Джобни за децата?

• 31 156
  • 637
  •   1
Отговори
# 615
Голямо доверие имате на училищните храни. При нас носиха закуски и в пети или шести клас единият ми сандвич имаше малко мухлясало по шунката. Беше в прозрачна торбичка, нито срок на годност - нищо. Даже не беше опакован като хората, не беше запечатан. Филия хляб и шунка 😂

Ужас...е, при такава закуска, по-добре детето да си купи дюнер в голямото.

# 616
От джобните темата премина в здравословно хранене.....

# 617
MariyaHris малко са ти объркани понятията за полезни храни, прясно приготвена храна... Моето дете е злоядо и смея да кажа че дюнерите, които хапваше до преди няколко месеца на обяд са най- здравословно хранене извън дома, защото отказва да се храни на стол. Защо смятам че са здравословни, ами отказва повечето случаи картофи и остава само месо и салата. Преди време ядеше само картофи и месо без салата...
Иначе в Бургас столовото хранене е съобразено с желанието на детето. Може да се разгледа на естол като меню. Всеки поръчва каквото ще яде детето, не всички с еднаква храна.
Сега ще видим в гимназията как ще е. Големият докато завърши си подбираше от къде какво да хапва. Сега вече седмица в студентски град се оказа, че си прави сандвичи за обяд.

# 618
  • Пловдив
Оставам с впечатлението, че според някои само липсата на пари може да спре децата да се тъпчат до пръсване. Ако механизмът е такъв, чудно как хората не се пръсват от ядене на заплата. Обикновено си е до организъм - някой може да може и да иска да яде много, но повечето хора ще ядат колкото им се яде, си мисля. Всички богаташи ли са дебелаци? Grinning
За количествата е горе-долу така, с една разлика - с пакетираните "изкушения" по-лесно се преяжда. Може втори сандвич или порция да не ти се яде, обаче да не устоиш на втори чипс или шоколад.
Отделно е по-добре децата да не избират изцяло сами какво да ядат, което би станало, ако имаха неограничено количество пари + достъп до чипсове и шоколади.

# 619
Аз не видях някой да пише, че дава над 10 лв. на ден, това е горната граница. Така че не мисля, че кой знае какво могат да злоупотребят с такива суми. В кафето до работата ми това е точно сандвич + кенче безалкохолно + вафла. За два сандвича не стигат. Вярно, някой може да изяде по-голямо количество вафли.

# 620
Освен това една кутия обикновени вафли, в която има 35 бр. е 4 лв. и нещо, така че ако детето реши да се тъпче с боклуци, много пари не му трябват.  Grinning

# 621
  • ВАРНА
На мен друго ми е интересно.
Всички коментират цените на “закуските” в училище. Сандвич, сокче, вода, нещо друго дребно.
Ние като ученици разполагали ли сме с такива пари ежедневно, за всички изброени неща…!?
Моят спомен е, вече в по-горните класове, едната приятелка имаше за нещо за хапване, другата за кафе на барчето, третата за цигари 🫣
Казвам го образно.
Аз не смятам, че е задължително да се осигуряват на ежедневна база средства за всичко изброено.

# 622
  • гр.Пловдив
На мен друго ми е интересно.
Всички коментират цените на “закуските” в училище. Сандвич, сокче, вода, нещо друго дребно.
Ние като ученици разполагали ли сме с такива пари ежедневно, за всички изброени неща…!?
Моят спомен е, вече в по-горните класове, едната приятелка имаше за нещо за хапване, другата за кафе на барчето, третата за цигари 🫣
Казвам го образно.
Аз не смятам, че е задължително да се осигуряват на ежедневна база средства за всичко изброено.

Осигурявам ги за нуждите на 11г -баница,таратор в шише.триъгълен сандвич от магазина с Корни или дъвки....Това за около 7лв ,ежедневно,и с довода,че вечерял чорба?манджа/ и десерт плодове ?@@
Не ми харесва ,но не желае нищо различно....за в момента е такова положението,за в бъдеще нямам идея ,,

# 623
Гимназия завърших 2000. Да, разполагала съм. И 80-90% от парите си пестях. Докато съучениците ми висяха по кафетата с цигари.
На лафките си имаше същите стандартни неща - сандвичи, пици, банички, сокчета, боклуци...

# 624
И аз не разбирам защо в повечето калкулации слагате задължително сокче/безалкохолно.

# 625
А, не че е задължително да си купят нещо такова, но просто обърнах 10 лв. в стоки, за да се види "покупателната способност" на потребителя. Smile

# 626
Ами ние сме се борили с излишно тегло на 10-годишен, макар и само за няколко месеца, след които хем свали, хем порасна, и се оправиха нещата. Това, дай му пари, и не го мисли, не работи много добре. Купуват се разни неща, за които може да не ви стига фантазия. Уж ядливи.

# 627
Аз от първи клас слагам термос с чай. Соковете си ги взимат от вендинг машината на входа. Но се случва два пъти в месеца.
Моето дете е слабо и високо. Но боклуците ги ограничаваме.

# 628
И нашето. Той вече е голям, осми клас, висок и слаб. Но тогава се беше нашишкал от разни боклуци, които си пазаруваше с джобните. Безалкохолно, пуканки, чипс, разни измислени сладкиши в пакетче.

# 629
Аз не видях някой да пише, че дава над 10 лв. на ден, това е горната граница. Така че не мисля, че кой знае какво могат да злоупотребят с такива суми. В кафето до работата ми това е точно сандвич + кенче безалкохолно + вафла. За два сандвича не стигат. Вярно, някой може да изяде по-голямо количество вафли.
Може също да си купиш цигари за 6 лв и 2 кроасана, за да не припаднеш от глад, все пак... Много добре си спомням как моите съученички спестяваха от ядене, за да имат за цигари. Други с повече джобни даже не трябваше да се ограничават.

Общи условия

Активация на акаунт