ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 112

• 48 036
  • 745
  •   1
Отговори
# 90
Ако до преди това си се хранила с много въглехидрати, а само последните седмици ги ограничаваш, може и да ти трябва още малко време да се адаптираш, случва се при много хора. А и те твоите не са чак много ниски, при положение че ябълките изглежда че са ти доста често. По-скоро останалото ми се вижда като малко храна, аз бих гладувала сериозно с толкова.
"Купичка боб чорба с малко зрънца и зелена салата" - ам чудесно, ама после ще питам какво ще ям Grinning
Но аз съм на принципа "Наяж се с кюфтета да не търсиш да ядеш глупости после"...
А го има и вариантът с честото хранене през деня и не чак толкова ниските въглехидрати да държиш инсулина по-висок отколкото ти трябва за да сваляш... това е само предположение де, но си е реална възможност.

# 91
  • София
Така ми се хапваха плодове, че днес си взех от всички видове, които ме привлякоха в магазина.
Днешното меню- ябълка, круша, ягоди, боровинки и нектарина.

Надявам се утре малко да се размърда кантара, въпреки че днес имам малко движение.

# 92
И аз в отбора на кюфтетата 😃
Синът ми: Мамо,кое е най-любимото ти нещо с "к"
Аз, без да се замисля: кюфте
Той: Ами аз, бе мамоооо?! (казва се Калоян) 🤣

Днес калории - много - 1740. В/П/М - 14/30/56
Храната почти същата,но ядох и ябълка сутринта и пих един ракия на вечеря. Утре се надявам да съм по-стриктна.

# 93
  • Велико Търново
И аз в отбора на кюфтетата 😃
Синът ми: Мамо,кое е най-любимото ти нещо с "к"
Аз, без да се замисля: кюфте
Той: Ами аз, бе мамоооо?! (казва се Калоян) 🤣

Днес калории - много - 1740. В/П/М - 14/30/56
Храната почти същата,но ядох и ябълка сутринта и пих един ракия на вечеря. Утре се надявам да съм по-стриктна.

И аз цял ден на кюфтета, преди първата аптека кюфтета и масло по Жиронда, пак съм с надута уста и след втората аптеката, което е приблизително 13 часа пак кюфтета, но с лютеница.
По повод "К" моята голяма дъщеря казва-Абе Сисунче, ти се невероятна бе-на двата тапета на телефона ти има твои снимки, паролата е твоята рождена дата....

# 94
контрирай… във фейса ти има повече техни снимки, отколкото твои… ааамаха…
днес тотален провал - бонбони в офиса, маслени!!! сладки следобед…
и още е петък 🙏🍺🙏

p.s. всеки ден мога да живея на кюфтета, само да има кой да ми ги прави

# 95
Сега ще трябва и аз да отида да направя кюфтета. Повече от година не съм правила и даже не съм се сещала ...

За днес ще си остана с едно хранене - салата на обяд със зеленчуци, кашкавал и пуешко месо. Закуската я пропуснах, защото сутринта ми беше прекалено натоварена. Не вечерям. Утре - кюфтета Joy

# 96
Правенето им и на мен не ми е любимо, ама пък яденето на кюфтета е... Grinning
Обикновено веднъж прежаля ли се, правя голямо количество и замразявам повечето. После като ми скимне, само вадя и мятам в еърфраера, даже не ги и чакам да се размразят. Много пъти и ме е спасявало това като се прибера и нямам време да готвя - мятам ги и те станали докато се преоблека и направя и салата и режимната вечеря готова. То по-бързо от това само омлет става, та тези са ми бързите опции.

# 97
  • София
След плодовия ден отчитам -700гр, вече съм съвсем близо съм до целта.
Скоро може пак да си направя такъв ден, винаги свалям.

Днес обмислям гриловани тиквички и патладжани към салатата.
Да похваля моя стъклокерамичен плот, на който ги пека, много съм доволна.
Преди това се мъчех със стандартните оребрени скари, докато не открих този вариант.

https://www.amazon.de/gp/product/B000PBM7OQ/ref=ppx_yo_dt_b_asin … _s00?ie=UTF8&th=1

Скрит текст:

Последна редакция: сб, 08 апр 2023, 08:50 от Иля

# 98
Мъжът ми е рожденик и ще имаме гости вкъщи. Ще се изкуша с разни сирена, а ще има и чаша домашно червено вино за мен Simple Smile

Обожавам тиквички и патладжани под всякаква форма. Много са подходящи май из а повечето режими.

# 99
За днес съм купила скариди, и нямам търпение да се заема с тях след работа. Grinning
По- назад се говореше за храната в щатите, каква била и т.н. Аз обачесъм с позитивно мнение , имам възможност да купувам доста диетични храни, които в България само чувах за тях от влогъри и подобни.
Като човек, който е тежал много, наистина много, смея да твърдя че теглото ни е наш избор.

# 100
  • София
Черешка, сподели какви диетичните храни, че съм в търсене на нови вкусове.

# 101
Черешка, сподели какви диетичните храни, че съм в търсене на нови вкусове.

Ами морската храна е сравнително евтина където живея аз, тя е голяма част от диетата ми.
Доста автентинчни азиатски храни, тука има много такива супермаркети.
И  безброй обезмаслени млека, сирена и подобни. Също така и каквото и сладко да ми се яде го има във вариант без захар.
Когато се храня навън в менюто са написани калориите, и ми е много лесно да направя правилен избор. Също така и в много ресторанти има знак в менюто за ястия под 600 калории.

# 102
Това е супер. Аз в ресторант сама си ги смятам винаги. Би било огромно улеснение наистина да ги имаше калориите.

# 103
  • София
Ох, така ми се беше свил стомаха от плодовия ден, а се натъпках с голяма купа здравословна бомба, ужасно вкусна.
Тежко ми е, спешно излизам да правя крачки.

Меню:

1 круша
Зелена салата с много пресни зеленчуци, грилован патладжан и тиквичка, половин авокадо, сурови тиквени и слънчогледови семки, маслини каламата и сирене от заквасено кашу.

Черешка, звучи страхотно, особено за морските храни, тук държат висока цена, а и на мен са ми постоянно в менюто.

# 104
В Канада са същите, спомням си как ме повлякоха в един МакДоналдса за кафе, че уж било по-добро тяхното от на Тим Хортънс (и то беше гадно ама това е друга тема). И докато чакаме, се оглеждам като турист, не ми е място дето ще вляза иначе и дори не им знам организацията там на обектите. Калориите на всяка глупост дето продават, написани с големи цифри... цените не видях къде бяха, но калориите да ги има. На менюта за храна за вкъщи май също масово бяха написани кое колко калории е също. На някои редове си бяха респектиращи числата, не че видях някой да се стряска от тях де. Но си го обяснявам и с това че то който е решил да яде бърза храна, едва ли е чак много загрижен как се храни, поне от моя гледна точка хич даже не е. За места с по-нормална храна сигурно би било и полезно като информация.

Общи условия

Активация на акаунт