Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 13

• 19 673
  • 746
  •   1
Отговори
# 345
За властелинът на пръстените бях чао.

# 346
Да, Златен Глобус беше. За въпросът с уредите щях да ползвам жокер. Мислех, че е пералня, понеже прахосмукачката знам, че я прави американец, ако не се лъжа и не съм чувал.

# 347
  • София
Алфа Кентавър

На въпроса с прахосмучката гърмях! :О

# 348
Не беше ли Сириус?

# 349
И аз знам, че е Алфа Кентавър, а съм доста зле по темата Laughing.

# 350
Кофти въпрос, защото Сириус е най-ярката звезда и ако човек е изнервен и не си спомня добре ще се обърка. Но и нарочно не казаха другото име на Алфа Центавър - ПРОКСИМА. Това щеше да издаде верния отговор Wink

# 351
Кофти въпрос, защото Сириус е най-ярката звезда и ако човек е изнервен и не си спомня добре ще се обърка. Но и нарочно не казаха другото име на Алфа Центавър - ПРОКСИМА. Това щеше да издаде верния отговор Wink
Алфа пак върши работа като първата буква в гръцката азбука.
Страхотен телефонен жокер обаче - хем недочу въпроса, хем даде верния отговор.

# 352
Алфа не върши работа, защото с гръцките букви се отбелязва яркостта на звездите в съзвездията, и всяко съзвездие има алфа, която е най-ярката звезда, шефката на съзвездието. 

# 353
Алфа не върши работа, защото с гръцките букви се отбелязва яркостта на звездите в съзвездията, и всяко съзвездие има алфа, която е най-ярката звезда, шефката на съзвездието.
Така е, но в случая и с грешна логика, базирана на гръцката азбука, можеше да се стигне до верен отговор.

# 354
  • Русе
И гълъбът, и Виктория са като за гимназисти. Супер елементарни въпроси, особено вторият, защото да кажем, че не всеки е чел Библията.

Гълъбът на мира! По комунистическо имаше плакати с него под път и над път.
Не знае коя е Екатерина Велика? И не се сеща, че Мария Антоанета е обезглавена заедно със съпруга си. Кралицата дева, Викторианската епоха. Наистина никаква култура у този човек!

# 355
Всъщност Гълъбът на Мира е измислен от Пикасо и няма общо с Библията, Потопа и следователно с въпроса.

# 356
Пикасо го е изобразил, не го е измислил.

# 357
  • Пловдив
Кралиците - и да не знае човек, че е Виктория (има много нейни снимки в черно, знае се и че е скърбяла за мъжа си), трябва да е чувал, че другите три не са от тая епоха.

И за глобуса можеше жената да се сети - аз изключих другите три (като "Златен кинжал", не кама, се превежда едната у нас), но и чуждестранни се връзва с глобус.

Последна редакция: ср, 12 апр 2023, 23:18 от Магдена

# 358
Пикасо го е изобразил, не го е измислил.

А кой го е измислил тогава? Преди Пикасо не е имало бял гълъб като символ на мира. Библейският гълъб е бил вестител на оттеглящите се води, не на мир. И не знаем дали е бил бял.

# 359
Гълъбът в Библията се тълкува като помирение между Бог и хората след потопа, макар че символ на това става дъгата, но той е вестителят 🕊 все пак и символ на мира.

Общи условия

Активация на акаунт