Политиката в България - Тема 4

• 685 002
  • 23 521
  •   2
Отговори
# 22 500
Тъкмо изслушах Референдум по БНТ. Представителят на преработвателите много добре обясни, какво и защо се случва. Как производителите са си задържали слънчогледа, за цените.  Сложи Караколев на място, който в прав текст се опита, да им извие ръцете - първо да купели българския слънчоглед. Абсолютни наглеци.  Да не се учудим, ако олиото пак стане 7 лв.

Защо трябва да става 7 лева? Според мен тогава преработвателите /и не само, но май най-вече/ тогава просто използваха момента. Българският слънчоглед по-скъп ли е от украинския? Представителят на преработвателите го обясни много добре, стига да се приеме, че е 100 % истина, но нещо не ми се вярва. Т.е. не знам на коя от двете страни да вярвам. Той май така и не спомена цена на украински слънчоглед - или на мен ми е убягнала, а  при това вероятно говорим за декларирана цена.
Преработвателите сега работят с намален капацитет 30%. Увеличават им се разходите, оскъпява се продукцията, като нямат достъп до суровина или само до по - скъпа такава. Ако ще продължават да съкращават мощности, ще има и съкращения на работна ръка, а там има доста заети. Предаването е качено на сайта на БНТ. Изгледай го, ще ти стане ясно. Доста неща се казаха и зърнарската теза отиде на кино.

# 22 501
  • София

Сутринта някакъв гост в сутрешните блокове обясняваше, че трябва да очакваме горивата да стигнат и да минат 3 лв за литър. Но ни успукои, че нямало да стигнат до 4 лв. Много ме успокои.

Тенденцията не е само в България. Последното ми зареждане беше на 1.86 евро, онзи ден видях, че вече е 1.90…нещо си. Лятото зареждах на 1.50 и нещо евро за литър.
Той,че скача на световните пазари скача,само още не разбирам защо като работим с руски нефт,който има таван на цените,по нашите бензиностанции се продава като американския брент.
Отделно защо като скочи тук веднага го отразяват и гонят горницата,но като падне ,се започва със сваляне с 1 ст на седмица и така след 2-3 месеца се усети разлика,ако не вземе,да скочи пак на световния пазар.
Масово в ЕС,скача вдигат цената,пада свалят цената,веднага.

# 22 502
Е, как как. С любезното съдействие на лукойл,  разбира се. И всички по веригата.

# 22 503
Нашата рафинерия е руска. Какво поевтиняване чакате.
Не вярвам да сте такива щрауси и да си държите главите заровени.
От години е така. Шел и ОМВ, няма данни да внасят танкери с петрол, които да формират друга цена.
На едно се купува от Лукойл.

# 22 504
Е, как? Денков е виновен, ППДБ, всички вкупом. Сега Делян левчето, да излезе и да обясни, що така бе, Миме?

# 22 505
Преработвателите сега работят с намален капацитет 30%. Увеличават им се разходите, оскъпява се продукцията, като нямат достъп до суровина или само до по - скъпа такава. Ако ще продължават да съкращават мощности, ще има и съкращения на работна ръка, а там има доста заети. Предаването е качено на сайта на БНТ. Изгледай го, ще ти стане ясно. Доста неща се казаха и зърнарската теза отиде на кино.

Изгледах го, затова се чудя и точно Референдум коментирам. Не каза нищо ново и в този смисъл нищо не е отишло на кино, все същите обвинения без фактология. Не разбирам дали изнудва за по-голяма печалба или наистина има проблем. Според Илчовски /който не участва в протеста/ изнудват производителите да продават още по-евтино, според него - не. Не се ориентирам къде е истината.

# 22 506
Не знам за теб, аз отдавна съм се ориентирала.

# 22 507
Не знам за теб, аз отдавна съм се ориентирала.

Да, и аз това имам предвид - всеки вярва на версията, която си е избрал, не че знае фактите.  Според мен не е редно да съобщаваш предпочитаната си версия като факт, но пък всеки е в правото си да го прави.

# 22 508
Да вземат активно потребители да направят едно изследване на марките олио, че да разберем ние като краен потребител какво консумираме и какво е качеството, а не само да пълзят слухове, че месят с рапица и какво ли не слагат вътре.
В момента две групи си защитават интересите земеделци и преработватели, а нашия интерес относно какво ни продават кога. Олиото все пак трябва да отговаря на някакъв стандарт.

# 22 509
  • Другата България
Аз пак съм объркана.
Това НЕкоалиция ли е, или не е коалиция Grinning.

Скрит текст:
Joy
Изненадана ли си? Кога ББ е говорил едно и също в два последователни дни? Има си хора, които му вярват, че дори и му се радват на .....противоречивото поведение, меко казано. Нищо, нека, харизма.
Но е забавен, спор няма.

Гледам, че е открита топлата вода - изкуственото задържане на цената на слънчогледа от нашите хора с цел максимална печалба в необозримо бъдеще. Е, крайно време беше, писах го още онзи ден. Въртят, сучат, накрая някой си го каже.

# 22 510
То не е редно, да съобщавате зърнарската версия като факт, но го правите, но пък сте в правото си.

Мери, аз от кога го повтарям.

Сега видях в новините, как натириха Костя протестиращите 😀

# 22 511
Открай време у нас всеки гледа да направи някаква далавера за повече пари, а после ако има успех печалбата е лична, но ако е на загуба почва да мрънка на държавата да го компенсира. И минава, както гледам...

# 22 512
  • Другата България
Не само, че минава, но и се кълве като шаран на гола кука от опозиция и електорат.
И като се почне с патоса, и ме избива на смях.....

# 22 513
Скрит текст:
Христо Иванов - "Без ДПС трудно щяхме да се справим".
https://epicenter.bg/article/Hristo-Ivanov--Ochakvame-na-6-oktom … hetene/326865/2/0
"ДПС сами дефинираха своята роля, казаха че подкрепят определени политики. Без тяхната стабилизираща роля в теми, свързани със сигурността, трудно щяхме да се справим. Коалиция с ДПС няма", отсече Иванов след вчерашното признание от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който призна, че ПП-ДБ и ГЕРБ са реална коалиция и ДПС е част от нея."

Първи дружки са вече. Жалко за пърформанса с гумената лодка, сблъсъците при Росенец, после обвиненията към Слави, че е малкото ДПС. Кой сега е малкото ДПС...Thinking Всичко казано от Слави се оказа истина.

Много погрешна интерпретация на написаното, какво значи малко ДПС,  а може и да е манипулирано изказването му, в този съмнителен източник...Ето това прочетох аз :
Христо Иванов: Не сме в коалиция с ДПС, единствено имат стабилизиращо участие
https://news.bg/politics/hristo-ivanov-ne-sme-v-koalitsiya-s-dps … hto-uchastie.html
------
Всяка партия която подкрепя полезните за държавата ни промени, приоритети и политики, има стабилизираща роля...Повече от ясно е че към момента най-вредните и  дестабилизиращи субекти са  проруските партии, които се чудят каква манипулация да измислят и кой протест да яхнат, за щастие напоследък нещо не им се получават нещата..Simple Smile

# 22 514
То не е редно, да съобщавате зърнарската версия като факт, но го правите, но пък сте в правото си.

Аз не се припознавам като група хора, един човек съм, може да ми се говори в единствено число. Всичко, което поствам е с уточнение, че това съм намерила дотук и ще се радвам на допълнителни факти за друго - може би трябва да го добавям всеки път изрично като пояснение . Ако постът не е към мен, се извинявам, но очевидно е отговор на мой.

Общи условия

Активация на акаунт