ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 112

• 48 504
  • 745
  •   1
Отговори
# 135
Сега, за специфични метаболитни и хормонални проблеми не знам, със сигурност оказват влияние. За щастие, пу-пу, нямах такива. Отслабвах си като пич с разумно хранене и физ.активност.
И все пак, въглехидратите не са враг. Само да се подберат подходящите.

# 136
  • here, there, everywhere
моята причина се оказа хипофунция - тсх 12 през януари и 6 през февруари
истината е някъде там, отивай на доктор
Херци, дано знаеш колко много ти симпатизирам❤. Та за това ще си позволя да се изкажа. Дългото време на ниски въглехидрати при много хора ( не всички, но много) разказва играта на щитовидната. Предполагам помниш Шоки, аз поне много я харесвам, та и тя май си изпати от това( доказателства нямам де, поне по нейно писане съдя). Та стига го натиска това нисковъглехидратно. Ти си си ПРЕКРАСНИЦА всякак.

# 137
  • София
По повод щитовидната жлеза, да споделя и аз нещо от личен опит. Дълго време страдах от много кофти акне в областта на челюстта и брадичката и бях убедена, че това е хормонално акне и нещо ми има. Направих си изследвания, Т3, не знам си какво и всичко ми беше в граници, щитовидната чук без дръжка. Нещо, което буквално ме изчисти и оправи, а и знам, че работи изключително добре за добрата работата на щитовидната жлеза, това е Л-тирозин. Вълшебна аминокиселина се оказа! Не съм го спирала от месеци и кожата ми е като на бебе, няма и помен от пъпки. Така че явно все пак е имало нещо.

# 138
  • София
utro77 Хормоните оказват влияние, определено. Минавам през това последните години. Ако ще изследваш, освен инсулин,  добави си и Витамин Д (често много хора са в дефицит), Б12 и кортизол. Кортизолът също може да е висок, а това пречи на отслабването.

# 139
Ню Hug Blue Heart
аз не съм на много ниски въглехидрати
храня се НВД, но бирата, която никога не съм спирала, ми прави добър процент вх(осъзнавам колко идиотски звуча Mr. Green )
от другите конвенционални вх дебелея моментално, не е да не съм пробвала да ги ям
причината да се придържам към НВД е наследствена, баща ми умря от диабет
два дни на банички и започва да ме блъска инсулина, май само от ориз нямам реакция

Петенце, това Л-тирозин ми изглежа точно като нещото, от което имам нужда, благодаря, ще го добавя още тази седмица Hands Plus1Hands Pray
едни пъпки по дупето изчезнаха след спиране на млечните, други нямам

# 140
Ееее изпуснах Шарпи. Но съм на същото мнение, че се ходи рано на профилактични изследвания. Аз съм си хипохондрик и си изследвам всичко, спазвам всякакви ранни превенции. Хранемето за мен също е превенция. В добавки вярвам, но не и в магически. Според мен ти се е оправило акнето, защото не ядеш сладко и джънк, Петенце. А може и да е защото си свалила кг и ти се е подобрила инсулиновата чувствителност, много са вариантите. Или пък от стрес-нали писа, че си имала кофти преживявания и от това си качила.

В нвд не вярвам с малки изключения, аз съм от отбора на ядящи всичко, но в натурална форма и без джънк, особено без захар колкото е възможно.

Днеска храната ми беше анти ейджинг Grinning , но не беше в количество за отслабване. Все още съм 57 кг (171).

Колкото повече анализирам навиците си относно храната в момента, толкова повече стигам до извода, че коренът на увеличеното количество храна последните месеци е разяждането на бебето и дояждането на това, което то яде. Нека това е напомняне към мен самата да спра. Note to self: СПРИ ДА ДОЯЖДАШ! Joy

# 141
Втори ден на еднократно хранене. Калории 1370, макроси В/П/М - 11%/29%/60%.
И аз имам заболяване на ЩЗ, последно ТSH ми беше 5,17, а доста години го контролирам успешно под 3. Иначе се чувствах добре,за това като видях резултата се изненадах много.
Няма да карам дълго на еднократно хранене, просто да разбутам нещо ( килограми, ако може, не хормоните 😁)
Шарпи съм я виждала, искам и аз 50/162, айде и на 53 ще съм доволен 😃, щото водя с една годинка.

# 142
Фифи, разсмя ме с последното 😁♥️.
Снежец, пускам снимката за 10 мин и я махам.

Последна редакция: вт, 11 апр 2023, 22:41 от sharpy

# 143
Ееее Шарпи, супер си и на двете снимки! Браво, много добре изглеждаш! Heart Eyes Heart Eyes Flowers Hibiscus какви тренировки правиш?

# 144
Най- много клекове правя. По 200 на ден. Обаче сега щото изкарах брутален Ковид, ми казаха да не правя поне 2 седмици. Друго - коремни преси, планк, чат пат лицеви. Имам и велоергометър. Въртя и на него. Най-много наблягам на краката, щото те винаги са ми били проблемни. В ръцете съм си мускулеста и без усилия си имам бицепси.
Благодаря за комплимента ♥️

# 145
Шарпи, виждала съм те и в другата тема, възхищавам ти се и на двете снимки Simple Smile
аз от велото правя само прасец - от 14 на 16, сланината на корема не помръдва Stuck Out Tongue Winking Eye

# 146
Шарпи, виждала съм те и в другата тема, възхищавам ти се и на двете снимки Simple Smile
аз от велото правя само прасец - от 14 на 16, сланината на корема не помръдва Stuck Out Tongue Winking Eye
Благодаря ти ❤️
Първата снимка си бях бухтичка, кълките особено като ходя, много гадно се " тресяха" . След положените усилия, вече се постегнаха и се открои мускул. Има още какво да се желае де. Продължавам напред. Само да мога да си върна енергията от преди ковида.

# 147
тъпо си го лепнала, ти си борбено момиче, ще се справиш (майка ти повече я мисля Blue Heart)

# 148
Sharpy, изглеждаш чудесно и на двете снимки, но се вижда положеният труд на втората! Браво!

Пепа57, благородно завиждам за това, че си намерила баланс, който работи при теб!

Аз продължавам с интервалното хранене и следене на калории. Тази седмица ми се ядат свежи неща, които по принцип ме разяждат повече. Има лека промяна в кантара. Теглих се в ден след бягане, а тогава винаги съм по-тежка, така че съм доволна.

# 149
Аз щитовидните хормони съм ги проверявала няколко пъти през последните години и уж винаги са били ок.

Вчера четох в темита за ИР, че само натоварването с глюкоза дава достоверен резултат.
Явно ще трябва да направя такова, а не само изследвания на глюкоза и инсулин.

Това ще стане другата седмица евентуално.

Витамин Д ми е нисък. Изследвах го преди няколко месеца. По принцип приемам добавки с вит. Д.

Последна редакция: ср, 12 апр 2023, 09:11 от utro77

Общи условия

Активация на акаунт