Политиката в България - Тема 4

• 683 110
  • 23 521
  •   1
Отговори
# 22 770
На какво основание Хекимян и всички активисти от ГЕРБ дават пресконференция пред Столична община? Да не са отменили изборите и направо да постъпва на работа там?
БТВ търпи огромни репутационни щети с тази номинация, не знам как ще реагират от там. Възможно е никак, няма да се учудя....всяко чудо за три дни.

С тази номинация Борисов директно потвърди, че телевизиите са му на каишка. БТВ няма какво да реагира, по-добре да си мълчат

# 22 771
Аман от продажници ! Честито на Терзиев !

# 22 772

А аз наивно повярвах на информацията, че отива в Нова! Не можех да повярвам, че е истина това за кмета.
Пишеше нещо, че "изцяло сменя попрището", което ме наведе на мисълта, че това с Нова не е вярно. Но пък случило о се не очаквах. Обидно за жителите на кой да е град.

# 22 773
  • София
Аз пък смятам, че Хекимян е много добра номинация, не е формална и има потенциал да дръпне доста жълтопаветен вот от Терзиев още на първи тур. Има и дар слово и подготовка пред камера, далеч по-добри от тези на Терзиев.
Ако са двамата на балотаж (почти сигурно), Хекимян ще дръпне анти-ППДБ вот, който расте с всеки изминал ден.
Ще видим и през кампанията как ще се представи, но предвид факта, че Терзиев е доста зле в медийните си изяви и говори доста глупости, не виждам какво може да се обърка за Хекимян.
Аз разбира се няма да гласувам за него на първи тур, но не пречи да си поразсъждавам.

# 22 774
Хекимян  - кандидат на Герб. Новината на деня.
Да, от ден-два се заговори по жълтите медии, но честно не очаквах той да е кандидатът. При един сериозен провал Хекимян рискува името си.
но пък ми се струва, че надпреварата за София ще стане интересна. Хекимян си има своите недостатъци (в последната година се слагаше на силните), но има административен опит, популярно име е, млад човек, и определено няма ДС-произход. Победата на Терзиев съвсем не е толкова безспорна. Дали би направил нещо за София е друг въпрос.

# 22 775
Хекимян щял да прави ревизия на големите инфраструктурни проекти в София....какъв майтап. И като я направи тази ревизия и лъснат разни неща какво? Ще отхвърли номинацията на ГЕРБ или ще вика "Ама това не бях аз"? Който иска още от същото в София, да си го избира. Данчето и ГЕРБ 12 години май се упражняват върху нас, преди това шефът й. Айде стига вече.

# 22 776
  • София
Хекимян  - кандидат на Герб. Новината на деня.
Да, от ден-два се заговори по жълтите медии, но честно не очаквах той да е кандидатът. При един сериозен провал Хекимян рискува името си.
но пък ми се струва, че надпреварата за София ще стане интересна. Хекимян си има своите недостатъци (в последната година се слагаше на силните), но има административен опит, популярно име е, млад човек, и определено няма ДС-произход. Победата на Терзиев съвсем не е толкова безспорна. Дали би направил нещо за София е друг въпрос.
Абсолютно, това са предимствата му и те никак не са малки.
А на силните се слага цялата мейнстрийм журналистика. Е, сега на мода е слагачеството на ППДБ, разбира се. Като гледам Лора Крумова, сутрешния блок на НОВА, Църцарова и т.н. и буквално ми прилошава от сиропеното подмазване към Петков, Тагарев, Асен Василев и компания. Винаги е било така в БГ, мисирщината е мнозинство.

# 22 777
На теория всеки кмет, евродепутат, председател на парламент и прочие е независим от партията си.
На практика не е така, но колко хора ще се вържат е друг въпрос-
Впрочем на мен ми се струва, че с тази кандидатура Борисов се надява да вкара ключов брой общински съветници в София- Тогава кметът (да речем - Терзиев) ще зависи от него, ще трупа негативи, а той умело ще играе ролята "аз акумулирам власт, но иначе съм в опозиция".
Изборът на Хекимян е добър(за Герб - не за София.). От една страна като млад човек,успешен, проевропейски човек, а от друга е намигване към старите седесари. Няма ДС-арски и комунистически произход. Той е символ на това че Терзиев би могъл да има алтернативна кандидатура. Страшно много хора го харесват, според мен надпреварата ще стане оспорвана.

# 22 778
Аз пък смятам, че Хекимян е много добра номинация, не е формална и има потенциал да дръпне доста жълтопаветен вот от Терзиев още на първи тур. Има и дар слово и подготовка пред камера, далеч по-добри от тези на Терзиев.
Ако са двамата на балотаж (почти сигурно), Хекимян ще дръпне анти-ППДБ вот, който расте с всеки изминал ден.
Ще видим и през кампанията как ще се представи, но предвид факта, че Терзиев е доста зле в медийните си изяви и говори доста глупости, не виждам какво може да се обърка за Хекимян.
Аз разбира се няма да гласувам за него на първи тур, но не пречи да си поразсъждавам.

Мисля, че ще дръпне и журналистическия вот.
Лично за мен, кандидатите за кмет на даден град трябва да бъдат родом от града, за който се кандидатират.

# 22 779
Журналистите не са обединени гилдийно, съмнявам се, че журналисти от Нова ще гласуват за кандидат на БТВ.
Горан Благоев е добър пример, че може да си известно име от телевизията, да си с доказан антикомунистичен уклон и пак да не успееш ако не те подкрепя правилната партия.

Но Герб имат силни структури, а Хекимян е популярно име. Според мен не толкова журналистическия, а зрителския вот ще повлия. Недоумявам обаче защо се е съгласил Хекимян? В общи линии - плюе си на името. Вероятно разчита да стане общински съветник, но те съветниците не получават много по-големи заплати.
И аз мисля, че трябва да са от града от който се кандидатират.  Уви, такова изискване няма нито за кметове, нито за общински съветници, нито за депутати.

# 22 780
Защо да си рискува името Хекимян. Не мисля, че нещо рискува.  Да се кандидатира за кмет не е позорно, дори да не успее. Но е някак несериозна номинация от страна на ГЕРБ. Първо, той не е от София, което не е фатално, но все пак е нежелателно. Освен това не знам да има някакви други комтпетенции, освен журналистически.

# 22 781
Най-добре би било някой да извади кандидат за кмет на столицата някой от Долно Уйново. Вярвам, че ще е много успешен. В мен обаче възникват едни въпроси. Какво трябва да ти предложат за да жертваш името, за което си работил дълги години ? Мисля, че ще загуби точно подкрепата на колегите си.

# 22 782

Мисля, че ще дръпне и журналистическия вот.
Лично за мен, кандидатите за кмет на даден град трябва да бъдат родом от града, за който се кандидатират.
Значи Хекимян не става по тези критерии

# 22 783
Ирис зависи доколко няма да успее. Ако направо го премажат - рискува. може да стане като с Герджиков, много хора да кажат, че е слагач, да има нисък вот и после никоя телевизия да не иска да го наема.
А ако се провали с гръм и трясък политическата му кариера приключва. Според мен и Ваня Григорова ритуално се самоубива, но това си нейн проблем.

По другия въпрос - Фандъкова бе от Самоков, а управлява 4 мандата- Доколкото знам Иван Иванов, човекът спряган за най-добър кмет на София е от....Сливен.

# 22 784
Аз си мисля, че има някаква сделка между ГЕРБ и ПП-ДБ.
Борисов не иска вече София. Играта е голяма тук и ПП-ДБ са се съгласили. Даваме ви София , а вие ...
Лично мен изобщо не ме засяга кой ще е кмет на София, но да издигнеш Антон Хекимян за този пост си е чисто и просто сделка.

Общи условия

Активация на акаунт