Да преправим старите мебели с любов - тема 39

• 62 519
  • 918
  •   1
Отговори
# 315
Разбирам идеята, да.
Може би ще трябва финиш....нямам идея какъв обаче...

# 316
Боядисвала съм шкаф с латекс, отгоре с лак, който ни остана от паркета.Идеално стана, но лакът го промени с един тон - добави жълто. Има вече доста лакове които не влияят на цвета.

# 317
Как ще ги чистиш после тези мебели..
Иначе става. Имам една интериорна  врата боядисана с латекс. Не препоръчвам обаче..
Нямам представа. Някакъв финиш да ги пази не съществува ли? Питам, защото искам да боядисам две стени в тъмно зелено. На едната искам да сложа шкаф под тв, боядисан в същия цвят, а нямам номер по рал, за да го дам някъде да ми го пръснат с подходяща боя.
Дали в тази или друга тема /за интериор?/ някой ползваше приложение за разпознаване на цвят и привеждане по RAL. Поне така изглеждаше на илюстрацията, като приложение. Поразпитайте и не бързайте. По-добре направете и проби с близки до стената цветове върху сходен с шкафа материал.
Заради разликата в материала, върху който се нанася, дори и еднакъв цвят по RAL може да изглежда различно.

# 318
По номер могат да ти боядисат всяка боя..латекс, друга, всяка..със същият номер.
Материалът не мисля че влияе върху цвета..с грунд все върхо бяло ще боядисваш......защото грундът е все бял Thinking

# 319
Кое това приложение?

# 320
Аз имам една тоалетка, боядисана с латекс. Минах янс матов лак отгоре и нищо и няма.

# 321
С лак няма какво да й има.

Без лак се отмива латекса...

# 322
  • София
Отличен резултат, но боята ми се вижда с различен от белия цвят. Защо избрахте друг цвят, ако е така?
Защото боядисах с този цвят всички врати в коридора, плюс входната. Много се колебаех и аз за бяло и сега се чудя дали не сгреших, но ми остана от боята и реших да я доизползвам. Чудех се дали ще си отива с плочките, но мисля, че розово и зелено си пасват. Ето тук е вратата на тоалетната, вдясно е алуминиевата рамка на банята (с плъзгаща врата е). Аз боядисах вътрешната дървена рамка.

П.п. Черният кабел е на рутера и ще го местим на друго място.

# 323
  • До сърцето...
Здравейте, някой боядисвал ли е мебели с латекс? Да речем пдч, минато с фина шкурка, грунд?

Лакът става за покриване на латекс (или тебеширена боя), но ако цвета отдолу не е бял. При бяло трябва да се търси специален "финиш". Но пък ако не ви бърка жълтеникавия оттенък си използвайте безцветен лак..

# 324
Много тъмно маслено зелено ще е, надявам се да не личи. Благодаря за отговорите, ще се пробвам да видя какво ще стане.

# 325
  • пустинята Гоби
Някой разправяше из темите за латекс, който ставал и за боядисване на врати, ама какъв точно не помня. Може да питате в магазините, вече продават всякакви видове и марки бои и в България.

# 326
Tintina от Тексас боядисвала с латекс и врати/дограми, и мебели с латекс. Но никой не знае дали в България се продава такъв латекс като в САЩ.

# 327
  • пустинята Гоби
Продава се американски латекс в България, обаче тук не внасят всички продукти на марката и не знам дали става за целта. Но може да се потърси и да се пита.

# 328
Имам подобни столове на които ратана изгоря от слънцето и се начупи. Дайте идеи за възстановяване.

# 329
Имам подобни столове на които ратана изгоря от слънцето и се начупи. Дайте идеи за възстановяване.
Освен да ги дадеш на майстор, който се занимава с това и да ги реставрира пак с ратан или с друг подходящ материал, но пък предполагам, че ще излезе твърде скъпо и може да се окаже по-рентабилно направо да купиш нови. 
При прегорял и начупен материал няма друг начин, освен изцяло замяна с нов материал.

Общи условия

Активация на акаунт