Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 13

• 19 406
  • 746
  •   1
Отговори
# 420
За отскок два много лесни за мен въпрос, явно късмет. Жалко за младежа, не е чувал как Мохамед Али се готви да пърха като пеперуда и да жили като оса...  А за Линкълн наскоро пак чувах.

# 421
Имаше потенциал, но зададе въпроса зле, а приятелят съвсем омаза положението.

# 422
Спипаха го на непозната почва. За мен това е класика, но за друг класика е някакво изказване на музикант. Просто трябваше да звънне на по-възрастен човек с интерес към спорта. И публиката щеше да знае, ако  е имал този жокер.

# 423
Това за спанака вярно ли е?
Нали опровергаха това, че съдържа много желязо?

# 424
Христос Воскресе! Явно не е чувал и за Попай Моряка 😆💪

Мястото на Тайната вечеря естествено.

# 425
За Мохамед Али е много известни, направо се изненадах, че не го знае.

Иначе този въпрос за зеленчука в микровълнова фурна не мисля, че е много коректен. Спанакът всъщност няма чак толкова високо съдържание на желязо. Доколкото си спомням, някога някой си объркал десетичната запетая при спанака в някаква книга със съдържанието на различни елементи в плодовете и зеленчуците, и така се появил митът за спанака и желязото. А различни зеленчуци могат да предизвикат искри в микровълновата в редки случаи, но не е конкретно заради съдържанието конкретно на желязо.

# 426
Да, и за мен това със спанака е некоректно, защото всеки знае, че високото съдържание на желязо е мит. От друга страна във въпроса се казваше "плод", та не остава друга опция. Само дето се съмнявам, че ще има искри от спанака...

А за пътя на Христос смятам, че Тайната вечеря не е по пътя, няма логика.

# 427
Тайната вечеря няма нищо общо с Пътя на страданието. Все пак тогава Исус е още на свобода, камо ли пък да страда.

# 428
Последният мъж беше пълна скръб, както и жокерът "човек-география". Дунав свършвал в България и Прага била на Дунав...
За Боко Харам за мене е лесно - Нигерия.

# 429
Като чух Боко Харам реших, че ще е много гаден въпрос, ако ми дадат няколко африкански държави. Но като видях изброените си отдъхнах - елементарно стана.
И за скорпиона можеше да се хване с логика. Пепелянката не плаче, инсулинът не знам дали е течност, а и се слага масово на диабетиците, това с пандите е абсурдно и остава отровата. Виж ако имаше и отрова от някоя змия или морски охлюв щеше да е мамата си трака Simple Smile

# 430
Този град Измаил помислих, че е някъде в Турция... но Прага да.

Щеше да е интересно да са няколко африкански държави наистина.

# 431
Двамата младежи ,първите-слабички.Учителката вдъхваше надежди,ама да не е чувала за Бохо Харам?
Въпроса за Асеновград беше гаден.Там шият булчински рокли от социалистическо,така че нямаше как да се свърже с народна традиция.

# 432
  • тук, на мястото си
Общо взето бяха долу-горе лесни въпроси. Можеше да стигнат до тях с малко разсъждения. Особено за спанака - всички останали са плодове. Дали е вярно за желязото е отделен въпрос.
За боксьора - ами от изброените само Мохамед Али можеше да танцува на ринга.
Въпроса за река Дунав - може би участника се обърка от бивша Чехословакия през, която минава реката, но Прага е в Чехия.
Доста се учудих за сълзите на пепелянката- не бях чувала, че плачат.
.

# 433
  • София
Въпроса за река Дунав - може би участника се обърка от бивша Чехословакия през, която минава реката, но Прага е в Чехия.
.
Не беше сигурен на 100% коя е столицата на Румъния, тъй че според мен едва ли е правил препратки към Чехословакия.

# 434
Въпроса за Асеновград беше гаден.Там шият булчински рокли от социалистическо,така че нямаше как да се свърже с народна традиция.

Има как. Аз въпросния празник изобщо не го бях чувала, но Еньовден го свързвам с лятно слънцестоене, билки и... народен обичай „еньова булка“. Понятие си нямам какво представлява или по-скоро не помня, защото знам, че съм чела нещо за него. Затова бих заложила на булченската рокля, пък каквото сабя покаже.

Общи условия

Активация на акаунт