Как да подготвим гардероба си за пролетта и лятото? Включете се в играта и спечелете!

• 5 496
  • 241
  •   1
Отговори
# 180
1. При смяната на всеки сезон задължително първо преглеждам чекмеджетата с бельо и чорапи, изхвърлям това, което подлежи на изхвърляне и попълвам с нови покупки. Пробвам кое ми става и кое не. Пролетните връхни дрехи отиват на химическо заедно с други дрехи от по-специфични материи. Почиствам чантите и пролетните обувки, някои нося на ремонт, ако е необходимо. Докупувам някои неща, от които имам нужда. "Зазимявам" дрехите за зимния сезон, като си оставям 1-2 пуловера и жилетки за всеки случай.

2. Липсата на място и опаковането на някои дрехи, така че да не ги нападат молци, да не събират прах, дори ако са в гардероба. Най-голям проблем за съхранението са ми зимните палта и якета, предвид че са по-обемни.

3. Обичайно ги изхвърлям в контейнерите за рециклиране. В някои случаи подарявам на приятелки. Ако става въпрос за връхна дреха, която е здраваи запазена, но няма да нося и няма на кого да я подаря, нося я в Червения кръст.

# 181
Дрехите , които не нося ги подарявам. Според сезона прибирам ненужните дрехи във вакумирани пликове.

# 182
Зимните дрехи ги прибирам в надстройката на гардероба.
Трудно ми е да определя кои дрехи вече са за подмяна
Дрехите, които не нося ги подарявам.
Други ги предавам в една църква.

# 183
⚪ Как организирате гардероба си, когато настъпва пролетният сезон?
Прибирам най-зимните якета и най-дебелите зимни/ вълнени дрехи и изваждам повече с къс ръкав и по-тънки.
⚪ С какви предизвикателства се сблъсквате, когато е време да приберете зимните си дрехи?
Тъй като са доста обемисти, обикновено липсва място за съхранение. Подреждам ги в кашони, надписвам и ги складирам на тавана до новия зимен сезон.
⚪ Разкажете ни какво се случва с дрехите, които вече няма да носите – предпочитате да ги подарите, дарите или рециклирате? Какви други приложения намирате за тях?
Най-захабените и амортизираните правя на парцали, с които почиствам у дома, по-запазените давам на приятелка, която ги връща за рециклиране в голяма верига дрехи срещу точки за пазарене, а такива, които са съвсем нови се случва да пусна за продажба. Понякога си организираме и размяна на дрехи между приятелки.

# 184
  • София
Цитат
⚪ С какви предизвикателства се сблъсквате, когато е време да приберете зимните си дрехи?
⚪ Разкажете ни какво се случва с дрехите, които вече няма да носите – предпочитате да ги подарите, дарите или рециклирате? Какви други приложения намирате за тях?

1. Слагам във вакуумни пликове и прибирам в надстройките на гардероба, които са трудно достъпни.
2. Липсата на място.
3. Опитвам се да им намеря нов стопанин. Ако нямам близки, на които да ги дам, пускам в контейнерите на Червения кръст. Случвало се е и от нещо старо да направя "ново". Например от стари дънки да направя чанта. Но напоследък май не ми идват "вдъхновения". Simple Smile

# 185
Пролетните и летните ми дрехи са в надстройката на гардероба и при настъпване на сезона им сменям местото със зимните .

# 186
Прибирам дрехите за отминалия сезон ,изпрани във вакумиращи пликове по-дебелите,по-фините и тези,които може да се наложи да се ползват,поради променливото време в обикновени найлонови торби на по-достъпно място. Предизвикателството е липсата на място.
Дрехите,които ще прибирам разглеждам,пробвам.Избирам да запазя нещата ,които най-много си харесвам,Тези,които не съм носила или вече няма да нося, отделям-за да дам на някого,или да занеса в контейнерите за дрехи  Някои дрехи решавам да преправя за нов живот,други се опивам да продам.

# 187
  • Пловдив
Пролет и есен прибирам едните дрехи и изкарвам другите.
С неудобството, че дрехите, коита са извън сезон държа в чували.
Дрехите, които няма да нося ползвам за парцали, подарявам или продавам. Един път до сега съм се включвала в платена кампания за рециклиране.

# 188
Не си "сменям" гардероба. Всички дрехи си имат място. Периодично ги преглеждам и махам стари и непотребни. Слагам ги в контейнерите за дрехи.

# 189
  • София
⚪ Как организирате гардероба си, когато настъпва пролетният сезон? - Прибирам зимните дрехи като оставям място на подходящите за пролетта.
⚪ С какви предизвикателства се сблъсквате, когато е време да приберете зимните си дрехи? С начин на съхранение, обикновено ползвам вакуумни торби.
⚪ Разкажете ни какво се случва с дрехите, които вече няма да носите – предпочитате да ги подарите, дарите или рециклирате? Какви други приложения намирате за тях? - Подарявам или рециклирам.

# 190

Пера, прибирам в килер всички по-дебели дрехи.

Дали да не изхвърля част от тях.

Подарявам, изхвърлям. Досега не съм рециклила.

# 191
  • София
Как организирате гардероба си, когато настъпва пролетният сезон?
Винаги правя пролетно подреждане на гардероба като обикновено се разделям с част от дрехите, които не нося. А на други давам втори шанс.
С какви предизвикателства се сблъсквате, когато е време да приберете зимните си дрехи?
Трудно намирам място за обемите якета, но за сега успявам.
Разкажете ни какво се случва с дрехите, които вече няма да носите – предпочитате да ги подарите, дарите или рециклирате? Какви други приложения намирате за тях?
Най-често давам на роднини или за рециклиране. Не се случва да хвърлям в кофа.

# 192
Гардероба ни е доста голям и в долната му част събирам дрехи който в момента не нося или зарменям когато се сменят сезоните.Якета ,палта или по обемни дрехи слагам във вакум пликове и така ги съхранявам лятото.Дрехи които няма да нося ,подарявам или ги оставям в пунктове за даряване.

# 193
  • София
Организирам го както вадя летните дрехи и слагам на мястото на зимните. Несезонните прибирам в кутии или подреждам в задната част на гардероба.
Ненужните дрехи - в контейнерните на БЧК или (по-рядко) в Х&М.

# 194
Организирам го както и през зимния период - вадя летните дрехи и слагам на мястото на зимните. Несезонните прибирам.
2.Нямам никакви проблеми,  прибирам дрехите изпрани.
3. Подарявам ненужните ми дрехи. Ако ми се занимава-пускам за продажба.

Общи условия

Активация на акаунт