Политиката в България - Тема 4

• 684 190
  • 23 521
  •   1
Отговори
# 22 935
Доколкото знам предизвестията които се дават не са шестмесечни, а едномесечни. Можеш да напуснеш и по -рано ако постигнеш договорка с работодателя или ако платиш неустойка в рамката на няколко  месечни заплати.
Не мисля, че след като АХ е обявил решението си да се кандидатира БТВ биха могли да го спрат - инак биха изпаднали в конфликт на интереси. Но сигурно ги е полял със студен душ.
И според мен ще е Терзиев. Но Герб ще имат адски много общински съветници и Терзиев ще го саботират на всяка крачка - това е моята прогноза.
Жалко че Шишков не се кандидатира щеше да отвее всички.
Аз като знам какъв договор съм подписала за моята позиция (бачкер съм си) - с двумесечно предизвестие и хиляда забрани вътре, представям си на това ниво в йерархията какъв ферман има като клаузи.

Интересно Ризова днес дума не обелила за кандидатурата! Що тъй?

# 22 936
Предизвестията са колкото са договорени, но (ако си спомням добре) не повече от 6 месеца. Значи може да са 1, 3 или 6 месеца според договора.  Отделно договорът може да се прекрати и моментално по взаимно съгласие без значение какъв срок на предизвестие е договорен.

# 22 937
Чудя се между Лилков и Терзиев на първи тур. На втори ще гласувам за Терзиев. За БСП няма да пусна глас посмъртно, а на ГЕРБ им стигат 16 години свободно творчество в София. Искам промяна, респективно такъв ще ми е вотът.

На ИТН, Въzраждане и ко дори не ми се коментират нещо като кандидатурите. По-добре да бяха пасували като ДПС - щяха да демонстрират разум и авторефлексия, ама нейсе.
И каква промяна ще настане, като е все тая кой от кандидатите на "некоалиционните" партньори ще спечели?
Ясно,че промяна няма да има, даже и Терзиев да стане кмет. Просто няма нито един силен кандидат извън коалицията, че да се очаква да спечели и да настъпи наистина промяна.

# 22 938
  • Буркина Фасо
Хекимян напуска поради кандидатиране за избор на Държавна служба.
тогава не е нужно предизвестие, а и работодателя не може да го спре.

# 22 939
Посланикът на Руската федерация у нас Елеонора Митрофанова и български духовници се срещнаха, предава NOVA, позовавайки се на сигурни източници.
Според тях на срещата са присъствали Втори викарен епископ Велбъждски епископ Исаак, както и четиримата свещеници определени да служат в храм "Св. Николай".
Скандалът около Руската църква се разраства, с цветя и свещи хората поискаха да отвори врати
Българските духовници са поискали ключовете от храма.
Няма информация те да са ги получили.

Чакаме поредната серия на драмата. Даде ли Митрофановата ключовете или не ги даде.

# 22 940
АХ кандидат за кмет на София?!?
Във ФБ фенове на ГЕРБ роптаят срещу номинацията или провиждат някакви суперстартегии на ББ. Интересно ще бъде, спор няма.
Аз имам следното питане - какъв интерес би имал АХ да влезе в ОС, ако не успее да стане кмет? Защото е ясно, че път назад към някоя голяма медия за него няма.
Пътят му за Брюксел е открит.Йончева приключва с евродепутатството,а Хекимян  ще я замести достойно.

# 22 941
Скрит текст:
Чудя се между Лилков и Терзиев на първи тур. На втори ще гласувам за Терзиев. За БСП няма да пусна глас посмъртно, а на ГЕРБ им стигат 16 години свободно творчество в София. Искам промяна, респективно такъв ще ми е вотът.

На ИТН, Въzраждане и ко дори не ми се коментират нещо като кандидатурите. По-добре да бяха пасували като ДПС - щяха да демонстрират разум и авторефлексия, ама нейсе.
И каква промяна ще настане, като е все тая кой от кандидатите на "некоалиционните" партньори ще спечели?
Ясно,че промяна няма да има, даже и Терзиев да стане кмет. Просто няма нито един силен кандидат извън коалицията, че да се очаква да спечели и да настъпи наистина промяна.

За мен очевидно не е все тая.
Сглобката може и да не изкара пълен мандат.
Кметът на София се избира за 4 години и изкарва пълния си мандат по-често от последните ни редовни правителства.

Настоящото национално управление беше сглобено под дулото на спирала от вечни избори. Колкото събира ГЕРБ и ПП/ДБ, толкова и ги дели. За мен Терзиев и Лилков не са огледални образи на Фандъкова и Хекимян. Затова смятам да дам шанс на първите, а не на вторите.

# 22 942
Лорде, въобще не са така нещата, както ги представяш. Тук е публикуван нотариалния акт, с който Дахтеров е признал правото на собственост. Ако действително това е НА, а не някаква копирана  машинация. https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/15622163
Няма как само на база крепостен акт за дарение от 1898, скица от 1997, удостоверение за оценка и квитанция да приемеш за доказано и признаеш подобна собственост. Липсват доказателства, че Посолството е юридически правоприемник на Царската легация. С какъв акт е станало това? Не може само по презумпция или голи твърдения. Все едно на някого да не поискат удостоверение за наследници. Липсват  документи за законността на строителството на сградата ( църквата). Незаконните постройки не съществуват за правото и не се описват в НА.
От една страна признава само право на  собственост върху дворното място, но от друга вмъква както в заглавието, така и в текста, че ги признава за собственици на земята и строителство на църквата. Не се пише така нотариален акт, не трябва да води до двусмислие и да налага тълкуване. Но това явно не е случайно.
Митрополит Наум пише, че църквата е била в общ двор с тогавашната Руска легация, със статут на легационна църква. Обединени ли с в общ парцел двата имота? Какво е станало с имота на Руската легация, продаден ли е през годините? Дали не е продаден заедно със земята под църквата? Кога църквата придобива статут от легационна на храм?
От друга страна има информация, че руската държава се е отказала от този имот. Как го е направила, с какъв акт, или го е изоставила, какви са правните последици, бг държава станала ли е собственик, който в последствие само е предоставил на руската църква този имот да го обитава?  
Доста въпроси се повдигат, да не дипля сега , защото все пак не съм запозната с всички документи.

И не е коректно да се сравнява правния статут на посолствата с  този на църквите. За пример - ако едно дете се роди на територията, или в превозно средство на чуждо посолство, то може да стане чужд гражданин на териториален принцип. Но ако се роди в апартамента, или в колата на чужд гражданин, не може.

ПС Съгласна съм, че и крепостния акт легитимира собственик, но само ако няма последващи правни действия със собствеността, което е дост рядко. Той не е нормативен акт, каквито са законите, правилниците, наредбите и т.н., а официален документ, доказващ собственост.

Интересен е въпросът, защо българската държава и БПЦ не са оспорили до сега този нотариален акт? Все пак той е публичен, респективно известен на всички. Аз бих поразсъждавала доколко е възможно да бъде обявен за нищожен по съдебен ред. Бих проследила и дали има промени в кадастралните планове - от първите скици по време на дарението през 1898 до днес.

Последна редакция: вт, 26 сеп 2023, 03:12 от Diorela

# 22 943
Хекимян напуска поради кандидатиране за избор на Държавна служба.
тогава не е нужно предизвестие, а и работодателя не може да го спре.

Към момента той не е избран на никаква длъжност, още повече като държавен служител.

Разбира се, съществува възможност това да е факт. Тайно и негласно да са му дали пост в някое министерство. Хем да нямя прекъсване в трудовия стаж.

Дя попитам. Тази тема ще я затворят ли преди изборите?

# 22 944
В случай със Симеон, имотите са на интендантството, доколкото знам, а не ногови лични. Поне не бяха.

# 22 945
  • София

Ако спечели Терзиев промяна ще има. В посока надолу и регрес. След 12 години ГЕРБ човек все си мисли, че няма как по-надолу, но всъщност не е така.
Атаките на ППДБ-ейци срещу Хекимян показват, че те се чувстват застрашени от него и той всъщност има реални шансове за кметско място.🤓
Балотаж Григорова-Хекимян ще е чудесен 🍿

# 22 946
  • София
E, как какво? Нали някой трябва да работи с четирихилядниците?

# 22 947
Снощи в "Още от деня по БНТ", Янакиев стовари много сериозни обвинения срещу служителите в Руската църква.
https://bnt.bg/news/prof-yanakiev-hram-sv-nikolai-mirlikiyski-iz … 4-321369news.html
Остава без отговор "чудния въпрос", щом толкова безобразия са били известни още през 2011-12 година и последващи, защо никой не го е заявил и не са взети мерки.
Днес е много удобно да се правят на патриоти и защитници на националната сигурност.
Жалко е, че се прави шоу от всичко и се търси интригата, като старателно се изтъкват определени факти и премълчават други.

# 22 948
Взети са мерки,  виновникът го изгониха  от Външно още тогава.

Колкото до шпионажа, сутринта един свещеник обясни много добре какво са вършили в Македония.
И у нас има много работа за тях, да внасят разделвние и внушават лъжи, то си личи и по предишния поп, дето го изгониха, сигурно и прясно изгонените не падат по-долу.

Сега в храма са назначени същите български свещеници, които служеха преди, така че поне това би трябвало да е плюс.
Този свещеник обясни също разликата между собственост върху храм и такава върху друг имот. Можеш да имаш параклис и в двора си, но само софийският митрополит  може да назначи свещеници, които да служат в него.

Сега най-голямата драма е у кого е ключът. Трагедията се превръща във фарс.

Последна редакция: вт, 26 сеп 2023, 09:22 от Iris04

# 22 949
Да де,но можеш да врътнеш ключа,понеже е твоя собственост,пък после митрополита колкото ще свещеници да назначава,все тая.

Не мисля,че българските свещеници ще служат. Вероятно ще вършат само административната работа. Е,може и някоя молитва от амвона,на развален руски език.

Общи условия

Активация на акаунт