Политиката в България - Тема 4

• 704 195
  • 23 521
  •   1
Отговори
# 20 655
О, да, по този параграф някой някъде много сериозно е нарушил и закона и лекарската етика.
Гледам днес са се сетили да ги споменат, ама малко след дъжд качулка.

# 20 656
  • Варна
А някой замисли ли се дали сестрата има право да изнася данни за пациент,че и  настойник.Данни за състоянието на пациента без разрешение/дете/.После тази информация да бъде поместена на офиц.страница на болница.
Сега ще бъдат ли съдени от Емин и министъра или благородно ще им бъде простено?
 Това ми е интересно.

# 20 657
Морален е казуса.Не виждам какви прави би търсил ако е злоупотребил със служебно положение и се е държал непристойно.

# 20 658
Морален, но и юридически. Ако е оклеветен е едно, а ако се е държал така - съвсем друго.

# 20 659
  • София
Пирогов казват, че персоналът им си е свършил работата по протокол вкл. и издадените документи.
Нищо не казват за агресия, заплахи и т.н.
Ако бяха доказани предполагам щяха да са по-словоохотливи.
Казват: "Всички данни от проверката са предоставени на Етичната комисия на политическа партия Да, България“
И още: "Ръководството благодари на колегите за високия професионализъм, за търпението и за психическата устойчивост, която са проявили!"
Колко повече да кажат за агресия и заплахи.
Да, доста елегантни са от Пирогов, предполагам, че и те са подложени на натиск да не се оплакват много срещу Емин и да се замете случая час по-скоро.

ББ открито заяви, че Алексей Петров е сглобявал правителството:
https://euronewsbulgaria.com/news/18627/boyko-borisov-aleksey-pe … XP8qoJ5EOO0BtuzJA

И много честно интервю на Вежди:
https://epicenter.bg/article/Vezhdi-Rashidov--Da-si-podarish-pob … stvo-/325153/11/0
Жалко, че чак сега намери сили да каже нещата, които повечето от нас мислят. Досега мълчеше като част от сглобката.

Тагарев копае дъното със защитата на Емин. Не помня по-нагъл и трагичен министър да сме имали…🤐

# 20 660
интересно изказване на Петър Тодоров, доскорошният главен секретар

След посещението на партиен лидер в министерството бях извика и с огромно неудобство министърът ми зададе въпрос, гледайки надолу, дали ще си подам оставка, тъй като имало напрежение. Партийният лидер е Кирил Петков. Той доде там и това може да бъде проверено по съответния начин – има камери.Изтъквам фактите“, посочи Петър Тодоров.

На въпрос защо е станал неудобен, Тодоров каза: "Тъй като не се включвам в схемата, която произтича от записа. Там ясно е казано, че трябва да се смени главният секретар, ръководителите на служби и директорите – законно, незаконно".

"След като поставих условия на министър Стоянов, че бих работил в екип с него, при положение, че не бъда въвличан в политически чистки на ръководители и икономически схеми, той прие тези условия. Няколко дни след това нещо се промени. Преди това беше срещата му с този политически лидер", добави Тодоров.

https://epicenter.bg/article/Petar-Todorov--Prezidentat-saglasuv … -savet/325205/2/0

# 20 661
Вежди много хубаво се сетил да се възмущава, но да се беше сетил и че по тоя тертип:
"Аз въпреки нежеланието ми, но като член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ нямах правото да бъда извън общото решение. Това беше компромисът, който се наложи да направя в името на общото"
Накрая става така.

# 20 662
  • София
Да, Вежди нямаше смелостта да ги каже тези неща преди, както и да подаде оставка. Факт.

# 20 663
  • Разпиляна във въображението
Сняг, потърси интервюто на Тодоров за БНР. Не съм сигурна дали сложих линк. Там казва как го заобикалят, обират положителното и стоварват отрицателното върху него. Ако не се бъркам след убийството на Петров заместникът му е поел всичко, а него са изолирали. Докладите на МВР за последните години са добри /доколкото може да се каже/.

# 20 664
Още повече олеква Вежди с тези приказки. Докато беше част от сглобката, мълчеше като партизанин, сега рязко е против. Голямо достойнство, голяма чест да говори едва след като се наложи да се махне. Не мога да не се запитам кога и дали изобщо щеше да каже всичко това, ако не беше подал оставка. Или щеше да си продължи както досега да кротува на топлата и удобна службица.

# 20 665
Те всичките ни политици са изтъкани от чест и достойнство, особено достойнство.
Не съм го чела веждито, нямам и намерение, ама се сетил и той, че нещо не е наред.
боко и герб нещо много са си повярвали май
Ангелов се сетил и той да коментира, ама всички помним какво свърши и не свърши като здравен министър.
Безсрамници.

# 20 666
Да, Вежди нямаше смелостта да ги каже тези неща преди, както и да подаде оставка. Факт.
Имаше някаква смелост, но не достатъчна, веднъж каза на ББ, че се унижава , друг пък му каза, че лягал по корем на ПП и то публично, в интервюта също, но нямаше смелост за оставка, така е. Ако наистина искаш да се разграничиш, това е пътят - оставката, не чак когато сгафиш. Според мен ББ унижава всички членове на партията си със своите решения, действия и т.н.

# 20 667
Е, като няма голям и това става.

Еуджен Томак: Мини-Шенген е нашият отговор на огромната несправедливост към Румъния и България

... Идеята за премахване на границите между нашите държави, Румъния и България, беше представена преди това. Но според мен трябва да отидем по-далеч с подобна инициатива и бих предложил да включим и Гърция в това пространство...
"https://btvnovinite.bg/bulgaria/eudzhen-tomak-mini-shengen-e-nas … -i-balgarija.html"

# 20 668
Задължително. Хем на море да им ходим, хем им висим по тъпата граница.

# 20 669
Е, като няма голям и това става.

Еуджен Томак: Мини-Шенген е нашият отговор на огромната несправедливост към Румъния и България

... Идеята за премахване на границите между нашите държави, Румъния и България, беше представена преди това. Но според мен трябва да отидем по-далеч с подобна инициатива и бих предложил да включим и Гърция в това пространство...
"https://btvnovinite.bg/bulgaria/eudzhen-tomak-mini-shengen-e-nas … -i-balgarija.html"
Не знам този Томак глупав ли е или пуска провокация? Гърция никога няма да се навие,защото тя е в "Шенген",(тоест е външна граница на "Шенген") и ако пусне свободно да влизат българи и румънци в Гърция,къде е гаранцията че те няма да тръгнат да скитосват из целият "Шенген"? На практика този Томак иска от Гърция да пусне Румъния и България в "Шенген" през "задната врата". Как ли ще реагира една Нидерландия например?

Общи условия

Активация на акаунт