Пролетно почистване и организация на банята. Включете се в дискусията и спечелете награди!

• 6 373
  • 193
  •   1
Отговори
# 150

Почиствам банята средно през седмица. Предпочитам препарати, които съдържат оцет за плочките и батериите. За тоалетната по-силни с белина и задължително от блокчетата на Доместос, които между другото трудно намирам в търговската мрежа. Най-трудно почиствам пространството между шкафа за баня и страничната стена на банята. Препоръки и хакове- тези ниши в банята ми струваха допълнителни 300лв за труд на майстора, но са ми много важни и функционални. 😉

# 151
Много хубави въпроси Simple Smile
Почиствам тоалетната всяка седмица, изпилзвам препарат с приятен аромат и мисля че нвмс белина в него, също и снтибактериален. При почистването на банвтс срещам трудности от към почистването на фугите, защото се е образувал мухъл, който не се майа никак лесно. Това е и причината да чистя на около 2 седмици веднъж ( понеже отнема поне час, досадно е и после имам мускулна треска Simple Smile))) ) използвам няколко препарата, включително и сода, препарати против мухъл. Смесителите почиствам с препарт против котлен камък

# 152
Банята е с преобладаващо черни плочки. Смених десетки препарати и техники за чистене. В момента се спрях на един, от който видях някакъв ефект.
Най-трудни са фугите, ъглите, както и мястото под мивката. За фугите имаше резултат от Саво, но е адски силен и трудно се работи с него.
Има шкафче, в което може да организираме това, което ни е необходимо, включително и играчки за баня на децата.
Задължително ползвам Доместос за тоалетната, мивката и канала, както и препарат срещу котлен камък за почистване на душа и мивката.

# 153
Почиствам веднъж седмично и съм най-доволна от Доместос, само да не беше тази задушлива миризма!
Използвам и блокчета и всякакви други препарати за баня. Най-трудно ми е да чистя зад  тоалетната чиния, защото е разположена в ъгъла.

# 154
  • Враца
⚪ Колко често почиствате банята си? Какви продукти използвате най-много: чиста белина, препарат за тоалетни, препарати със съдържание на белина и приятен аромат, блокчета за тоалетна или други?
Основно почистване, веднъж месечно. С белина и след това препарат за плочки.
⚪ Кои са местата, които са ви най-трудни за почистване и се налага да им отделяте значително повече време?
Фугите, около ботуша, ъгълчетата .
⚪ Имате ли съвети и идеи, с които сте направили банята си по-модерна, добре организирана и функционална?
Всичко е в шкаф, вади се , използва се и пак там.

# 155
Почиствам банята веднъж седмично, ползвам всички препарати от изброените. Най-трудно почиствам ъглите и фугите. Козметиката ми е в шкаф, а дребните неща в органайзер.

# 156
  • sofia
Почиствам банята ни веднъж седмично, обикновено уикендите.Това е едно от най-неприятните ми домакински задължения, но с добри препарати и добро настроение го правя бързо и без драма Simple Smile Продуктите ми за почистване на банята са препарат за под, за тоалетна, за мивка и незаменим Доместос, който понякога замества всички останали препарати, когато нещо е свършло. Използваме и блокчета за тоалетна за приятен аромат. Местата, които ме затрудняват с чистенето и отделям най-много време за тях са фугите и тоалетната чиния, както и огледалото в банята, което е доста голямо и трябва да му се отдели специално внимание, за да няма следи от пръсти. Съвет за по-добре организирана баня е да имаме шкаф, в който да приберем всичко, което не се ползва ежедневно.За по-модерна баня идеята ми е да се вкара вътре музика, така, че докато си там, можеш да си пускаш любимото парче за добро настроение! Доброто настроение също може да се постигне и с украса, дори и в банята и тоалетната. Ето това беше моята идея за миналата есен, след почистването.

Последна редакция: пт, 07 апр 2023, 12:41 от Подскок-скок

# 157
⚪ Почиствам банята два пъти седмично. Най-често използвам Доместос. Той ми е любим
⚪ Фугите  са най-трудни за почистване им ми отнемат много време.
⚪ В Банята имам шкафчета където си слагам кърпи и други аксесоари а на малки стелажчета шампоани и душ гелове

# 158
Почиствам банята веднъж седмично. Най-често използвам Доместос, много е ефективен и съм доволна от резултата, но може би е добре да се помисли за по-добър аромат.Фугите  са най-трудни за почистване и ми отнемат много време, също така местата зад тоалетната са трудно достъпни, но се събира много прах.
 В банята имам шкафчета където си слагам кърпи, шампоани и душ гелове, под мивката имам шкаф за дезинфектанти и перилни препарати.   

# 159
Обичам банята ми да блести и я мия при вдеки удобен случай. Старая се задължително поне един път седмично. Избягвам препаратите с остра миризма на  белина заради децата. Но ако имам възможност да ги пратя някъде и да не са вкъщи ,когато почиствам( а тази екстра почти липсва) използвам добрата  ефективна белина не в чест вид , а в препарати като Доместос. И за мен е предизвикателство да почистя фугите и това ми отнема най-много време и усилие.
За организиране на банята излолзвам стелажи и рафчета ,които са вакумно захванати за плочките,защото много страшно ми звучи да надупча плочките ,за да поставя атрбутите за баня. Трета година след ремонта събирам смелост да го направя.

# 160
  • Горна Оряховица
Колко често почиствате банята си?
1 път в седмицата.

Какви продукти използвате най-много:
препарат за тоалетни, препарати със съдържание на белина и приятен аромат.

⚪ Кои са местата, които са ви най-трудни за почистване и се налага да им отделяте значително повече време?
Стъклото на душкабината.

⚪ Покажете ни снимка на банята си след основно почистване.
Не качвам снимки от дома си Wink
⚪ Имате ли съвети и идеи, с които сте направили банята си по-модерна, добре организирана и функционална?
По-малко натури, по-лесно чистене. Wink

# 161
  • у нас
Почиствам банята веднъж седмично, а тоалетната - 2 пъти седмично. За банята използвам един и същ препарат от години, а за тоалетната - с хубав аромат. Най-трудно ми е премахването на котления камък от батериите.

# 162
Най-често използвам препарати съдържащи белина, и най вече Доместос.Най трудно ми е почистването на котления камък.

# 163
Почиствам банята един път седмично. Използвам Доместос отдавна, както и препарат срещу котлен камък.
Най-трудоемко ми е чистенето на ъглите, но свежестта и блясъкът са благодатен резултат.

# 164
Всекидневно почиствам банята и използвам дезинфекциращи и аромятизиращи продукти!

Общи условия

Активация на акаунт