Политиката в България - Тема 4

• 698 498
  • 23 521
  •   1
Отговори
# 30
  • Разпиляна във въображението
ПП и ГЕРБе се вземат. Трябва да махнат Радев, за да изпратят оръжие. И да махнат СП от Конституцията и да импийчмънт Радев. После пак избори.

# 31
  • София
ПП и ГЕРБе се вземат. Трябва да махнат Радев, за да изпратят оръжие. И да махнат СП от Конституцията и да импийчмънт Радев. После пак избори.
Това и да го видя, няма да го повярвам. За мен фантазия.

# 32
  • София
Изобщо не са същите резултати. ПП заедно с ДБ едва се доближават до едноличния си резултат от предишните избори. Т.е. загубили са колко? По мой спомен и преценка към 8%.

Грешен спомен. На изборите през 10.2022, ПП имаха 20,20% или 53 мандата, а ДБ имаха 7,45% или 20 мандата (общо 27,65% или 73 мандата). Сега имат около 26% или 71-72 мандата, което е практически същото. При ГЕРБ няма динамика също (не броя +/- 1-2 мандата, които НИЩО не променят).

Да, така са данните на ПП ДБ. Бъркам с есен 2021. Сега разликата е към 3%. Тенденцията е видна.

# 33
На мен най-вероятно ми се вижда ПП, ДПС и БСП да се гушкат тоя път, на ББ не вярвам да му простят за магистралите, ама знае ли човек. Всеки случай очаквам много приказки за "компримиси в името на стабилността" и дрън, дрън.

# 34
  • Разпиляна във въображението
Това и да го видя, няма да го повярвам. За мен фантазия.

Писна ми от всички. Толкова бяха неприятни с лъжите си.

# 35
  • София
ПП и ДБ нищичко не спечелиха от тази коалиция, даже загубиха, според мен. Отделно можеха да имат малко по-добър резултат, ама те си знаят. Криви им излязоха сметките.

# 36
  • София
реално имаха 73 депутата, сега ще имат около 71-72
Няма да е точно така. Сега имат сумарно 26% и понеже няма да има партия с малко над 4 ще си разпределят 12-те на БВ по равно с ГЕРБ.
На предните избори имаха 28%

12-те депутата на БВ ги прибира Възраждане който качват от 27 на 37 депутата. да не говорим че ако ИТН вземе че прескочи 4%, ПП и ГЕРБ  ще загубят по още 3-4 депутата и ще паднат под 70

# 37
Гласувах с машина. Възрастната двойка пред мен - също. Гласувах по обяд и бюлетините бяха само от машина. По - полека с изводите. Фурор на хартията, не се вижда.
Точно така. Пробутваха ми хАртията на няколко пъти от секцията, че "да станело по-бързо", ама не би. Изчаках си чинно машината. А не знам кой е твърдял, че е вдигната избирателната активност. Вдигната е с 2%, така че....С нетърпение очаквам новини кой си е пазарувал избиратели. И съм разтревожена за бъдещето ни.

# 38
  • Другата България
Нямам излишно време за губене да си търся прогнозата от старата тема /която очаквах да продължим всъщност/, но тя за момента изцяло съвпада с изборните резултати, макар и съвсем прогнозни и разминаващи се . Единственото отклонение от нея за момента са 4% за ИТН, които освен, че се надявам, и се моля да не са верни и да паднат само с 0,1%, за да могат тези самозванци да си останат там, където им е мястото. Отклонение, но не и изненада, цял ден, буквално цял ден, а доколкото разбирам и през изминалите дни, ФБ е залят с изявления на Славчо и свитатата му - кратки и не толкова видеа, прочувствени, напоителни, нарицателни и т.н. Ей сега умишлено погледнах - преди час, преди два часа, преди 5 часа, преди 1 ден, преди два дни... и за пореден път се убеждавам колко лесно манипулируем е “българина“. Само при мисълта за Тошко разрошен Йорданов и “умните“ му и нагли включвания получавам екстрасистули....Явно е дало резултат и включването на Биг Бос в листите, и отново недоумявам как има хора /ако има такива/, които са повярвали, че Слави Трифонов ще ходи всеки ден на работа в парламента в състоянието, в което се намира.
Дано БВ успеят да прескочат, ей така, за да е интересно, не, че имам някаква надежда нещо да се случи и да зависи от тях, а и не само.
Радвам се, че и “Възраждане“ няма да са трета политическа сила, такова ударно гласуване в Турция имаше, друг е въпросът, че половината не знаеха за какво гласуват, но пък знаеха кой номер да задраскат.
За купения вот да не отварям дума, то кметове, кандидат - депутати, съветници със списъци и пари....мила родна картинка.

# 39
Къде видяхте, че ИТН прескача бариерата? Отвън са. И те и Стефан Янев, пламнаха и изгоряха.

# 40
Единствената възможност за дълготраен кабинет е коалиция между ГЕРБ, БСП и ДПС (по-известна като “хартиената” и с потенциал за Тройната коалиция 2.0)
Това е не възможност, а научна фантастика. Този път Нинова няма нито карти нито дори коз който с който да изиграе Борисов. А и той не е Петков, че да се върже

# 41
Как да не знаеха, Мери? Права имали, пенсиите им български, ще гласуват за президент 😡 Нищо, че не могат да говорят на български.

# 42
  • Другата България
Е, как къде? Първоначалните прогнози на Маркет Линкс бяха за 4% на ИТН.
В осем без десет някъде ги обявиха по БТВ.
Как да не знаеха, Мери? Права имали, пенсиите им български, ще гласуват за президент 😡 Нищо, че не могат да говорят на български.
Именно, двама чух, че гласуват за президент, а няколко просто си казаха, че не знаят.
За неговорещите български да не отварям дума.

С гласовете от чужбина според мен ПП-ДБ ще станат първи, което нищо няма да промени.
Пак ще кажа, че единствената коалиция, която е възможна според мен е ПП-ДБ -ГЕРБ-СДС.
Другото нещо е правителство на малцинството с подкрепа на ГЕРБ.
Не виждам друг вариант, поне аз.

# 43
  • София
На Възраждане им трябват още 2 пъти бързи избори и излизат първа сила. Satisfied Качват с по 10бр депутати на гласуване. При тях май е най-ударно увеличението, докато другите се плюят, КК си плете тихичко кошничката. Thinking "Лудите, лудите - те да са живи..." Smile

# 44
  • Другата България
реално имаха 73 депутата, сега ще имат около 71-72
Няма да е точно така. Сега имат сумарно 26% и понеже няма да има партия с малко над 4 ще си разпределят 12-те на БВ по равно с ГЕРБ.
На предните избори имаха 28%

12-те депутата на БВ ги прибира Възраждане който качват от 27 на 37 депутата. да не говорим че ако ИТН вземе че прескочи 4%, ПП и ГЕРБ  ще загубят по още 3-4 депутата и ще паднат под 70
Точно така.
Затова и писах преди време, че Възраждане са “големия победител“ докато останалите си мерят....егото.

Общи условия

Активация на акаунт