ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 112

• 48 507
  • 745
  •   1
Отговори
# 150
Много искам да съм 56 кг и да се треса, треса.... от кеф! Yum

# 151
  • София
Витамин Д специално трябва да се приема в по-големи дози, за да има някакъв ефект. Последно купих на Нау Фуудс и трябва да видя вкъщи, но мисля, че една перличка беше 4хил единици. Аз пия по една, а ММ по две или три даже, не съм сигурна.

Масово са по 400 и някакви такива, което е крайно малко.

Аз да се оплача. Ще ми идва днес/утре и вчера като нагънах едни протеинови вафли. Съответно кантара е нагоре, нормално, но мисля да спра да се меря за известно време, защото виждам, че тялото ми се променя, а кг са горе долу еднакви. Така че той невинаги е мерило за добре свършена работа.

# 152
Браво, Шарпи, личи си, че си започнала силови тренировки, макар и да са със собствено тегло. Определено си по-оформена на втората снимка! 😀 затова и попитах за тренировките.

Аз днес се възвърнах към моите си тренировки: 20 мин силова за дупе с тежести, 10 мин корем +тазово дъно (тд ще съкращавам)

З: 2 банана, филия пз хляб с масло и чедар
М: червено грозде, круша, 2 портокала
О: 150 гр сьомга на тиган със зехтин, грах, морков, малко чушка, парче пз хляб, шепа червено грозде, парче 85% шоколад
В: ще е салата с яйце, авокадо, зехтин, маруля, морков, домати, краставица и чушка

Движението ми е 80 мин спортна разходка с баири 2×45 и из вкъщи доста
Въпреки това попрекалих с калориите в първата част на деня малко, но каквото-такова.

# 153
Браво, Шарпи, личи си, че си започнала силови тренировки, макар и да са със собствено тегло. Определено си по-оформена на втората снимка! 😀 затова и попитах за тренировките.
Преди чат-пак използвах и гири, но получих сърдечни проблеми след прекаран Ковид миналата година и ми забраниха да вдигам тежести. Сега пак съм на тръни, че миналата седмица пак ме налази тоя скапан Ковид. Точно оревах одеве другата тема, че кантара е + 2 кила, чувствам се надута като балон, в цикъл съм и направо ми иде да се гръмна. Пия и едни кръворазреждащи сега и съфорумка ми каза, че е от тях. Трябва да ги пия месец. Апетитът ми е като триглав тиранозавър, такова чудо не е било.

# 154
Има време за гирите и тренировките, важно е да си добре сега. Правилно правиш пауза заради Ковид, не е шега работа. Тук и след лек ковид препоръчват поне 2 до 4 седмици пауза. Аз не я спазвах, но щом си имала усложнения,же задължително.
Разсмя ме с тиранозавъра 😄 И при мен беше така пмс, сега още нямам цикъл, но съм сигурна, че и аз ще съм със същия апетит като се случи отново. Абе хапни си да ти мине. Grinning на моментни състояния на кантара не се връзвай. Важна е средната цифра за последните 4 седмици, поне за мен.

# 155
Да ви кажа, че понякога може и кантара да не е съвсем точен.
Значи сутринта се качвам и излиза, че съм с 1600гр. по-тежка от вчера. FlushedFlushed
След малко пробвах пак и вече си ми излезе, че съм със 100 гр. по-лека от вчера.
Разлика между двете тегления - 1700гр. Flushed

Е, как да му вярвам на тоз кантар?
Електронен. Още в гаранция.

Вие какви кантари ползвате - електронни или механични?
Ние уж все електронни купуваме, защото нали мерят и по 100гр.
Но май точно електронните не са от най-точните.
През годините сигурно сме сменили десетина. В един момент от батерия ли или от друго установяваме, че не мери достоверно.

Последна редакция: чт, 13 апр 2023, 11:50 от utro77

# 156
И аз използвам електронен и винаги първия път не мери вярно. Това го познавам като се кача и сляза, покаже цифра и след цифрата има буква С. После се качвам отново и мери правилно. Още 15 пъти да се кача след това, цифрата е една и съща.

# 157
Трябва да е на равно и твърдо, даже по-добре на плочки от колкото на паркет.
Моят кантар се събира на една плочка и гледам да не минава на друга, но пак от плочка до плочка има 100-300г разлика. Аз сега просто винаги се меря на същата плочка 😄

# 158
Моят кантар е верен. Електронен е.

# 159
И моят е верен. Меря се на една и съща плочка в банята по едно и също време сутрин всеки ден, ако не забравя или не съм извън вкъщи. Така няма изненади. Grinning Днес бях 57.

2х45 спортна разходка с баири(всъщност до тук съм направила само първите 45 мин, но след като детето се събуди ще има още поне 45, затова ги вписвам още сега)
20 лицеви между другото
20 мин горна част с тежести

З: 2,5 палачинки (пз брашно, яйца, прясно мляко, масло) с бадемово масло и с домашен бадемово-кокосов крем без захар, шепа грозде
М: 1/3 круша
О: кафяв ориз около 80 гр в сурово състояние със задушени гъби и тиквички в масло, зехтин, копър и чесън + 1/2 краставица, редче 85% шоколад
М: ще е портокал
В: ще е малка порция крем супа от тиква, картоф, сладък картоф, морков, зехтин, сметана, бульон без сол + сурова чушка

Покрай детето съм намалила драстично солта. Почти не соля и вече не ми прави впечатление. Мисля, че кожата ми и заради това се е подобрила доста.

# 160
Отбелязвам - 1 кг спрямо същия ден на МЦ миналия месец Simple Smile от началото - почти 6 кг по-малко.
 при мен има много сериозни флуктуации между дните/седмиците на МЦ и с времето се научих, че най-вярното при мен сравнение е между еднакви дни. Доволна съм, знам, че не е много, но всичко се случва с бавни (и надявам се, дългосрочни) промени - първо махнах захарта от кафето, после млякото, сега даже самото кафе пропускам. Хлябът първо го смених с пълтозърнест за месец-два,  сега го пропускам изцяло и не чувствам никакво лишение, ей такова неща. Надявам се по този начин просто да си изчистя с времето максимално храненето и да се задържат нещата.

# 161
Ех, как се зарадвах един ден като сложих кантара на килима Grinning Лъжец!
Днес ще доизяждам каквото има, утре ще ходя на пазар. Подозирам че доста яйца ще си хапна. Намалила съм млечните, опитвам се да разбера от какво се подувам всеки следобед. Сигурно е кафето, ама ми е много зор да го спра.

# 162
  • София
Тия електронни кантари нямат нищо общо със старите от едно време. Бяха си точни. Колко пъти сутрин стъпя отгоре, за да го включа и ми отчита с 1кг и 200 отгоре и започва да си мери от там 🙄

# 163
И аз се меря с електронен,  но наистина трябва да е на равно. Иначе кантарът е от тези с % мазнини и т.н., бих казала сравнително точно ги изчислява в сравнение с една формула, която изчислява % по обиколки. Абе модерна работа, благодарна съм на обсесиите на ММ към всякакви хай-тек неща. Сега имам и часовник на същата марка и ми показва и кг, и крачки, и ккал в едно приложение и е много интересно от гледна точка на данни и засичане на зависимостти. Например, ако съм се натоварила много физически един ден, хранила съм се в дефицит, то на следващия ден не винаги има минус на кантара. Но ако си дам 1 ден по-ларж след натоварване, вече на другия ден се вижда значителен минус. 😁 Отделно аз си мислех, че солта не ми влияе особено, но познайте кой вижда резки скокове след обилно солено хранене предната вечер, дори и да съм в дефицит.
Много кофти ПМС изкарах тази седмица, така да ми се яде тесто, никога не е било. Това, че буквално в съседство има пекарна и всеки ден, всеки час, навсякъде мирише на козунак, не помага въобще. 🤣 Е, предадох се и забърках един пробен вчера, занесох го в офиса, да не ме изкушава вкъщи, и опитах. Пу, твърде добре ми се получават 😆
Днес О: пържола и салата
М: парче козунак
В: кърначе и салата

# 164
И аз меря на една и съща плочка с електронен кантар.
След трите дни хранене
само на вечеря отчете килограм надолу. За празниците съм при свекървата и ще видя до къде ще я докарам.
Когато се реших да пробвам с фаст бях скептично настроена,че ще издържам гладна по цял ден. Носех си всеки ден храна на работа и си я връщах обратно с мен за вечеря. Може би и фактът,че беше доста натоварено на работа също помогна да не го мисля много.
Светли празници, момичета!
И внимавайте с козунаците 😉

Общи условия

Активация на акаунт