Политиката в България - Тема 4

• 698 847
  • 23 521
  •   1
Отговори
# 22 785
Защо да си рискува името Хекимян. Не мисля, че нещо рискува.  Да се кандидатира за кмет не е позорно, дори да не успее. Но е някак несериозна номинация от страна на ГЕРБ. Първо, той не е от София, което не е фатално, но все пак е нежелателно. Освен това не знам да има някакви други комтпетенции, освен журналистически.
Те сериозните номинации за кмет на София и без това не са много. Защо Борисов трябва да се цепи от колектива?

# 22 786
Аз пък смятам, че Хекимян е много добра номинация, не е формална и има потенциал да дръпне доста жълтопаветен вот от Терзиев още на първи тур. Има и дар слово и подготовка пред камера, далеч по-добри от тези на Терзиев.
Ако са двамата на балотаж (почти сигурно), Хекимян ще дръпне анти-ППДБ вот, който расте с всеки изминал ден.
Ще видим и през кампанията как ще се представи, но предвид факта, че Терзиев е доста зле в медийните си изяви и говори доста глупости, не виждам какво може да се обърка за Хекимян.
Аз разбира се няма да гласувам за него на първи тур, но не пречи да си поразсъждавам.

Мисля, че ще дръпне и журналистическия вот.
Лично за мен, кандидатите за кмет на даден град трябва да бъдат родом от града, за който се кандидатират.
Значи Хекимян не става по тези критерии

За мен Хекимян не става по принцип - пък, ако ще да е раждан на жълтите павета, пред НС. Но да и по този критерий не става. Лично аз бих гласувала само за човек, който е роден тук. И според мен това трябва да важи за всички градове.

# 22 787
Колко пък да този анти-вот ППДБ в София ,при все че Фандъкова от Герб е била 4 мандата ? Grinning
 И какво пречи на Хекимян като обслужващ партийни интереси в нац.частна телевиия да не продължи в тази линия ?

# 22 788
  • София
Няма официален критерий да си роден в града, за да се кандидатираш за кмет. За Фандъкова вече се писа, тя също не е родена в Сф.
За останалите кметове на областни градове също важи. Портних е роден в София, например, а е вече 10 години кмет на Варна.
Аз лично стискам палци на Ваня Григорова за балотаж, а после - каквото сабя покаже.

Какво стана с номинацията на ППДБ за Пловдив? Пейков ли е последно или?

# 22 789
Скрит текст:
Защо да си рискува името Хекимян. Не мисля, че нещо рискува.  Да се кандидатира за кмет не е позорно, дори да не успее. Но е някак несериозна номинация от страна на ГЕРБ. Първо, той не е от София, което не е фатално, но все пак е нежелателно.
Освен това не знам да има някакви други комтпетенции, освен журналистически.
Това с компетенциите е много относително. Да не би Фандъкова да имаше такива, да не говорим пък за кандидатите за президент.
Щом е позволено всеки да може да се кандидатира без изисквания за компетентост и умения на такива позиции, значи не е важно /то затова сме на този хал, но е друга тема/.

# 22 790
Според мен принципа трябва да е не дали човекът е роден в София, а на какво е способен и до колко познава проблемите на града. Защото той може да е роден в София, да я е напуснал на 2 г. и да се кандидатира. Или да бил 40 г. чистач в София. Не търся такива хора.
Както казах за мен трябват архитект или инженер, с административен опит тип "Игнатов". Почти всички проблеми на София - септични ями в една трета от кварталите, незаконно строителство, запушени шахти, рушащи се къщи-паметници на културата и пр - изискват  смели градоуйстройствени решения

# 22 791
Няма официален критерий да си роден в града, за да се кандидатираш за кмет. За Фандъкова вече се писа, тя също не е родена в Сф.
За останалите кметове на областни градове също важи. Портних е роден в София, например, а е вече 10 години кмет на Варна.
Аз лично стискам палци на Ваня Григорова за балотаж, а после - каквото сабя покаже.

Знам, че няма критерий. Но според мен би трябвало да има такъв критерий.

# 22 792
Нека не са родом, но да са ангажирани с града по някакъв начин. Защото може да са родом и да не се спират пред нищо е името на личното облагодетелстване.

# 22 793
Не изключвам и да има сделка, но според мен нещата са по-сложни. Борисов знае, че играта за кмет е загубена и се насочва към общинския съвет. От една страна, че ключов елемент - 20-30 процента - в един фрагментиран СОС би попречил на разни разследвания срещу Фандъкова (и срещу себе си). От друга би саботирал Терзиев (и ПП-ДБ), а няма да носи отговорност, т.е.  нищо по различно от това, което прави сега. Затова гледа да избере популярно име.

П.С. Мая Манолова как се кандидатира за кмет на София, а е от  Дупница? Божидар Димитров как го спрягаха, а е от Созопол? за депутатите да не би да има ограничения? Кирил Петков като е роден в Пловдив защо се кандидатира в София?

# 22 794
Сега стана кристално ясно кой командва в телевизиите.
Вие нищите, че не бил от София.

# 22 795
Сега стана кристално ясно кой командва в телевизиите.
Вие нищите, че не бил от София.
Че то това не е новина. Още когато Милен Цветков го уволниха, заради разкритията за един остров стана ясно кой командва. Впрочем любопитен факт е, че Силва Зурлева - шефката на Милен Цветков - почина при неясен инцидент само 2-3 месеца преди него. Той също загина при инцидент. Неее, приятели, това изобщо не са умишлени убийства. Той  и експерта от БАН, който направи експертизата  експертизата по делото за нерегламентираното подслушване на мобилната техника в служба СДОТО в МВР и обяви, че от автомобилът "Крайслер" действително може да подслушва на разстояние също загина при инцидент. Ама то и това е случайно. Както е случайно, че две седмици преди това "случайно" застреляха човек със същото име.

Последна редакция: пн, 25 сеп 2023, 11:48 от Лорд Сняг

# 22 796
  • Разпиляна във въображението
Това е наистина голяма репутационна щета за бТВ. Има излязла тяхна позиция. Дори са наели чужда фирма да им следи съдържанието.

# 22 797
  • София
С тази номинация ГЕРБ, мотивираха мен и семейството ми да гласуваме срещу Хекимян. До този момент хич не ми се гласуваше.
Не оспорвам, че има електорат и то не малоброен, за който фактът, че номинираният е известен от ТВ екрана е предимство пред това да е някой неизвестен за тях чичак. Е, по-добре би било да е фолк певецът Константин, но щом им предлагат Хекимян ... каквото има това.

# 22 798
Поне гербаджийският кандидат при нас се ограничи до "ще направя Плд по-чист и подреден",не е казвал,че ще разследва Зико и Тотев,не ни има за чак такива баламурници.

# 22 799
Да бе, ясно, че няма изискване да е родом от града , в който се кандидатира. То и не трябва да има. Сигурно би било дискриминационно и излишно. Просто като гласоподавател предпочитам някой да е роден и живял в града, който ще управлява, а не да дойде отвън да ни оправи. Но така, или иначе, Хекимян вече от 20 години - тоест повечето от съзнателния си живот е прекарал в София.  

И професионалист в някоя градоустройствена, или инженерна обраст не е задължително  да е човекът, стига да има добър екип. Фандъкова беше директорка на училище, това дава квалификация за почти всяка сфера на обществения живот и управлението (шегувам се, но не съвсем). Там други бяха проблемите и те се явиха вече в края на кметуването и и явно в пряка връзка с общото разложение на управлението на ГЕРБ.
Всъщност  откакто помня, досега София не е имала съвсем скапани кметове, освен Янчулев, който ни остави без вода. От Софиянски насам ставаха.

Но! Проблемите със застрояването,  пренаселването и лошата инфраструктура на града, който и да е кмета, едва ли ще се почувства рязко подобрение.  В този смисъл, като един вид котка в чувал, и Терзиев и Хекимян стават (или не стават) горе долу еднакво...

Общи условия

Активация на акаунт