ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 112

• 48 491
  • 745
  •   1
Отговори
# 105
Имайте в предвид че написаните калории, може да не са наистина толкова. Клиента е много доверчив, купува и всякакви organic боклуци,  а те я са 10-15% органик, я не. Всичко пакетирано в лъскава опаковка и реклама ми е отблъскващо.
Относно захарта. Нещо сладичко, но казвате
без захар. Това значи че е със изкуствен подсладител, най вероятно много синтетичен и вреден, трудно разграждащ се от организма и още много други неприятности. Нещото без захар си има бая калории най често (по етикет)

Иначе има нискокалорични неща, съгласна съм.  Харесвам лайт сирената им, лайт дресинги за салата. Вино без добавена захар (което според мен е трик да за купува) Joy Но определенено ми липсва възможноста за чисто хранене каквато имаме в. Бг.

# 106
  • Велико Търново
Добро утро!Килограмите от тази сутрин са 61.5 кг.Видимо отслабнала съм и "дънките кантар" са ми свободни.
Махнах всичко, дори и яйцата.Ям само месо и масло/давам си сметка колко неприятно звучи сутрин в 8 да ядеш пържоли и масло/, ям само два пъти на ден сутрин преди 8 и вечер около 20.00-21.00 в зависимост къде работя.Знам, че дълго време няма да мога де се придържам към карнивор, защото обичам плодове, млечните като млека и скир са аут, сирена и кашкавал не.Наистина ми е много леко на корема, ума ми е бистър дано и така да остане, че не ми се мисли.Дано издържа още 20 дни на това темпо.За първи път вчера осъзнах, че дебелите ми крака не са ми враг, а те през последните 40 години са ми най-големия комплекс.На такъв ритъм не ме предават!

Честит имен ден на всички, които имат повод за празник!Носете си имената в здраве и с любов!

# 107
siska79, и аз мога да закусвам пържоли или кюфтета в 8:30 за потрес на колегите 😃, не си сама 🤗.
Това Жиронда ли е? Снощи четох нещо по диагонал, трябва и аз да пробвам. Само пусто не знам на обяд как ще изкарам ( не,че редовно не ми се случва да обядвам чак в 15:30). Май може и яйца, доколкото прочетох?
Така или иначе в събота и неделя оплесквам всичко....😕

Последна редакция: нд, 09 апр 2023, 07:59 от fifito80

# 108
Аз не ям месо, но за закуска често ям неща, които са за вечеря. Съответно и за вечеря често ям "закускени" неща Grinning Онзи ден сандвичи за вечеря, а вчера овесени ядки...
Днес е американския Великден и имам 2 събития с храна да посещавам, приготвила съм си кутии с храна, които ще ям в колата преди гостито Grinning
За жалост фитнеса е затворен.

# 109
  • София
Честит празник на всички цветя! Flowers Hibiscus

При мен много странични ситуации, които ме завземат последните седмици. Гледам да ям горе-долу режимно. Задържам килограмите, което хем в добре, хем не. Имам още много за сваляне. Обиколките намаляват с по 2-3 см, но има още много. И този месец се очертава труден. Засега целта е да падна под 70 кг. Има 2-3 кг до целта, не са много, но тялото се съпротивлява сериозно.

Правих първи опит за козунак. ММ купи хлебопекарна, а аз не ям хляб... Поне пробвам за хлапетата. Стана приемлив.

За днес някакво месо и салата ще е.

# 110
При нас днес е Великден.
Храната отдавна не ме вълнува.
По желание на мъжо,  имаме артишок, варени яйца, скариди,  сос винегрет, дом.майонеза, намачкани варени на пара картофи, после запържени леко с лук шалот.
Десерт - клафути шоколад, мое творение, убиец.
Вчера правих барбекю на планча.
Общо взето, ям си. Разумно. Поддържам теглото години наред.

Последна редакция: нд, 09 апр 2023, 12:30 от pepa57

# 111

Ще оставя това тук.

Hug

Щастлива Цветница на всички момичета.
И умната със яйцата.

# 112
Иии ето че днес се отпуснах..🙄
Изядох над 2,200 калории.
В семейството сме доста хората с цветни имена и нямаше как да се размина без почерпка..от тук- от там и стана прекалено сладкото за деня. Чувствам се гузно и неприятно...сякаш съм се провалила и целия прогрес е на вятъра. 😕

Утре е нов ден все пак, няма да прекалявам повече със сладкото и калориите надявам се.

# 113
Тук съм. Оцелях след два рождени дни събота и неделя.
С малки прегрешения с по половин парче торта и с вино, продължавам напред.
Даже не ми се и ядеше, да ме пита някой защо ядох...

Може и да сте прави, че храната ми е била малко по моя измислен режим. В петък вечерта му отпуснах края и хапнах повече от обичайното. Бях си наготвила тиквички с кайма и копър на тиган. Ям го с кисело мляко, много ми харесва. Изядох дори редче черен шоколад, ама не от най-високия процент. И на другата сутрин бях минус 500гр. Flushed А до тогава се влачех с по минус 100, въпреки всичките ми ограничения.

От тогава обаче не съм се теглила. Нека да изчистя тортите за ден-два и тогава!

Последна редакция: пн, 10 апр 2023, 09:07 от utro77

# 114
И за мен беше уикенд с преяждане. В един момент видях на кантара страшна цифра. Но днес сутринта се беше пооправила. Влизам обратно в разумните граници и всичко ще се стабилизира. Потвърждават се подозренията ми, че ако след отслабване си похапваш добре, няма начин да не си върнеш предишната фигура.

# 115
Аз няма да се тегля. Прегреших на католическия великден. Не нещо ужасно, просто пих вино и опитах луканка( не бях яла от поне 10г) и ядчици. Relieved
От днес в редиците, че ме чака пак тежък уикенд. Детски Рд и нашия Великден.

# 116
Браво на Сиска и останалите с минуси!
Пепа, колко си висока? Много ме кефи как поддържаш кг, споделяме доста възгледи на тази тема според мен.

Аз прегреших веднъж с парче торта, 2 пъти черен шоколад 85% по 15 гр и веднъж 20 гр линдт шоколадов заек. Всъщност 85% може би няма да го броя като прегрешение. Иначе готвих само аз за детето, нямаше някакви големи софри за Великден. Не съм се мерила още, но съм средно на 1870 калории за седмицата,т.е. в малък дефицит, защото нямах трен и дълги разходки, чистенето липсваше, не тичах толкова по детето.
От утре се връщам в тренировъчен режим и по-изчистена храна.

Днес менюто ще е около или над 2000 кал без особена активност, само много разходки из града, но лежерни.
З: 3 класически, дебели пълноз палачинки с прясно мляко, пз спелтово брашно, яйца, масло, намазани с бадемово масло, 2 банана
М: ябълка, круша, портокал, 4 бразилски ядки
О: дебела филия пз хляб ръжен с чедар, масло и домат, круша
М: портокал
В: ще е паста със зеленчуци и допълнително малко скир

# 117
Аз съм 160/51.
Но приемам по-малко от твоите калории. Свикнах от години. Но и ми отне години да се науча да ям по-малко Simple Smile

# 118
Да се похваля с първият си 24 часов фаст. Вечерях вчера, днес цял ден на вода и чисто кафе, даже тренирах с тежести. Имах много работа и нямах много време да мисля за ядене, защото на мен проблемът ми е в главата и съм лакомия. Сега на вечеря хапнах стандартните за моето меню храни ( месо, яйца, малко бри). Калории 1500, макроси В/П/М - 2%/29%/69. Не очаквам чудеса, но щом успях веднъж,ще пробвам пак.

# 119
  • София
Отчитам минус, текущо 72.5 кг. Целта е да падна под 70, желателно до края на април. Не е много, надявам се да успея.

За Великден явно ще правя още един козунак за близките. Не се притеснявам за храненето, обикновено не ям нищо Великденско Grinning Козунаци не обичам. Варени яйца ям само като си ги сваря аз, точно определена твърдост харесвам и прясно сварени. Като ги видя едни зелени... Обикновено пропускам. Рядко нещо ме изкушава от подобни трапези.

Общи условия

Активация на акаунт