Да преправим старите мебели с любов - тема 39

• 62 579
  • 918
  •   1
Отговори
# 750
  • София
Мерси, ще го няправя, преди да се юрна да обикалям Люлин 😁🤗🤗🤗

# 751
Не съм чувала, че пепел от цигара чисти сребро. Ще го пробвам. Вкъщи открай време го чистим със сода за хляб, също лъсва. Мисля, че добре се чисти и ако се натопи във водата от варени картофи.
Аз затова писах че са стари чалъми това Grinning Вече всякакви неща има, от които повечето не миришат така, все пак. Макар че като не следвам нейния съвет да го правя с пръсти, то от бижутата се измива лесно.
За водата от варени  картофи и аз съм чувала, ама като не готвя картофи изобщо, не мога да кажа от опит.

# 752
Не съм чувала, че пепел от цигара чисти сребро. Ще го пробвам. Вкъщи открай време го чистим със сода за хляб, също лъсва. Мисля, че добре се чисти и ако се натопи във водата от варени картофи.
Аз затова писах че са стари чалъми това Grinning Вече всякакви неща има, от които повечето не миришат така, все пак. Макар че като не следвам нейния съвет да го правя с пръсти, то от бижутата се измива лесно.
За водата от варени  картофи и аз съм чувала, ама като не готвя картофи изобщо, не мога да кажа от опит.
Идвам да благодаря за този "чалъм"! Flowers Hibiscus
И нали съм си върл пушач, нощес събрах прилично количество смет за сливи Simple Smile, ъъъ пепел, та пробвах - изчистих идеално дръжка на лъжичка за хайвер. Самата съдинка ме домързя да чистя по нощите, пък и исках само да пробвам.
В интерес на истината, преди това пробвах с баня от вода, сол и алуминиево фолио, втори вариант пак по препоръка - вода, сода и алуминиево фолио и нито едно не подейства.
С пепелта обаче се получи.
Естествено, за непушачи не е приложимо и не ще препоръчвам да тръгнат да събират пепел по кръчмите Simple Smile

# 753
Е да, на днешно време все по-малко хора пушат. Но ако имаш "ресурса" така или иначе... хем работи, хем и без пари и без разхождане Grinning
Единствено не смея на бижута със седеф, които имам. Все си мисля че ако нацапам седефа с пепел от цигари, няма да успея да го измия добре или ще трябва с нещо по-агресивно, а пък там не съм запозната какво мога да си позволя. За всичко друго няма грешка, а и пепелта е достатъчно фина и дори за неща с детайли просто зависи от това с какво я втриваш.

# 754
За непушачи е баня с разтворена сода бикарбонат. Среброто се вади с щипки.

# 755
За непушачи е баня с разтворена сода бикарбонат. Среброто се вади с щипки.
Снощи пробвах точно това преди пепелта с друга лъжица - не мръдна.
Затова накрая прибегнах до съвета на natka, тъкмо навреме дойде.
Имам специализиран препарат с някакво сярно съединение, но много трудно чистя с него - става бавно и изисква солиден продължителен натиск от ръката, а моята дясна в момента е много болна, та затова си търсех някаква по-щадяща за мен алтернатива, която да не уврежда и среброто.
Намерих един друг препарат в мой любим за други продукти магазин и следващата седмица ще взема и него - начина на ползване ми изглежда идеален за моето състояние:
https://gourmethouse.bg/preparat-za-pochistvane-na-srebro-650-ml

# 756
Слагаш бижуто в марля. Посипваш обилно със сода бикарбонат, увиваш и възвъряваш.  Така ги чистехме преди години.

# 757
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Винаги съм си чистила сребърните бижута с оцет и сода. Не помня дали съм прилагала метода на такива с инкрустации.
Злато лъскам с червило.
Дамските чанти едно време си ги поддържахме с тоалетно мляко.

# 758
Злато как се лъска с червило?

# 759
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
За твърди червила в гилза говорим.
Най-практично е да се използва останалата в носача на гилзата част от червило, която така или иначе няма как повече да нанасяте на устните си. Взема се малко с клечка за зъби и се намазва върху памуче или тампон за дегримиране. С него се изтърква позагубилият блясъка си златен накит. Аз съм си лъскала пръстени и обеци. Синджири не нося. За предпочитане е накрая да се мине с чисто тампонче, ако случайно някъде има неразтъркано червило.

# 760
Попаднах на това видео - пребоядисване на плот на кухня. Някой да има опит и да е пробвал? Blush

# 761
  • София
Не знам дали в България се продават такива устойчиви на механично натоварване (удар, драскане и т.н.) бои, които и да са безвредни после напр., ако се меси тесто на плота. Аз бих го заменила с нов.
Някои ги покриват и с декоративни плочки.

# 762
  • София
Много харесвам плотове с плочки, но после се сещам за фугите😂
А и не съм сигурна до колко са здрави🫣

# 763
  • София
Фугите се запечатват (има такива продукти) и се избират в кафеникавата гама за всеки случай. Simple Smile)) Може би е добре и да са от гранитогрес, за да не се пукнат, ако домакинята се е развихрила с тенджерите. Но как се изрязват около мивката и после как се кантира челото на плота - това ми се струва сложно.

# 764
Би следвало да се започне от мивката, така че ъгълчетата от недостиг на плочка да се опкрият от борда на мивката. За завършване може да се използва съответстващ на обкова алуминиев Г-образен профил с дължината на плота и дебелината му (не пречи и ако не закрива цялата дебелина) или завършващите фаянс обли елементи. Не бих се доверила на боя.

Общи условия

Активация на акаунт