Политиката в България - Тема 4

• 704 263
  • 23 521
  •   1
Отговори
# 21 165
Не е нонсенс. Не знам държавно предприяитие, което да работи добре. В държавните предприятия хората са с малки заплати, не им пука и гледат да отбият номера. Държавата нали ги дотира - за какво им е да са на печалба? Един частник не може да си позволи загуба. Нека сравним БНТ по рейтинг с БТВ и Нова.  БДЖ е на загуба. Транспорта обществения и той е на загуба, докато частните автобусни линии са на печалба.

Хепи, оплакаха се от него, защото ги е плашил с уволнения.
За да не се стига дотук, трябва цялостна реформа на здравеопазването. Бедата е, че това ще мине през голям лекарски плач, а никой политик не смее да извърши радикални промени, за да не загуби електорат. Последната здравна реформа бе на Костовото правителство. Тя се отнасяше до джипитата,  и бе добра за времето си, но си изживя времето. Москов и Ананиев опитаха реформи, но срещнаха съпротива, а не получиха подкрепа от Борисов.

# 21 166
  • Буркина Фасо
При второ спешно дете какво правят ми е интересно?
Това, което аз съм разбрала е, че в детска противошокова зала имат възможност да обработват до 3 деца, и го правели. Но ако има тежък случай се работи само той, по- леки случаи изчакват отвън, защото децата се стресирали много от гледката. Вече ако има втори тежък и спешен като първия сигурно ги работят заедно, защото придполагам, че ще са с упойка и няма да се стресират.
А за липсата на педиатри, никой не иска да става педиатър, там няма частни кабинети и здравната каса не плаща суми като по някои пътеки.
къв стрес? там може би са все под упойка и заспали.
а пък има и паравани м/у  операционните маси.

# 21 167
Аз съм била свидетел. Травмата е за цял живот от видяното. Аркада с местна упойка се шие.

# 21 168
Аз мисля, че готвеха реформа или поне малко стягане на редиците, като сложиха Ананиев на здравното министерство, но малшанс - удари ковид, и тогава той пък се оказа много неподходящ министър.

В Пирогов и по коридорите е достатъчно страшно. И по стаите. Но след като си там, рядко имаш избор.

# 21 169
  • Разпиляна във въображението
Може би защото ги е заплашвал с уволнения и с приятелството си с техния министър.

Някой ще се възползва ли от базовите банкови сметки, които заложи Асен Василев? На мен ми се струва пунта мара цялата тази история.

Тъжно ми е какво се случва край морето. Природата е едно, човешката глупост и алчност е друго. Корупция! Корупция! Корупция!

Някой по-горе питаше за Манолев - Бившият зам.-министър на икономиката от ГЕРБ Александър Манолев е оправдан по обвинението, че си е построил къща с европейско финансиране, която била представена като къща за гости.

# 21 170
Мириел, точно. Корупция.
И в София е същата работа - падне малко дъжд  - станем Венеция. Шахтите са пълни с листа. Никой не ги почиства. Не е сложно, ама уви. Много се надявам да се смени Фандъкова, по същите причини. Корупцията убива.

Всяка година има наводнения, но няма превенция. Всяка година има пожари. мерки не се взимат. Къде е превенцията?

# 21 171
  • Буркина Фасо
като че ли преди години нямаше толкова много горски пожари и шахтите бяха отпушени.

# 21 172
  • София
За бедствията в другите държави е виновна природата, но за бедствията в България е виновно правителството.

# 21 173
като че ли преди години нямаше толкова много горски пожари и шахтите бяха отпушени.

Преди колко години?

# 21 174
  • Буркина Фасо
преди 90-те

Последна редакция: вт, 05 сеп 2023, 23:47 от ]|I{•------» ❼0ʘ❷_𝐎𝓖Ⓝ𝔬в «------•}I|[

# 21 175
  • Разпиляна във въображението
Природата се променя, ние също трябва да го правим. Мининумът са рутинните неща - почистване корита, да не се позволява запушване на шахти или запиране на пътя на водата, сеч и т.н. Тръгват да правят подпорна стена, за да няма свлачище и междувременно тя се превръща в хотел.

# 21 176
Хепи, проблема не бе в Ковида. Още отпреди това се надигна плач на лекари срещу Ананиев, че трябва да се вдигне здравната вноска поне на 12 процента, че не било ясно кой ще проверява болниците, които бъдат изведени от НЗОК и пр. оказаха съпротива и работата замря. Здравният министър, който се нахване със здравна реформа, трябва да има здрав гръб, а не един Борисов, който се огъва.

И Москов се нахвана, искаше да въведе спешни пакети, основни пакети, базисна помощ, лечение, електронни рецепти...Лекарите писнаха и Борисов се огъна. Спешно се нуждаем от министър-председател с топки, ама Денков не ми изглежда такъв, а и Бойко не беше.

Искрено се надявам някой да успее да направи най-накрая здравна реформа, но съм песимист.

Мириел, десет от десет! Не ни е виновна природата. Не и когато тези проблеми  - пожари, наводнения - се повтарят всяка година по едно и също време. Хората са виновни и по-конкретно политиците. Окей да речем една година не си очаквал, ама тридесет години да не очакваш е престъпление - безхаберие по служба.

# 21 177
Като студент ходих на бригада септември и чистехме шахтите с едни дълги лопати. Не съм виждал това да се прави от години.

# 21 178
Антикорупционният закон ще се гледа на извънредно заседание в правната комисия в четвъртък на второ гласуване - припомням, че това е законопроектът на ГЕРБ, а този на МС и ППДБ бяха отхвърлени. Трите много си приличат - не знам кой от кого е преписвал, но в този, който ще се гледа - всички 7 члена на комисията се избират от НС, като един от седемте се предлага от президента, ако предложеният не бъде избран, президентът има право да предложи друг член и т.н. А в законопроекта на МС се предлагаше президентът да назначава председателя на КПКОНПИ.
От ЕК бяха писали, че не са съгласни с политизирането на комисията - всички членове да се избират от НС, и по тази причина не подкрепят законопроекта. Интересно какво ще решат депутатите.

# 21 179
Комисията не би ли се политизирала, дори президентът да назначава членове? Да, на теория трябва да е апартиен, но нашият не е такъв.

За мен най-логичното е да се назначават от НС по предложение на МС и с последващото одобрение от президента. Може да му се даде правото да “връща” кандидатури, съответно да се изисква по-голямо мнозинство за прегласуването им или смяна.

Общи условия

Активация на акаунт