Политиката в България - Тема 4

• 704 137
  • 23 521
  •   1
Отговори
# 21 150
Абе какво още го дъвчете това. Човекът подаде вече оставка. Моля ви успокойте топката! Всеки има право да вярва или да не вярва, но след взето решение, да се коментира ми се струва истерия.

# 21 151
  • Другата България
Ама сега ли се усетихте, че е истерия? Joy
Дни наред фермани и логорея САМО за това, сега вече стана истерия!
Миии, не, не е истерия, трагикомедия е. И скоро няма да приключи, защото е съзнателна.
Вероятно ако Емин си смени политическата принадлежност, провокациите ще спрат.
А дано, ама надали.

# 21 152
  • Варна
Отказала е собствената си интубация, явно не е било грешно решение. Каквато и да е, явно не е излъгала за Емин.

# 21 153
  • София
Министърът на здравеопазването също подкрепи колегите си от Пирогов:
https://bnr.bg/post/101873880?fbclid=IwAR3raEhllBglPeSX2JsdRowUX … YCDepkmbHI-3DWZJk

”Абсолютно подкрепям колегите си от "Пирогов". Сега, публичността на този казус, ако има политически елементи, е грозно. Всичко, което използва, свързва здравни проблеми и различни казуси, които възникнат в болниците и придобива политически привкус, е изключително грозно. Аз винаги съм казвал, че за мен здравеопазването няма цвят, бих искал и колегите в парламента да следват този принцип", каза още министърът на здравеопазването.“

# 21 154
Сестрата е отказала тя да бъде интубирана, всеки има право да откаже хоспитализация и лечение, ако това се касае за него и не засяга други хора.

# 21 155
Отказала е собствената си интубация, явно не е било грешно решение. Каквато и да е, явно не е излъгала за Емин.
Това за отказването от интубиране можеше да не го тиражира по вестниците като велика божествена намеса, а просто да си замълчи, защото е длъжностно лице в голяма болница. А дали е излъгала за Емин много се надявам да се разнищи случаят в съда, ама минута по минута,  защото вече има публикации на специалисти, че медицинският протокол за лечение на детето е нарушен. Дето се казва, с техните камъни, по тяхната глава. Нека да видим всички какви професионалисти работят в Пирогов, които са безпристрастни и хладнокръвни. Случаят беше изнесен от тях, нека сега си понесат и последствията.

# 21 156
Да, всеки има право да отказва лечение, въобще не споря, ама и ние имаме право да считаме за много смахнато да се лекуваш там с някакви камбани и подобни.

# 21 157
Стрела, не съм аз човекът, който ще определя. Като искате - пишете си. Но наистина ми е лицемерно, когато в началото на скандала всички ме нападаха, че пиша по това, а когато оставката вече е подадена, директорът на Пирогов, министър на здравеопазването, комисията по отбраната се произнесли някои хора още да коментират и това да не е истерия.
Що се отнася до правото - когато те рекетират си в правото да осветляваш истината.  Когато те изнудват, няма как да мълчиш. Иначе щяхме да питаме защо е мълчала, то угодия няма.

Тук изобщо не става дума за религия. Става дума, че един човек е използвал служебно положение и е раздавал заплахи. за мен този човек е за съд, и не ме интересува от коя партия е Емин. Дали ще е ЕМин, Пеевски или някой друг никой няма право да се държи така.

# 21 158
При второ спешно дете какво правят ми е интересно?

# 21 159
И с какво обвинение ще бъде привлечен в съда? Че пита кога ще бъде зашита раната на детето му? Че се възмущава заради огромното чакане с малко дете с рана в спешното? Директорът на Пирогов защо е изнесъл случая във ФБ страницата ПРЕДИ проверката? Много се надявам МЕ да потърси правата си в съда. Просто много години съм яла попарата на Пирогов, за да повярвам на еднаквите показания на замесения персонал, неподкрепени с обективни кадри от записа.

# 21 160
Второ - трето. Чака се. Вече се написа, че само едно дете е можело да влезе в операционната.
За мен нуждата от национална педиатрична клиника ще става все по-належаща. Има цял куп болници, но страшно малко лекари работят с деца.  А повечето такива специалисти налагат ограничения какви процедури правят и какви не, та е приключения да попаднеш на добър детски специалистт. И не от една, а поне от четири-пет национални педиатрично болници има нужда - и в Пловдив, и в Варна и в повечето големи центрове. Дано час по-скоро създадат такава, но нещо не ми се вярва. Сасмо в София вече чакаме 30 години.

Имаме нужда и от хеликоптери за медицинска помощ, и от повече линейки., за да не се налага да се чака по 2-3 часа за прехвърляне от една болница в друга.

Милитана, обвинението трябва да е злоупотреба със служебно положение и второ - рекет. Защото заплахите с министъра , че ще ги уволни са точно това. Не става дума за питане. Става дума за заплахи. На "питането" е трябвало да излизат три пъти лекари от операция, да му обясняват, единият път - седем минути.

# 21 161
Тези болници, линейки и хеликоптери ги броиш като овце в стадо. Хубаво, пари за инфраструктура ще се намерят. Въпросът е КОЙ ще работи там. В момента мнозинството педиатри са на преклонна възраст - в следващите 10 години почти 70% от тези специалисти ще са пенсионирани.

Много по-големият проблем от липсата на отделни сгради с табела “Национална педиатрична болница” е именно липсата на кадри. И, докато шефовете на Майчин Дом и Пирогов взимат по над един и половин милион годишно възнаграждение съответно, то специализантите едвам връзват двата края с под 1.5К нетно месечно. После ще се чудим защо изтичат мозъци (или в случая - специалисти) в чужбина и кой ще лекува децата. Със сигурност няма да са стените на новата постройка в Горна баня, центъра или където най-сетне решат да я сложат.

# 21 162
При второ спешно дете какво правят ми е интересно?
Това, което аз съм разбрала е, че в детска противошокова зала имат възможност да обработват до 3 деца, и го правели. Но ако има тежък случай се работи само той, по- леки случаи изчакват отвън, защото децата се стресирали много от гледката. Вече ако има втори тежък и спешен като първия сигурно ги работят заедно, защото придполагам, че ще са с упойка и няма да се стресират.
А за липсата на педиатри, никой не иска да става педиатър, там няма частни кабинети и здравната каса не плаща суми като по някои пътеки.

# 21 163
Това е вторият проблем. Но  той е свързан с цялостно преструктуриране на здравеопазването. Например - втори НЗОК. Извеждане на частните болници от здравеопазването. И да се  махне тази глупост за безплатното здравеопазване. Като е "безплатно" на никой лекар не му пука. Добрите лекари избягаха в чужбина, тук останаха касапите. Заплатите на младите специалисти трябва поне 4-5 пъти да се вдигнат.

Да се изградят болници, да се закупят линейки съвсем не е толкова лесно колкото изглежда. Вече толкова време не могат да купят два хеликоптера.

# 21 164
Разбира се, че има по-важни въпроси и те бяха поставени. Къде са стандартите за лечение, защо се чака толкова, защо седем минути лекар се разправя с родителите, щом има дете в шок, къде е охраната тогава, какво става с детето в шок, що не заши детето на Емин - за седем минути щеше да стане, защо постоянно ползват Пирогов за политически цели, какво става с детското здравеопазване,а въпросите на майката на Даная просто ме прободоха в сърцето:( защото и при нея тръгна от лекарски игнор Sad и се намериха връзки, но късно...
Като родител, не се сърдя на Емин. Дали е бил спокоен или не, не знам. Но се чудя защо точно от него се оплакаха.
Но е по лесно да дъвчем Емин

Общи условия

Активация на акаунт