Политиката в България - Тема 4

• 683 803
  • 23 521
  •   1
Отговори
# 23 115
  • София
Мутрофанова иска Св.Серафим да изпълни точно нейното желание.

# 23 116
  • Другата България
Едно много, ама много добро интервю на Осман Октай.
Казва толкова истини, 90% от тях съм ги писала тук, когато бях по-активна и имаше смисъл.
За Доган, за Пеевски, и за рекета на т.нар. зърнари - това поне беше скоро.
Нелицеприятно, но истина. Дълго е, на който му е интересно.
https://www.bulnews.bg/article/451312
Пеевски координира събирането на такса „власт“ за корпоративното задкулисие

# 23 117
Как се държи светия като заложник?
Питай Мутрофанова. Тя има опит.

# 23 118
Тези ПП-та само на доноси ли ще чакат? Апелират за доноси за купуване на гласове, за доноси при изборни нарушения, за доноси при укриване на данъци....... Чудя се тези техни служители по службите, няма ли да вземат да поработят малко или само на доноси ще чакат. Направо ще си ни връщат 40 години назад.

# 23 119
Тези ПП-та само на доноси ли ще чакат? Апелират за доноси за купуване на гласове, за доноси при изборни нарушения, за доноси при укриване на данъци....... Чудя се тези техни служители по службите, няма ли да вземат да поработят малко или само на доноси ще чакат. Направо ще си ни връщат 40 години назад.
Кои техни служители по службите? Питай Радев за службите.

# 23 120
  • София
Това е била постройката до 1975 /доколкото разбирам/ След това е разрушена, после имало ли е нещо друго построено?
https://www.ploshtadslaveikov.com/sofiya-predi-i-dnes-pisatelskoto-kafene/

# 23 121
Скрит текст:
Радев не е донесъл хората в службите от някъде. Работещите в тези структури са едни и същи. Сменят имената и структурите, но кадрите, тези които трябва да вършат работата не се сменят.

# 23 122
  • Другата България
Откога сигналите за купуване на гласове и изборни нарушения, които се подават преди всички избори и за тях се апелира преди старта на всяка една предизборна кампания, се наричат “доноси“? Joy
Добре, че се появиха ПП на политическата сцена, за да се въведе нова терминология и да се “облекат“ в нови /а всъщност стари/ “дрехи“  добре познати с години практики..........

# 23 123
  • Разпиляна във въображението

НАП се оглавява от Спецов. МВР-то е гербаджийско, гл.сек вече е правилният човек. Защо да се пита Радев?

# 23 124
Поне според мен един донос е донос когато
- е анонимен
- е явна клевета в която няма нищо истинно

ако някой с името си подава истинен сигнал, това не е донос.

# 23 125
  • Другата България
А, аз преди малко си върнах новините, това с доносите го е казал #КОЙ - БоБо естествено.
И той неподготвен. Иначе съм съгласна с теб.

# 23 126
- е анонимен

Като знам манталитета на българите "Я не сакам я да съм добре - важното е Вуте да е зле"........
Пешо си купува хубава кола, а комшията му Гошо бачка за 1200 лв заплата. Гошо се ядосва как така Пешо ще кара лъскава кола и започва едно топене всеки месец. На Пешо може всичко да му е изрядно, но едва ли ще му е много приятно всека месец да го скъсват от проверки, защото комшията Гошо го е яд, че Пешо кара нова кола, а той се вози в градския.
Само да кажа, че имената са измислени, но историята е по действителен случай Simple Smile

# 23 127
- е анонимен

Като знам манталитета на българите "Я не сакам я да съм добре - важното е Вуте да е зле"........
Пешо си купува хубава кола, а комшията му Гошо бачка за 1200 лв заплата. Гошо се ядосва как така Пешо ще кара лъскава кола и започва едно топене всеки месец. На Пешо може всичко да му е изрядно, но едва ли ще му е много приятно всека месец да го скъсват от проверки, защото комшията Гошо го е яд, че Пешо кара нова кола, а той се вози в градския.
Само да кажа, че имената са измислени, но историята е по действителен случай Simple Smile

Много е важно как е направено всичко. Ако сигнала е неверен, този който го е подал следва да носи отговорност. Да не си припомняме законите на кан Крум.
"Ако някой обвини някого, първо изтънко да се разпита. И ако се окаже, че е излъгал - да му се отреже езика"
Впрочем примера е нерелеватен. Хората ще се топят, не каква заплата получаваш, а че някой има укрити доходи.

# 23 128
А защо изобщо трябва да се чака на доноси? Тези в НАП не могат ли да си правят регуларни проверки, без да стоят и да чакат някой да натопи някого, за да го проверят? Това не им ли влиза в задълженията? Добре е да се замислят, че с подобни доноси е много вероятно да повиши корупцията, с която уж много държат да се борят. Нали знаеш, че ако аз натопя теб, а ти познаваш човек в НАП, вероятността да ти се размине срещу една определена сума е много голяма.

п.п. Примера ми е много правилен - просто или аз не съм го обяснила правилно или ти не си го разбрал. Не става въпрос за заплати, а защо комшията има нова кола - от къде пари за нея? Защо строи вила, защо е купил апартамент на сина си, защо ходи по 4 пъти в годината на почивки и т.н. и т.н.

# 23 129
Като може да си докаже доходите какъв му е проблема? Те тия проверки не са някаква инквизиция, те са по документи.

Общи условия

Активация на акаунт