, така че може да се образуват нежелани петна вследствие на натрупване на повече байц, отколкото ти се иска, особено ако нямаш опит и не работиш достатъчно бързо. Моят опит е доста ограничен, но  решението ми беше да работя с доста разреден байц и  няколко повторения  до постигане на желаният нюанс. Добре е да опиташ на някой по - скрит участък как се получава с различно раздеждане (в дъното  на чекмедже например)  и едва тогава на видимите повърхности. И да си записваш пропорциите, ако правиш повече опити Simple Smile. Успех и да се похвалиш.

# 770
  • София
Мерси, значи може и да е по-добре, че съм изшкурила по-финно от препоръчителното, позатворила съм порите 😂 цветовете са светли, ще трябват 3-4ръце според мен, но със сигурност ще има проби предварително... То е и друго дърво от примерните... Иняче преди 20години съм работила смело с байц... Амааа.... 🤷‍♀️ 😂

# 771
  • София
За изрязването на плочките около мивката и челото пак трябва да се вика майстор, особено, ако е кръгла. Струва ми се предизвикателство за DIY но пък, ако някой си има сръчен мъж. Гледам из нета как някакви фини мацки режат с циркуляри плоскости mdf, разнасят ги, лепят ги, сглобяват ги, с кухненския миксер и бормашината са еднакво чевръсти, лепят и плочки и се чудя всичко това в час по "трудово" ли го учат? Simple Smile А, пропуснах, че обикновено зад тях в кадър пълзят за разкош поне две бебета. Simple Smile

# 772
Скиорче, най-често впускането на жени в мъжки дейности е след безуспешно викане на неволята. На вилата майстор ВиК трябваше да свърже външна (дворна) чешма към водопровода. Помолих го преди да монтира кранчето, да залепи едно над друго 4 коминни тела по вертикала на  тръбата. Отговори, че е квалифициран и не се занимава с груба строителна дейност. И докато той си пушеше цигарата, забърках теракол и свързах коминните тела. На въпроса му откъде мога това, отговорих, че всяка жена, замесвала тесто, следва да няма проблем и с теракола. Та...не е невъзможно. Макиажът е за сценичен ефект. С бормашината, флекса и зегето също нямам проблем. Границата е психологическа. Мине ли се веднъж, става приятно.

# 773
  • София
Всъщност са най-често деца на занаятчии, реставрарори, майстори или кавото там и с това са закърмени...  Тия които наистина се, анимават с нещо повече от пребоядисвания и декорации имам предвид. Поне с такова впечатление оставам от канали и тв, където жени се вихрят с пълна сила... А и съм сигурна, че голяма част от останалите са с близко онразование най-малкото. Мен пък малко ме е страх от големите машини все още., в сми циркуляр, банциг... Подобни

# 774
  • София
И аз съм за първото зелено Simple Smile
Иначе мацките, които следя и гледам, са такива, които имат увлечение към ремонти и реставрации и се учат с времето. Доста от тях показват първите си творения и грешките, които са допуснали, защото са нямали толкова опит. Някои от инструментите и материалите са им изпратени впоследствие от фирми за реклама и започват да ги използват.
На мен най- любимото ми е да боядисвам, дядо ми ме научи още в първи клас. Даже след малко започвам една стена вкъщи. Да претапицирам не умея, но сега съм развалила една стара табуретка да се пробвам. Не мога да реша само каква да е горната част, защото ми трябва някакъв непромокаем и здрав плат.

# 775
  • София
С боядисването на стени и аз  се справям доста добре и от няколко години не позволявам майстор-бояджия да ми припари в къщата. След като успях сама да “обърна” с гипсова замазка и фина шпакловка сменената дограма на най-големия ни прозорец, вече не се плаша. Тогава бях с две малки деца, които (едното беше първолак) трябваше да тръгнат на училище , ходейки из къщи върху мърляви картони и найлони, защото майсторът ни беше взел междувременно тайно още един обект и не дойде да си довърши работата навреме. Та два-три дни се вихрих с четката и валяка и “прерязах лентата” на 14.09. , а на 15-ти като дойде въпросният чичка, направо го поканих да оцени работата ми като му бях приготвила багажчето и инструментите, които си беше оставил вкъщи. Нищо не каза и аз не му платих, разбира се, и така неволята ме превърна и в бояджия.😂
Мъжът ми по същото време се прибра от чужбина и не му се повярва като ме видя със шпаклата в ръката.😀
Но и аз имам респект към бормашината (особено за стени и плочки) и към зегето.
Сега ми предстои да лепя паркет на стена 😶(ще покажа снимки скоро).
Angel Dust, аз съм за тъмнозеленото. Ако искаш да се видят и шарките на дървото защо не пробваш техниката white wash, само че green wash😉 вместо байц? Смесваш боя и вода 1:1 или както ти хареса и мажеш и изтриваш докато постигнеш желания ефект. Накрая запечатваш с лак на водна основа.

# 776
  • София
😂 Да си направя байц от боя 😁 не искам лак, най-вече.

# 777
  • София
😂 Да си направя байц от боя 😁 не искам лак, най-вече.
Аз не разбрах цветовете, които си показала са байц на водна основа, който искаш да запечаташ с вакса, така ли?
Защото при гореописаната техника white wash, където най-често се използва тебеширена боя, финишът е основно твърда вакса. Аз предложих лак, за да е по-устойчиво, но на шкафче не му трябва такава здравина на покритието.
Предимството на тази техника пред байца е, че при стари мебели не е необходимо да изшкуриш всичко до основа и можеш да нагаждаш плътността и цвета.

# 778
  • София
Да, водни с вакса ще правя, реално полагането е като описаното от теб за това ми стана весело. Аз ще ги изшкуря, защото са ми мн мърляви и искам, дори и с плътна боя да бяха. Иначе, ще помисля по идеята. Мерси, ако не за тях за нещо др ще пробвам със сигурност.

Последна редакция: вт, 20 фев 2024, 07:30 от Angel_Dust

# 779
  • sofia
При байца как ще се получи крайния цвят много зависи и от основния цвят на дървото, освен от степента на разреждане(ако решим да разреждаме).
Внимавайте с режещите машини. Аз почти си отнесох показалеца с едно електрическо ренде за дърво. Закърпиха ме, ама си ми е дефектен пръста. Слава богу не бях успяла да засегна сухожилието, само се виждаше...😬 И нокътя ми остана цял...покрай него бях "лизнала" и половината възглавничка ми я нямаше

Общи условия

Активация на акаунт