Политиката в България - Тема 4

• 683 024
  • 23 521
  •   1
Отговори
# 22 830
Ули, скандал щеше да има ако Бойко бе доказан престъпник. Към настоящият момент той е политически лидер като всеки друг. Всъщност управлението се крепи на него. Според мен това което прави Бойко - номинира кандидат, който не е политическо лице - по нищо не се различава от това което направиха ПП-ДБ с Терзиев или БСП - с Ваня Григорова. По обратната логика трябва да твърдим, че Нинова е източвала заводи, без да имаме доказателства и следователно е скандал че Григорова ще е кмет от БСП. Водещи журналисти са влизали в политиката - Горан Благоев например. Също и Милена Милотинова. както и Емил Кошклуков, които години наред бе лице на демокрацията. За Сидеров да не говорим - той тръгна от СКАТ, но не мисля че някой може да го обвини в "топла връзка" с В.Симеонов, с когото са като куче и котка. Та наистина  не виждам къде е скандалът? Съмнявам се, че някой ще обвини Горан Благоев, че специално е отразявал Герб по друг начин, преди да се кандидатира от партията на Цветанов.
А относно това че Хекимян бил критикуван от Борисов в миналото. Всеки човек има право да си промени мнението. Дали избирателите ще повярват на Хекимян е съвсем друг въпрос. Но лично за мен няма скандал.
абсурдна е да говорим за "топла връзка",  с конкретна медия само на база на това с кого ББ дал последното си интервю. Журналистите са наемни лица, не представляват медията, медията има право да ги освободи.

# 22 831
Лорде, скандално е, че отговорен за новините в национална телевизия, се оказва, че е партийно обвързан. Смятам, че е ясно защо това е скандално.

# 22 832
Не ме интересува кой на кого се е обадил.Той и Киро звъни на кой се сети за депутати.Като например на човек с прякор Хазарта,но той си го слушка.😜 Просто не мисля,че Хекимян ще бъде добър кмет на столицата.Презастрояването ще продължава,както би било и ако терзиев е кмет.Не искам да продължава политиката “ най-добър град за живеене”.Задушаващо е!

# 22 833
Лорде, скандално е, че отговорен за новините в национална телевизия, се оказва, че е партийно обвързан. Смятам, че е ясно защо това е скандално.

Според мен тук няма скандал. Той вече не е отговорен за новините. Следователно има право да е партйно обвързан. А и по времето докато е бил отговорен за новините няма никакво доказателство, че е бил свързан по някакъв начин с Герб, само предположения. За мен е несериозно да говорим за това, само на база че се кандидатирал от същата партия.
Според закона от мига на оставката му, може да се явява и за президент ако поиска.
Освен това не виждам с какво новините са по-специални от най-рейтинговото предаване по БНТ - история.бг. Защото се оказа, че за Горан Благоев не е скандално. Не виждам кое е скандално, след като не бе скандално, че Милена Милотинова влезе в политиката. Напускаш позицията си на журналст и се кандидатираш за какъвто щеш.

# 22 834
  • Evil thoughts can hide, I'll help release the mind I'll peel away the skin, release the dark within.
Бил е отговорен за новините и през това време е трябвало да бъде независим. Очевидно не е било така, което се отразява на това, какви новини и как се поднасят.

# 22 835

Според мен тук няма скандал. Той вече не е отговорен за новините. Следователно има право да е партйно обвързан. А по времето докато е бил отговорен за новините няма никакво доказателство, че е бил свързан по някакъв начин с Герб, само предположения.
Според закона от мига на оставката му, може да се явява и за президент ако поиска.
Освен това не виждам с какво новините са по-специални от най-ретинговото предаване по БНТ - история.бг. Защото се оказа, че за Горан Благоев не е скандално. Не виждам кое е скандално, след като не бе скандално, че Милена Милотинова влезе в политиката. Напускаш позицията си на журналсти и се кандидатираш за какъвто щеш.
Не можеш да гарантираш по никакъв начин, че не е бил партийно обвързан, докато е бил все още отговорен за новините.
Естествено, че не констатираме закононарушения, правим само умозаключения откога датират някакви връзки..

# 22 836
Съвсем не е очевидно, че не е бил независим.
Волен Сидеров години наред бе лице на Скат. Направи партия и обяви война на Валери Симеонов. Преди това бе гл.редактор на Демокрация, но стана русофил. Бил ли е зависим Волен, като журналист? Очевидно -не. Иначе трябваше Атака да е проевропейска партия, и да е пръв приятел с Валери Симеонов. Това че някой се кандидатира за кмет след като е бил обществена фигура по никакъв начин не издава зависимост. Закона го позволява.

Васиту, доколкото знам, в България има презумпция за невинност Което значи, че трябва да се доказва, че е имал зависимости, а не обратното -че е нямал.

# 22 837
Още по-скандално е как се опитват да ни убедят, че бил супер независим до събота и в неделя вече е кандидат на ГЕРБ. Хоп и готово. За малоумни ли ни взимат?

# 22 838
Ох. Дали Натали Трифонова, може да стане шеф на новините?
По-бързо ще стигат нарежданията.

# 22 839
не виждам какъв е проблемът да си независим и като напуснеш попрището си да станеш кандидат на Герб. Въпреки опитите на някои хора да внушат, че Герб са престъпници, не съм чул за един осъден. Всеки има право не от другия ден, а от другата минута като напусне поста си да приеме номинация. И не виждам как това че една партия те е подкрепила те "обвързва партийно". За да станеш трайно политическо лице,, трябва най-малко да си нейн член. Хекимян днес се е кандидатирал от името на Герб, утре може от БСП да се кандидатира за президент

Силвърстоун, да това е друг въпрос. И аз не мисля, че Хекимян ще е добър кмет.

# 22 840
Още по-скандално е как се опитват да ни убедят, че бил супер независим до събота и в неделя вече е кандидат на ГЕРБ. Хоп и готово. За малоумни ли ни взимат?

Не, просто не им пука. В ГЕРБ са убедени, че могат да правят каквото си искат и никой няма да посмее да им търси отговорност. И всъщност съвсем така се получава.

# 22 841
А БТВ новините благосклонно ли отразяват ББ? Аз не ги гледам щото...
По време на протестите и като го арестуваха май не бяха благосклонни никои новини към него.

# 22 842
То има ли медия която да не отразява благосклонно Бойко (извън БСТВ)?  По тази логика никой от тези журналисти няма право да се кандидатира за кмет от Герб. Но от ПП- може. На мен ми се струва, че драмата не е че Хекимян е независим или зависими, а че си е позволил да се кандидатира тъкмо от Герб.

# 22 843

Според мен тук няма скандал. Той вече не е отговорен за новините.
Какво означава това "вече"? Играеш го като адвокат на Дявола. Първо, фактът, че е кандидат за кмет на ГЕРБ означава, че Борисов го познава много добре, че да му има вяра да го издигне за кандидат. Нали не мислиш, че кандидата на столицата се избира ето така, на онче-бонче и случайно Борисов, без никакви взаимотношения, се е сетил да звънне на Хекимян и той взел, че приел? Със сигурност са имали много 'топли' връзки много преди издигането му за кандидатура.

Второ, самото вмешаване на медия и политика остава много лош вкус. Медията е четвъртата власт и винаги трябва да служи като коректив на политиците. Когато ги обвързваш и двете заедно, започва да се оформя нещо като диктатура.

# 22 844
Естествено, че го познава много добре. Хора, наистина ли вярвате че има дори един политик, който не познава добре водещите журналисти? Можем да се обзаложим, че всеки който е бил във властта - без изключения - е звънял телефони, да го поканят. Или пък са го търсили по телефони.
Специално Фандъкова е доказателство, че и едно магаре може да стане кмет на София. Хекимян е приел, защото е видял шанс да влезе в общинския съвет (или да стане кмет) и да взима повече кинти. не виждам драма тук. Нито пък е проблем такова решение да се вземе на момента. Предлагат ти добра възможност - грабваш я.

Общи условия

Активация на акаунт