Политиката в България - Тема 4

• 684 174
  • 23 521
  •   2
Отговори
# 23 010
Държавата и службите са си свършили работата - хванали са шпиони и са ги експулсирали. Оттам насетне шумът започна да го вдига Митрофанова. Именно Митрофанова обясняваше, че свети Серафим е изоставил българския народ, очевидно ключовете за храма са у нея, протестите се организират от нейни съмишленици в лицето на български политици и техните поддръжници. На кой вдига шум и прави циркове? Кой се меси в действията и политиката на чужда държава?

# 23 011
Митрофанова щеше да е само една смешна палячка (женски палячо Wink  ), ако у нас нямаше толкова силни русофилски настроения.

# 23 012
Бойко тропнал с крак по въпроса за ресторантите. Ако увеличат ДДС-то развалял сглобката.

# 23 013
  • София
Правосъдното министерство опровергава: Агенцията по вписванията няма компетентност по собствеността на „руската църква“
https://faktor.bg/bg/articles/pravosadnoto-ministerstvo-oproverg … a-ruskata-tsarkva

# 23 014
# 23 015
Правосъдното министерство опровергава: Агенцията по вписванията няма компетентност по собствеността на „руската църква“
https://faktor.bg/bg/articles/pravosadnoto-ministerstvo-oproverg … a-ruskata-tsarkva

И съвсем нормално, те са архивари, пазители на актовете, но не проверяват, а само записват с презумпцията, че занесения НА е редовен.  Ако има нарушения на закона съдът само е компетентен и може да обяви сделката за нищожна.

Аз понеже не гледам телевизия, да задам един наивен въпрос - Хекимян популярен ли е? Харесван ли е?

Симпатяга е, справяше се добре като говорител, няма как да не е популярен. Но дали става за кмет е друга работа. Никога не е имал работа с бюджет, ограничени ресурси, разностранен натиск, финансови потоци, търгове и правни въпроси... Фандъкова например, като бивш директор на училище, се е сблъсквала с всичко това, макар и на ниско ниво и е по-подходяща. И някой бизнесмен ще е по-подходящ. А Хекимян рискува да стане кукла на конци и да го лъготят, даже и да е добронамерен.

И последно - Ченалова е толкова компрометирана, че споменаването и е направо абсурдно.

Последна редакция: ср, 27 сеп 2023, 00:12 от Не се сърди, човече

# 23 016
А аз да питам защо ще гласувате за вили Лилков? Направил ли е нещо съществено някога, или заради партията, или защото няма друг? То че няма, няма де. Но защо него

# 23 017
А аз да питам защо ще гласувате за вили Лилков? Направил ли е нещо съществено някога, или заради партията, или защото няма друг? То че няма, няма де. Но защо него

15 години общински съветник и 2 мандата заместник председател на СОС. Да речем, че познава града и проблемите му. Извън това…София, чисто статистически, е най-тъмносиният град в България. Това, че е учен и убеден демократ, тук е плюс.

За хората, които не искат да гласуват за Хекимян (заради ГЕРБ или липсата на опит) или Терзиев (заради ПП/ДБ или ДС миналото на семейството му), Лилков става приемлив избор. БСП, Възраждане и ИТН няма да коментирам, защото те са бита карта априори.

ПС: Не съм решил за кого ще гласувам, но се колебая между Лилков и Терзиев.

# 23 018
  • София
Трябва да надникнете в тъмносините ФБ групи, има огромно недоволство от кандидатите на ППДБ и ГЕРБ и всички се кълнат в Лилков.

# 23 019

По много причини. Човек с висок административен опит. Известен антикомунист, един от основателите на старото СДС, а по-късно и на ДСБ
Като общинар стана известен с доста инициативи. Като общински съветник се противопостави на незаконното поставяне на GSM-антени от мобилните оператори върху жилища и общинска собственост, от които столицата губи средства години наред.Столичният общински съвет подкрепя неговото предложение за обявяване на жълтите павета в София за национално културно наследство. По негова инициатива се организира реконструкцията на Женския пазар в София, както и на пазара „Димитър Петков“ в столицата. През годините стартира лична кампания „Софийска памет“, която цели да запази историческата памет на бележити българи и софийски граждани. Беше един от хората, които направи своя лична кауза въпроса за разделното събиране на отпадъците.
Вили Лилков е изследвал задълбочено  архивни документи, отнасящи се до близкото минало на България.
Но дори всичко друго да го нямаше, само заради това, че призова да не се гласува за Мая Манолова се издигна много в моите очи.

Нотарис, как точно решаваме, че всеки общински съветник е лош? Каквото е зависело от него - направил е. То не е малко. Ако бе кмет щеше да направи двойно  и тройно повече.

Последна редакция: вт, 26 сеп 2023, 21:14 от Лорд Сняг

# 23 020
Не казвам, че Хекимян не е успял журналист, или че Терзиев не е успял предприемач, или че Григорова не е успяла -добавете нещо тук-. Казвам, че от гледна точка обществено-полезна дейност за София, Лилков има доста по-солидни аргументи.

Така или иначе, ще избираме между Хекимян и Терзиев на балотажа. София е твърде скучна от гледна точка местни избори. Изискванията са: 1) да не си от БСП; 2) да не си от най-мразената партия в момента; 3) да си от тъмно-син до виолетов; 4) да си полу-адекватен. Честито, печелиш. Маргинали тип Копейката, Волен, Славчо и ко никога не са били интересни тук.

Последна редакция: вт, 26 сеп 2023, 21:27 от Не се сърди, човече

# 23 021
Тези инициативи далеч не са безполезни. Някои хора явно не помнят как изглеждаше Женския пазар преди време, но аз помня. Като го видех - виждах гетото. За малките възможности които е имал Лилков е спомогнал много да се промени София.

А това че е един от най-твърдите антикомунисти го издига над всичко останали в моите очи. Нищо друго да не бе свършвал, дори само това е достатъчно.  Една от най-големите грешки е, че не извършихме лустрация още 1991 г.

Хоуп,изискването не е само да не си от БСП, а да не си комунист. Нито Григорова е от БСП, нито представителите на Възраждане, но нямат шанс. Според мен и Терзиев - като най-големият комунист - ще получи шамар.

# 23 022
А според мен който харесва Данчето, да си избере Лилков, все тая е. Стоял и мълчал 15 години в ОС....ялова работа на тъмносиния другар. Сори, аз искам някаква промяна и ревизия, не да ми ръкопляска на досегашното управление на ГЕРБ.

# 23 023
  • София
Струва ми се, че младите, които са синьо ориентирани ще предпочетат Терзиев. Не са обвързани с миналото. Харесва им характерното му TED представяне. И разните заигравки с вайбър стикери и състезания ала Top Gear - с метро или с лифт ще стигнем по-бързо до Витоша. Той е типичният представител на ПП, но не на ДБ, затова от ДБ ще го подкрепи само най-твърдият електорат.

Лилков е по-ориентиран към средна и зряла възраст. Знае къде да натисне, за да задейства еуфорията на тъмно синята публика. Класически интервюта в които вади истории от кухнята на ОС, което е интересно за такива като мен, които помнят какво е било преди 5-10 год. Но точно защото помним, помним че подкрепи Фандъкова и Герджиков. Има подкрепата на КОД, НДСВ, СДС.

Шегувам се, че всички са ми хлъзгави и мазни, само един е гелосан. Но предизборната надпревара тепърва започва официално. Засега се очертава да е забавно.

# 23 024
Ще ми е интересно да гледам Ваня Григорова в дебат. Доста активно се пули, върти очи и пуфти. Смешно ми е как разказва с умиление за работническата класа. Това в 21 век в София.....объркала е епохата определено. Другите няма да са толкова колоритни.

Общи условия

Активация на акаунт