Политиката в България - Тема 4

• 684 085
  • 23 521
  •   1
Отговори
# 23 055
Никога не бих избирала бъдещ кмет по това антикомунист ли е или не. Този наратив беше моден преди 30 години.
Сега ме интересува благоустройство, чистота, въздух и паркове, такива работи.
Идеологически аргументи на местните избори ми идват в повече.

Принципно си съвсем права, обаче един комунистически кмет може да даде пари за светлинно шоу и облагородяване на МОЧА, вместо за нови пътища, да подари на Русия терени, да даде поръчки на БСП-арски и руски фирми и какво ли не.

# 23 056
МОЧА няма какво да се облагородява. Да си ходи в Музея за соц-изкуство. Или ако много държат на него - в руското посолство. Не му е мястото в центъра на София, където само да предизвиква конфликти.

Ако Терзиев стане кмет и извърши този акт, ще ме спечели за следващи избори. Дотогава съм за Лилков. Съжалявам, че Трайков не бе предложен за кмет, демонтажа на окупационните паметници е негова инициатива.

# 23 057
Гущеров младши е втори в листата на ДПС за ОС на София .В ДПС все здрави момчета взимат.

Такъв миш-маш е с леви,десни,зелени,червени,а при ББ е според Меркурий и как е станал сутринта.
Онзи ден,един маринован комунист -Велизар Енчев ,обясняваше кое било "нормалното" и как имало пълзяща цензура.Гледам,че Райчев също го канят по нац.телевизии,Волгин си се изявява в БНР,кани себеподобни,разни други.
Нинова вече не се бори с джендъризма,сега работи за руския братушки шпионаж,а да,и да иска оставката на Тагарев.Имам чувството,че и е като налудна мисъл вече,както на Костя с американците.

# 23 058
Нинова се изплаши, че Копейкин и взе електората. Щом се прежали с Ваня Григорова, с която е на нож. Истински кеф ми е, че Нинова ще затрие тази партия. Де що има кметове, които хората си харесват - като в случая с Владимиров - тя ги люспи. Далеч съм от мисълта, че всички комунисти са лоши, но Нинова баш кадърните маха.
В Перник освен Владимиров напуснаха :зам-кмета, 53 общински съветника и Председателят на пернишкото БСП. Във Видин - 7 общински съветника, трето поколение комунисти. Сега във Видин БСП няма общинска група, за такава трябват поне 3 души, а тя остана с Един.
Във Варна се изпокара със структурите си. В Смолян Дора Янкова четвърти или пети мандат я избират - Нинова е на нож с нея.
с времето махна Ангел Найденов, Мая Манолова, Петър Мутафчиев, Кирил Добрев, Зарков (последните двама дълго време и бяха помощници), Гергов, Жаблянов, Кадиев, съди се с Дърева и Коларова, влезе в конфликт с Първанов и Р.Радев....

Супер, нека продължава така. Като видя БСП да слиза под 4 процента ще изпитам рядко щастие.

Последна редакция: ср, 27 сеп 2023, 10:33 от Лорд Сняг

# 23 059
  • Разпиляна във въображението
Минчев и Терзиев заедно в борда на директорите на Еndeavor . Познават се хората в една област са  Simple Smile

# 23 060
Нинова се изплаши, че Копейкин и взе електората. Щом се прежали с Ваня Григорова, с която е на нож. Истински кеф ми е, че Нинова ще затрие тази партия. Де що има кметове, които хората си харесват - като в случая с Владимиров - тя ги люспи.

Откъде знаеш, че Нинова е на нож с Григорова? За мен БСП в последно време се превърна в чисто антиамериканска партия и нито грам встрани.

# 23 061
Имаше куп статии по въпроса. Включително и че Нинова въобще не искала Григорова да е водач на общинската листа.

За гушите се хванали лидерът Корнелия Нинова и непослушниците от най-голямата червена структура- софийската. Председателят на БСП била атакувана безцеремонно от столичните си подчинени по време на последното заседание.

Двете страни са се изпокарали заради подредбата на листите за общински съветници. Нещо, за което депутатът и зам.- шефът на парламентарната група на левицата Георги Свиленски намекна преди доста време. Това е причината ръководството на БСП да не одобри на заседанието номинацията на Ваня Григорова за кандидат кмет на София. Официалният повод за това стана отсъствието на Иван Таков, шеф на столичните социалисти. Но неговото мнение е очевидно, защото точно той издигна Григорова.

ето и тук https://www.svobodnaevropa.bg/a/ninova-bsp-vania-grigorova-/32594137.html

Обявяването на Ваня Григорова от столичната организация на БСП по-рано доведе до напрежение с ръководството на партията. Тогава зам.-шефът на социалистите в парламента Георги Свиленски каза, че преди да са извървени всички партийни процедури, е рано да се говори за утвърден кандидат.

Софийската организация, в която от години членуват много вътрешни опоненти на лидера Корнелия Нинова, и централата на "Позитано 20" отдавна са в обтегнати отношения. Те бяха изострени допълнително, след БСП-София отказа да мине партийната процедура, преди да бъде обявена номинацията на Григорова.

Инфарктно се очертава да бъде заседанието на Градската конференция на БСП-София в събота заради избора на кандидат-кметицата, съвместно с „Левицата!“, Ваня Григорова и нареждането на листата с номинации за бъдещия общински съвет от социалистите.

А причината е, че в 12 без 5 лично шефката на Столетницата Корнелия Нинова е обявила тотален отпор на кандидатурата на Григорова и се кани да я саботира с процедурни хватки в събота.Но пък като самата „Позитано“ 20 няма концепция за алтернатива на синдикалистката,
https://telefax.bg/%D0%BD%D0%B5-%D1%8F-%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B0- … 0%B3%D0%BE%D1%80/

Последна редакция: ср, 27 сеп 2023, 10:32 от Лорд Сняг

# 23 062
Мириел,
Любомир Минчев също може да бъде определен като "изненада" с включването му в политиката, или поне в местната. Преди повече от 20 години той е представян през 2001эг. в икономическия екип на НДСВ (заедно с Николай Василев, Милен Велчев, Иван Искров, Владимир Каролев и други), но не влиза на политически или институционални позиции.

Според публикация на "24 часа" от неделя (24 септември) Минчев е бил сред номинациите на ГЕРБ за кандидат за кмет и щял да бъде директният отговор срещу Терзиев, първо приел поканата, но след това отказал.

Иначе - Прави впечатление обаче, че отсъстват половината от сегашните председатели на 14-те постоянни комисии в Столичния общински съвет (СОС). Това са Малина Едрева - на комисията по образование и култура, Зафир Зарков, който оглавява комисията по транспорт и пътна безопасност, Николай Стойнев - на икономическата, арх. Ивайло Петков - на комисията по архитектура и устройство на територията, Ботьо Ботев - на правната, Радослав Абрашев - на антикорупционната, и Веселин Милев - по обществен ред и сигурност.

Бойко явно иска обновление.

Хората на Цветанов са това.

# 23 063
Не помня на кое пленарно заседание беше,наскоро обаче,някой от трибунката репликира/май БожанКов/,че младежките структури оредяват много,кой напускал структури местни поголовно и т.н,ама я наклепа и как е ходила в заведението на Алексей Петров,срещала се е с него,не каза име,но ясно към кого се обърна.Била и казала,това го запомних-"ако трябва и с Дявола ще гласувам,но 50 човека мои хора ще имам в НС",е,пофантазирала си е.
Та,така.

# 23 064
Григорова все имам чувството, че ще се явява не за кмет на София, а за социален министър. Бетер Манолова.

В София нямало социална структура.

# 23 065
Григорова все имам чувството, че ще се явява не за кмет на София, а за социален министър. Бетер Манолова.

В София много неща трябва да се направят, но да каже как и откъде ще се вземе ресурс за това, тя зяпнала като ламя и само вика "Дай". Лошите частници, наглите капиталисти ограбват горките работници с червени  потници. Остаряла и неефективна реторика. Явно БСП са я захранили с исторически факти и непрекъснато изтъква някакви социалисти от началото на миналия век какво били направили. Това иска да го продава на софиянци в днешно време.....които пък помнят хората, които я издигнаха как докараха всички ни до глад и купони. Айде моля.

# 23 066
  • София
Не знам как може да се изпитва кеф, че ни липсва адекватно политическо представителство в ляво. Винаги трябва да има баланс, а и огромен ляв електорат седи непредставен и не гласува.
В момента, дори и тук се вижда, че се обсъждат основно десни кандидатури за кмет (отделен е въпросът за произхода и парите на някои "десни"). Ако нямаме ляво какво ще се получи: десните ще строят като бесни, за да угодят на бизнеса и трябва да забравим за отчуждаване на терени с цел парково или инфраструктурно строителство (отчуждаването на някои им се вижда много ляво и издигат в култ частната собственост, ако ще да е на пъпа на Докторската градина). Откъдето и да го погледнем, това е зле.

Скрит текст:
Никога не бих избирала бъдещ кмет по това антикомунист ли е или не. Този наратив беше моден преди 30 години.
Сега ме интересува благоустройство, чистота, въздух и паркове, такива работи.
Идеологически аргументи на местните избори ми идват в повече.

Принципно си съвсем права, обаче един комунистически кмет може да даде пари за светлинно шоу и облагородяване на МОЧА, вместо за нови пътища, да подари на Русия терени, да даде поръчки на БСП-арски и руски фирми и какво ли не.
А синият кмет не може ли да дари някой апетитен терен на чужда държава или на мастит олигарх?
Няма нужда от отговор, въпросът е реторичен. Освен това от повече от 20 г. София е все синя и виждаме докъде сме. Да не говорим, че комунизъм и Русия отдавна не са със знак за равенство, нека не стоим вечно в 1989-та, наистина се изтърка.

Последна редакция: чт, 28 сеп 2023, 10:31 от jasmin tisane

# 23 067
Не знам как може да се изпитва кеф, че ни липсва адекватно политическо представителство в ляво. Винаги трябва да има баланс, а и огромен ляв електорат седи непредставен и не гласува.
В момента, дори и тук се вижда, че се обсъждат основно десни кандидатури за кмет (отделен е въпросът за произхода и парите на някои "десни"). Ако нямаме ляво какво ще се получи: десните ще строят като бесни, за да угодят на бизнеса и трябва да забравим за отчуждаване на терени с цел парково или инфраструктурно строителство. Откъдето и да го погледнем, това е зле.
А кой изпитва такъв кеф? И се обсъждат всички кандидатури, само пост преди твоя обсъждам лява кандидатура.

# 23 068
Скрит текст:
В момента, дори и тук се вижда, че се обсъждат основно десни кандидатури за кмет (отделен е въпросът за произхода и парите на някои "десни"). Ако нямаме ляво какво ще се получи: десните ще строят като бесни, за да угодят на бизнеса и трябва да забравим за отчуждаване на терени с цел парково или инфраструктурно строителство. Откъдето и да го погледнем, това е зле.
То няма нито ляво, нито дясно. Има лобистки интереси, които се защитават от позиции нарочени за леви или десни, в които позиции се поставят партии.
Какво ляво има в БСП или дясно в ДБ!

# 23 069

В София много неща трябва да се направят, но да каже как и откъде ще се вземе ресурс за това, тя зяпнала като ламя и само вика "Дай". Лошите частници, наглите капиталисти ограбват горките работници с червени  потници. Остаряла и неефективна реторика. Явно БСП са я захранили с исторически факти и непрекъснато изтъква някакви социалисти от началото на миналия век какво били направили. Това иска да го продава на софиянци в днешно време.....които пък помнят хората, които я издигнаха как докараха всички ни до глад и купони. Айде моля.
В София много неща трябва да се направят и не е като да няма пари, а до политическа воля. Ще дам прост пример - това лято ходих в района на Сандански. Сандански, Мелник, село Рожен, Рупите….пътя е картинка. Да, имало е ремонти обаче пътя е гладък. Прибираме се. Като започна друсането разбрах - в София съм. След секунди видях първия светофар. Ако бюджета на София го разделим на брой хора и бюджета на Сандански го разделим на брой хора ще получим близо 60 пъти разлика в полза на София. Качеството обаче не е в нейна полза.
Подлезите не се поддържат. Тук регионалните кметове нямат вина - общината не им дава правомощия по поддръжката, не им отпуска бюджет (за да смаже непокорните кметове от ДБ и БСП), а МВР държи правомощията по охраната. Тук има лесно решение - да се отпуснат повече правомощия на регионалните кметове.
Септични ями има в Кръстова вада, Манастирски ливади, Драгалевци, Младост, Орландовци….
От сума време трябва да се вземе решение Драгалевци и околните квартали част от София ли са - или не. Ако са да влязат в ПУП-а, да им вдигнат данъците и да градоустройвата. Метро правим в л-а газим. Къщите на Стамболов, Ив.Гешов, Муравиев, Д.Съслов се рушат. И не само те. Който се разходи из центъра - Пиротска, Шишман…ще попадне на тъжни гледки. Да, трудно е да се отчуждава. Но не е невъзможно. Не съм чул Фандъкова активно да търси наследници. Не съм чул 12 г. да предлага в три редовни парламента на Герб закон за безстопанствеността и въобще за рестриктивни мерки. Проблемите имат решение, но за него се иска политическа воля. Не да наливаш парите в едни черни каси. Ето метрото - Софиянски построи 3 километра за шест месеца - от Обеля до Сливница. И хем нямаше европари. Фандъкова не може да построи 3 километра по Хаджи Димитър за 4 години, отива на 5, получава пари от ЕС и реве за още пари. Впрочем през първия и мандат метрото се строеше бързо - за 2 години откриваха четири-пет спирки. Сега карат яваш-яваш, за пета поредна година отлагат 3 спирки на късо разстояние една от друга. Явно са решили, че щом им е за последно ще крадат като невидели и парите не достигат.
За паветата и Графа няма да си говорим - толкова ли е трудно когато една фирма се провали веднъж, два пъти да изготвиш "черен списък" и години наред да не я допуснеш до обществени поръчки? ама така ще накърним интересите на Джи Пи Груп и още една-две фирми.

Това са съвсем реални проблеми на София. и те имат лесни разрешения. Комунистите обаче не мислят за това те имат остаряла риторика - да набием лошите капиталисти и проблема ще се реши.

Последна редакция: ср, 27 сеп 2023, 10:57 от Лорд Сняг

Общи условия

Активация на акаунт