Да преправим старите мебели с любов - тема 39

• 62 500
  • 918
  •   1
Отговори
# 270
  • sofia
Ама ползвайте предпазни средства с пистолет. И като има много за шлайфане и боядисване, вземете си хубави маски и очила. Няма как да не се надишаш с прахоляк и изпарения.
Иначе подготовката и опаковането винаги отнема повече време от 10те минути пръскане с пистолет 😃
А, и миенето на пистолета после също е досадно...

# 271
Ще видя днес пистолетите, може па да да измислили нещо читаво

# 272
  • София
Има цели костюми за боядисване - найлонов гащеризон с качулка. Не мисля, че са много скъпи. Момчето, което боядисва и нас ползваше.
Нещо такова беше, от кварталната железария:
https://bauhaus.bg/predpazen-kostyum-za-boyadisvane/p/116964

# 273
  • Разпиляна във въображението
Здравейте! Имам вграден гардероб в коридора, който искам да боядисам. Оказа се, че дървесината е покрита с безир. Трябва ли да премахвам с шкурка горния слой или мога 1. да слоша грунд + боя 2. само боя.
В Практикер ми препоръчаха тази боя - https://praktiker.bg/bg/Alkidni-i-vodoraztvorimi/KOPRINENA-BOYa- … ML-AQUIS/p/117034

# 274
  • sofia
Изшкурете, дори и да не е до дърво. Махат се разни дребни неравности. Задължително грунд, от дървесината (особено ако е иглолистна) и безира може да избият жълтеникави петна.

# 275
  • Разпиляна във въображението
Благодаря!

# 276
Здравейте! Имам вграден гардероб в коридора, който искам да боядисам. Оказа се, че дървесината е покрита с безир. Трябва ли да премахвам с шкурка горния слой или мога 1. да слоша грунд + боя 2. само боя.
В Практикер ми препоръчаха тази боя - https://praktiker.bg/bg/Alkidni-i-vodoraztvorimi/KOPRINENA-BOYa- … ML-AQUIS/p/117034
Копринената боя Аквис въобще не става за нищо. Няма никаква покривност, абсурд да боядисате нещо, което е било в различен от бял цвят. По-скоро прилича на лак, отколкото на боя. Моята я хвърлих директно. Купете си от гръцката на Димотика - Аквахром еко, тя не изисква шкурене.

# 277
Според мен, дърво с безир не се шкури. Преди години, когато ги нямаше грундовете, чистото дърво се намазваше с безир и отгоре се боядисваше с блажна или акрилна боя. Безирът играеше ролята на грунд.

# 278
  • sofia
Ама тоя безир не е нанасян вчера. Той служеше като импрегнант, за да не "гълта" необработеното дърво боята. Шкуренето е да се почисти и заглади основата, който не му се разправя, да го пропуска.

# 279
Да, в този смисъл може да го заглади. Исках да кажа, че не е нужен грунд.

# 280
  • sofia
Като ти избият едни жълтевини изпод бялата боя, друго ще мислиш... Може и да не се случи, ама на мен ми се е случвало. С блажна боя бях боядисвала едни врати и избиха на няколко места. От тогава - грунд задължително.

# 281
Ето същия случай тези дървени врати, за които ви питах. Мисля да не махам този лак, а съвсем леко само с шкурка, грунд и бялата боя. Дано не избие нищо

# 282
То това не е ли блажна боя, а не точно лак?
Навремето свалихме старата боя на вратите, с пистолет с горещ въздух и шпакла, после шкурка, за да не стои напластено. Чак след това боядисахме...

# 283
То това не е ли блажна боя, а не точно лак?
Навремето свалихме старата боя на вратите, с пистолет с горещ въздух и шпакла, после шкурка, за да не стои напластено. Чак след това боядисахме...
Възможно е да е боята, представа нямам. Просто нямам възможност сега за постолет, а и ако избие от дървото, може би по-добре да си е запечатано така. Просто върху това лъскаво ще се моля да хване боята с грунд.

# 284
За хващане, ще хване.

Общи условия

Активация на акаунт