Отговори
# 630
Здравейте, момичета!

Еньовден е! Празник на билките, слънцето и здравето. Вълшебен ден, в който се сбъдват добрите пожелания. Честити да са имениците и техните семейства!

В деня на слънцето – слънчеви усмивки, слънчево настроение в очите и душите Ви!

Еньовден - празник на природата, на магическото и надежда за здраве

Еньовден е граничен период в годишния календарен цикъл. В основата на празника е култът към Слънцето. Според народните поверия то заиграва при изгрев и от този ден започва далечното завръщане към зимата. В този ден небесното светило остава по-дълго време на небосвода, окъпва се в жива вода, подмладено и весело, поема пътя към есента.

Старите хора съветват в ранното утро на Еньовден да видиш изгрева, а и Слънцето да те види, да те погали с лъчите си, да ти даде частица от силата си. С гадаене започвало ранното утро на празника. Който успеел да зърне Слънцето как „играе” и „трепти” при изгрева, се надява на здраве през цялата година.
От векове в Деня на лятното слънцестоене хиляди хора се събират в района на 5000-годишните мегалити край Стоунхендж, за да отпразнуват най-дългия ден в годината именно поради спецификата на магическото му въздействие. Денят е празник на апогея, на успеха, на позитивната енергия.

На този ден украсете дома си със свежи цветя, като слънчогледите ще създадат специално лятно настроение и, както казва народът, ще ви изпращат своите благословени магически въздействия подобно на самото слънце.

Ново от сторито на Суде:

И нашата красавица Амине:

# 631
Ел Турко ще бъде излъчен през есента на Disney+

🇮🇹🗞️|  V Magazine – Доменико Сика (сценографичен директор на Wonder Woman, поредицата  Леонардо) обявява сериала El Turco с Can Yaman, който трябва да пристигне през есента в Disney .

Току-що приключихте работата по нова фантастика на Disney+, „El Turco“, която трябва да излезе през есента на 2023 г. Можете ли вече да ни кажете нещо за нея? Къде е снимано? Кои са главните герои? Каква сценография ще видим?

„Да, току-що приключих работата по първия сезон на телевизионния сериал на Disney Plus и Ay-Yapin, наречен „El Turco“. Сериалът е базиран и вдъхновен от историческия роман на Орхам Йениарас и се колебае между факти и историческа измислица. Историята е съсредоточена върху османския характер на офицера от еничарската армия Балабан ага, който, след като е пленен по време на обсадата на Виена през 1638 г., бяга в Моена в провинция Тренто, където започва да живее и освобождава хората от Моена, покорени от местни феодали. Няма да ти кажа нищо друго. Режисьор е Улуч Байрактар. Главният актьор, който играе Балабан, е Джан Яман, а колежката му е Грета Феро. Ще бъде международен актьорски състав. Сценографската обстановка очевидно е от периода и от 1600 г. Когато започна проект, първото нещо, което правя, след като прочетох сценария, е да прочета епохата, като започна задълбочено проучване на архитектурата на екстериора и интериора на града, състоянието на живот, поведението, политиката, търговията, професиите от онази епоха. След всичко това започва истинската работа, идентифицирайки се с историята на филма и заедно с режисьора и продуцентите се опитваме да реконструираме естетическия контейнер на историята и идеалната обстановка. Подготвихме и заснехме сериала изцяло в Будапеща по логистични причини. Реконструирахме напречен разрез на град Тренто от 1600 г. и село Моена във филмовите студия на Корда в Будапеща. Снимахме и на различни места в и около Будапеща. Подготовката беше много трудна, тъй като трябваше да възстановяваме градовете на открито и в средата на зимата, всичко това в Будапеща, където зимата е много сурова. Много важен опит от сценографска гледна точка и много специфичен за подхода с различни отдели и сътрудници от различни държави и региони.

# 632

Джаки, интересна ми е историята около сценографията на El Turco, но ако се престраша да гледам този исторически сериал ще бъде само, за да видя Джано в ново амплоа.
     Усещам, че повече ме вълнува Сезон 2 на Виола и него ще чакам с нескрито любопитство.
     Обаче най-нетърпелива съм да видя Толга в нов проект. Феми позна, че маминият ще ме изненада с нова фотка. Да видим сега "кълбото" дали няма да й нашепне и за следваща продукция.
     Отново да си сложа красивото момче и няколко фотки от сторито му, качени преди два дни.

Скрит текст:

(полегналият в далечината дали е наш Толга)

И още танци от снощи:

# 633
Пост Джан:

Щастлив съм да видя моята работа и ангажимент да бъдат признати.  Бих искал да ви благодаря един по един, че направихте това възможно.
 Фестивалът в Беневенто, проведен на красивия Пиаца Рома, беше уникална възможност да споделя страстта си с толкова топла публика.  Градът със своята история и богата култура помогна събитието да стане още по-специално.
 Благодаря на артистичния директор на фестивала Антонио Фраскадоре.
 Нека продължаваме да мечтаем, творим и вдъхновяваме!  Благодарен съм за предоставените ми възможности и ще продължа да се стремя да накарам онези, които ме подкрепят, да се гордеят.
 Благодаря ви от цялото си сърце!
 Благодаря
@ bct_beneventocinemaetv 🏆🥇
 Продължавайте да следвате
 breakthewalltour, всички етапи на връзката в био.
 @ canyamanforchildren
 BreakTheWallTour2023.
 Събитие в сътрудничество с @ policlinico.umberto1 от Рим
 Цялостен външен вид @ dolcegabbana ✨✨✨
 Технически партньор:
@ mercedesbenzitalia 🚙

# 634
Поздравления за Джано! Не една, а две награди е получил на фестивала в Беневенто: - „Награда за артистичен талант“ и „Награда за социален ангажимент“.
      А маминият сладур продължава да ни показва красиви пейзажи. Вече си мисля, че е започнал работа в някоя туристическа агенция и рекламира поредния хотел, но може да се окаже и собственик на хотела. Знае ли човек?!
     От сторито на Толга:

Последна редакция: нд, 25 юни 2023, 00:26 от Emiliya

# 635
# 636
Здравейте, момичета!

"Неусетно лятото се намести, за да поеме руля на нашия житейски кораб...
Угрижени от световните обстоятелства, вторачени в себе си, не трябва да пропускаме и малките моменти на красота и любов, с които ни даряват близките, природата, сезоните..."

Бъдете щастливи, усмихвайте се - неделя е, време за безгрижие и почивка!

Днес няма пейзажи в сторито на Толга, но... има празник:

25 юни е Международен ден на моряка

Празникът е официално обявен от Организацията на обединените нации (ООН) и има за цел да подчертае важността на моряшката професия в световен мащаб и значението ѝ, за да просперира световната търговия.

# 637
Морячета Anchor

# 638
Ново с Толга:

И още морски "лъвчета":

# 639
Част от въпросите зададени на Джан от 23.06.2023

Италия и Истанбул

Въпрос: - Говорейки за италиански градове... Всички знаем добре, забелязахме и продължаваме да забелязваме колко добре говорите италиански!  Честито!  Той е страхотен за теб!
 Д: Благодаря ви много!  Опитвам се…

Б: Не, наистина си добър.  Знаем, че сте посещавали висше учебно заведение в Истанбул, където сте изучавали италиански език.  Така че от ранна възраст сте имали възможността да се потопите в италианската култура, език и италиански начин на живот.  Каква е същността на представата ви за Италия?  И как решихте да дойдете тук и всъщност да получите това преживяване?
 Д: - Получих това преживяване при различни обстоятелства.  Пиша за това и в моята книга.  Тогава вече бях научил английски.  Благодаря на майка ми, която така добре се погрижи за изучаването на езика ми, за да придобия представа за света... Истанбул е специален град, който обединява два континента.  Тук е Босфора и мостът, който ги свързва.  Този град е построен така, че да обединява културите, в тази връзка съм роден.  Видях толкова много различни хора, толкова различни един от друг...  И този факт беше в основата на моята мечта - да стана гражданин на света, когато порасна.  И Истанбул, ако можеш да се разбираш с него, ти дава възможност да се преобразиш по този начин.
 Има училища, които са основани преди много години, преди около 2 века, от времето на Османската империя, и те са имали толкова много различни култури, многонационални.  Всички тези училища бяха основани главно за чужденци, живеещи в Истанбул, така че имаше толкова много от тях ... И аз избрах италиански колеж.  Винаги благодаря на майка ми, защото тя беше тази, която се грижеше толкова добре за него.  И италианският колеж беше този, който ме изведе на бял свят.  Чрез него получих възможност да научавам все повече и повече, доближих се до мечтата си да стана гражданин на света.  Така че първите ми стъпки станаха благодарение на този колеж.
 През лятото, когато започнаха ваканциите, често ходех в Италия.  Когато бях на 14, дойдох в Ливорно с едно семейство, за да уча езика за един месец.  И тогава често се връщах там през лятото, така че Италия стана вторият ми дом.  Дойдох и открих нещо ново за себе си, така че цялата година говорех, включително всеки урок, на италиански, намерих италиански приятели, учители, така че всъщност станах италианец.
 Но след това, когато започнах да уча право, започнаха нови етапи в живота ми, един от тях беше придобиването на професията на адвокат.  След това се пробвах известно време като право, после станах актьор - през тези 10 години изобщо не говорех италиански.  Но откакто се върнах, бързо си възвърнах тези умения.  Дори моят агент започна да учи италиански, днес ми се обади и попита: „Как си спомняте италиански, след като не го говорите 10 години, и струва ли си усилията да го науча?!”  Всъщност съм потопен в това, това вече беше в кръвта ми.  Като дете се опитвах да науча други езици: испански, руски .... Но не помня нито един от тях.  Италианският ми остана, както и стилът на живот на италианците.

Въпрос: - Бих искал да попитам и двамата Франческо: изглежда, че той доста е научил италианския начин на живот, така ли е?
 Д: - Да, подигравах се с тази тема.  Често се шегуваме с това.  Е, например, швейцарците на почивка или на почивка винаги са много специфични.  Ако е планирано парти, определено няма да го пропуснат.  Ако има прекъсване, те веднага спират и правят пауза.  Харесва ми.  Но турците са различни: ние сме по-склонни към хаос.  Имаме много различни ритми и това ми харесва повече.

В: - И все пак... Освен Истанбул, какво все пак запазихте в себе си?
 Д: - Ами Истанбул, както казах, е град с 20 милиона жители.  Той е сложен, хаотичен, различен...  Няма друг такъв град в Европа, в този смисъл.  Този тип град е Ню Йорк.

Въпрос: - Тази смесица от култури.
 Д: - Зависи къде си роден, израснал и как се променяш, защото всеки квартал изглежда като отделен град, така че всъщност живееш в 20 съседни града.  И този факт ми даде много в смисъл, че например не се страхувам, когато ми кажат: „Там е опасно, не ходете там!“

Б: - И тръгвай!
 Д: - Винаги ми е давало сила.  Когато реших да замина за Италия, взех това решение за една нощ.  Правя го и никога не се връщам.  Никога не ме е плашило само защото е важно решение.

Въпрос: - Важно, но не за всеки...
 Д: - Но точно тази характеристика на Истанбул, както попитахте, ми даде тази решителност.  Когато усещаш вътрешно, че можеш нещо... Може да не се случва на всеки, но на мен се случи.  Израстването в Истанбул ми повлия така, завинаги ми даде това усещане за свобода, завоевание

В: - Завладейте света...
 Д: Да.
 В: - Всъщност светът, който завладяхте....

# 640
Джаки, редувам те, за да пуснеш другата част от интервюто на Джан.

# 641
Още от интервюто на 23.06.2023

Актьорска професия и италианска кухня
 В: - Да започнем от периода, когато сте следвали право, както сам каза... От кой момент и как те завладя страстта към актьорството?Защо реши да промениш всичко драстично?
 Д: - Нека ви разкажа малко за нашето благотворително турне... Често, когато говорим с млади хора, когато говорим в колежи, говорим с тях за решенията, които трябва да вземат.  Франческо Пизани често подчертава тези теми, когато казва: „Съсредоточете се върху настоящето.  Не го мисли.  Не бързайте, фокусирайте се върху настоящия момент.  Правете каквото трябва, не се тревожете за бъдещето."  Защото, ако искате да разсмеете Бог, разкажете му за плановете си.  В крайна сметка животът е това, което се случва, докато планираш нещо.  Работата на актьора е донякъде подобна на тази.
 Баща ми….  Когато бях в италиански колеж, бях много успешен студент, всъщност уроците ми винаги са били...

В: Браво!
 Д: - Да, учих много добре ...
 Въпрос: - Вие сте били ботаник, както казваме ние...
 Д: - Наистина учих много усърдно и накрая получих най-високата оценка.  И тъй като учех добре, баща ми ме убеди да уча право, защото смяташе, че мога да го преодолея с лекота, тъй като обичах да чета.  Горе-долу така се случи.  Теорията беше дадена без напрежение, теоретичната част, четенето на книги не ми беше трудно.
 Актьорската професия е като каскада, верига от прекрасни случайности, които ми се случиха.  Благодарение на един мой приятел се запознах с моите агенти, които все още са.  Предложиха ми да вземам частни уроци.

В: - На въпроса кога си учил... Четох някъде, че от друга страна си мечтал, имал си идея да станеш готвач... И сега... Знам, че преди месец, ако Не греша, беше 24 май, на един от етапите на турнето Break the Wall, в което участвате, вие дойдохте във Фиуджи и присъствахте на шоуто и дори помогнахте на многозвездния готвач Хайнц Бек.
 Д: - Добър е, да си призная?!
 Б: Добре, нали?
 Д: Да, добре.
 Въпрос: - Успяхте ли да разберете някои от тайните на готвача?
 Д: - Предния ден се опитах да готвя по същата рецепта.  Е, добавих още нещо... Мога да кажа, че не се оказа нищо... Но това, което той сготви, беше нещо направо отлично...
 Въпрос: - Но в отговор той ви помоли за съвет, помощ за турската кухня, някакъв специалитет от вашата страна?
 Д: - Говорих много с него.  Ето в това конкретно ястие добавих суми подправки.
 Б: - Тя е типична за теб.
 Д: Да.  Sumakh е ориенталска подправка.  И тогава ми казаха, че е направено специално за мен, идеята за добавяне на тази подправка.  В крайна сметка в италианската кухня не обичат много подправките.
 V: Да, така е.  Чили, босилек, риган...
 Д: - В източната култура обичат чесън, нещо подобно ...
 В: - И куркума...
 Д: - Когато ми хрумне нещо, това между другото важи и за актьорството, обичам да импровизирам.  И в кухнята също.
 Но тук нещата са схематични, трябва да кажа, и затова ....  Когато участвах в кампанията на De Cecco и след като се върнах от Унгария, всичко, което казах на Роберто беше: „Защо не усвоите всички тези рецепти?  Защото трябва да ги познавам, защото когато правя нещо ново, всички се напикват от възторг (смях)!”

В: - Слушай, италианците са много специфични по отношение на готвенето!
 Д: - Ето, за да обсъдим по-добре тази тема, а аз обичам състезанието, се опитах да науча и запомня всички рецепти.
 В: - Цяла техника, момчета!
 Д: - Но сега, когато вече съм успял в това, казвам: „Знам това, но опитайте така - по-добре ли е?!”
 За да бъдем конкурентоспособни, беше необходимо да се научим.  Всъщност през последните 3 месеца готвя дори повече...
 В: Подобрявате ли се?  Искам да знам мнението на двамата Франческо, но ми се струва, че вече опитах една от рецептите на Джан ...
 Д: Да, да.  Е, и двамата идват при мен, показват ми нещо ново, носят хубаво вино.  Всъщност той е и сомелиер.  Често го вадя: „Налейте ми това вино“.  Просто преди Италия вино почти не съм пил.  Пих ракия, това е нашата национална напитка.  45 градуса алкохол.
 Б: - Никак не е силно!
 Д: - Има вода, анасон... Казват, че прилича на самбука, но всъщност нищо общо.  Е, да пия нещо подобно ... Тук свикнах с виното.  Той е по-опитен, често го питам: „Налейте ми това вино, какво е?“  Сега се уча от него.
 Б: - Добре.  Виждам, че правиш добри вечери...
 Д: - Да, радваме се...
 Въпрос: - Мисля, че обменяте полезна кулинарна информация...

# 642
Цитат
Истанбул е специален град, който обединява два континента.  Тук е Босфора и мостът, който ги свързва.  Този град е построен така, че да обединява културите, в тази връзка съм роден.  Видях толкова много различни хора, толкова различни един от друг...  И този факт беше в основата на моята мечта - да стана гражданин на света, когато порасна.  И Истанбул, ако можеш да се разбираш с него, ти дава възможност да се преобразиш по този начин.
    Прочетох цялото интервю с интерес, но за да не го цитирам си извадих само текста за Истанбул, градът, който обожавам и с удоволствие, и при възможност редовно го посещавам.
     Джано е уникален - с труд, постоянство, чар и невероятен талант покорява върхове.
     Истинска звезда!
     А маминият красавец днес се е превърнал в бавачка. Цял ден е с децата в и около басейна. Вероятно албанката го е наказала за "фриволното" му поведение в ресторанта предишната вечер.

# 643
Еее,момчето да не се порадва на децата...веднага албанката го е наказала. Joy
Покрай Хайрединчо, не е имал възможност да е често с децата си, сега си наваксва човека.... веднага го наказахте. Joy
Аз много им се радвам като се показват и показват децата си, та и ние да ги видим. Толгето има нужда   от релакс, заслужил си го е. Да им е лека почивката! Stuck Out Tongue Winking Eye

# 644

Джаки, хитра лисица е албанката. Хубаво, показва как Толга си играе с децата. Ние знаем колко обичлив и грижовен баща е, но да беше направила видео и как Толгето сам плува в басейна или да го беше фотнала отблизо в цял ръст по бански. Stuck Out Tongue Winking Eye Да видим и ние нещо, да се порадваме, да изплакнем око... Joy Да, ама не! Хич не ще да го дели с други.
     Ваканцията май е свършила за тях, но може да се прибират в Истанбул само за празника. Алмеда е пуснала видеа от летището и самолета.

Общи условия

Активация на акаунт