Как да подготвим гардероба си за пролетта и лятото? Включете се в играта и спечелете!

• 5 491
  • 241
  •   1
Отговори
# 60
Вадя летните / зимните дрехи и слагам на мястото на зимните / летните.  Държа ги изпрани във вакумни торби под леглото. Старите и ненужни дрехи подарявам или изхвърлян.

# 61
  • Стара Загора
1. Изваждам тънките дрехи, преглеждам и решавам с кое да се разделя и кое да запазя.
2. Най-трудно ми е да намеря място за всички якета и палта, използвам вакуумиращи торби. Разбира се и досадният момент да изпереш всички неща преди прибирането.
3. Ако са в добро състояние ги дарявам или подарявам. Ако са изцапани или скъсани и материята е подходяща ги правя на парцали. Ако не е подходяща материя и имат забележки ги изхвърлям.

# 62
Как организирате гардероба си, когато настъпва пролетният сезон? Първо прибирам зимните дрехи, като преди това ги пера и преглеждам дали няма нещо, с което е време да се разделя, като скъсани дрехи и обувки или такива, които не нося от много време, а само пазя. След това с помощта на вакуумиращи пликове опаковам по-обемистите зимни дрехи, за да заемат по-малко място и ги прибирам по-назад в гардероба, за да дам място на пролетните и летните дрехи, които ще нося основно през идващия сезон. При тях повтарям същата процедура на преглеждане и сортиране на дрехите, като отделям евентуално, ако има такива, които няма да нося повече, за да не заемат излишно място.

# 63
1. Всичко е сортирано и надписано по сезони и е в чували! На всеки чувал пиша дали са мои или на мъжа ми и ги сортирам по видове - панталони,фланелки,блузи и т.н. Откакто се появи малкият човек,вече надписвам и сортирам и неговите, като ги надписвам и по месеци!
Сега ми предстои да прибера всичко зимно и да извадя всичко лятно и просто да надпиша отново всичко.
2.Никога не успявам да намеря място за всичко.За това у дома има правило - ако нещо не е носено през сезона, то се изхвърля! Нищо ненужно не пазя, за да успявам да да намеря място на всичко!
3.Дрехите,които вече няма да носим,обикновено нося на нуждаещи се. Просто слагам всичко в торби и ги подарявам там. Ако случайно не ги искат ги оставям на видимо място до контейнер. Изчезват за секунди.

# 64
⚪Как организирате гардероба си, когато настъпва пролетният сезон?
Дебелите зимни дрехи и якета прибирам изпрани. Оставям няколко по-плътни блузи и жилетка за всеки случай. Гардеробът ми е организарн по вид на дрехата - панталони, блузи, рокли, поли
⚪ С какви предизвикателства се сблъсквате, когато е време да приберете зимните си дрехи?
Никакви, освен че ми отнема много време тази реорганизация
⚪ Разкажете ни какво се случва с дрехите, които вече няма да носите – предпочитате да ги подарите, дарите или рециклирате? Какви други приложения намирате за тях?
Подарявам, давам за рециклиране. Най-износените намират приложение като еднократни парцали.

# 65
⚪ Как организирате гардероба си, когато настъпва пролетният сезон? Нямам кой знае каква организация, просто прибирам най-дебелите дрехи.
⚪ С какви предизвикателства се сблъсквате, когато е време да приберете зимните си дрехи? С липсата на място, не искам да се мачкат и сплескват.
⚪ Разкажете ни какво се случва с дрехите, които вече няма да носите – предпочитате да ги подарите, дарите или рециклирате? Какви други приложения намирате за тях? Дарявам ги, или ги изхвърлям в контейнери за рециклиране.

# 66
  • Варна
1. Сменям местата на зимните с летни дрехи. Пролетни и есенни стоят винаги в гардероба.
2. Предизвикателството, което срещам, е липсата на място за зимните якета. Използвам  вакуумни торби, въпреки че не ми харесват, защото мачкат дрехите.
3. Дрехите, които вече няма да нося, но са запазени, предвам в контейнери  на БЧК , останалите - на боклука.

# 67
Свалям на по-ниско пролетни дрехи, а зимните ги качвам на високо в гардероба.
Обикновено трудно намирам място за дебелите зимни дрехи, които заемат много място.
Дрехите, които няма да нося или подарявам, или продавам.

# 68
Пролетните ми дрехи последните две години ги нося и през зимата - и двете последни зими бяха сравнително топли. Така че не "вадя" пролетни дрехи. Просто правя разбор на разполагаемото, преценявам какво има за купуване, вадя някои тениски, светли дънки и панталони. Прибирам пуловерите и давам на химическо чистене палтата, за да са готови за следващата зима.
Все още съм по майчинство, така че дрехите си ги нося наистина до скъсване. Не ме притеснява, ако някоя блуза е малко поизбеляла - отива към категорията "за вкъщи". Преди бях минималист откъм всичко, но в момента съм във фаза, в която ми харесва да купувам дрехи. Предимно ежедневни, не чак толкова скъпи (в това число и ВУ) блузи, ризи и тениски. Някакъв тип терапия ми е. Иначе истината е, че нямам нужда от почти нищо и животът, и работата ми са такива, че мога да изкарам цяла година с пет блузи и два панталона.

# 69
⚪Как организирате гардероба си, когато настъпва пролетният сезон? - Всъщност има неща които нося и есента и пролетта и си ги оставям в гардероба, като към тях добавям зимните.
⚪ С какви предизвикателства се сблъсквате, когато е време да приберете зимните си дрехи? - проблема беше мястото, затова започнах всичко да прибирам в торби на които изсмуквам въздуха и така ми пести място. Защото сме петима човека и е страшно , хихи.
⚪ Разкажете ни какво се случва с дрехите, които вече няма да носите – предпочитате да ги подарите, дарите или рециклирате? Какви други приложения намирате за тях? - раздавам ги или ги пуснам в контейнерите на БЧК.

# 70
⚪ Как организирате гардероба си, когато настъпва пролетният сезон?
 Обикновено прибирам най-дебелите дрехи, оставям тези за преходните сезони и изваждам летните.
⚪ С какви предизвикателства се сблъсквате, когато е време да приберете зимните си дрехи?
 Най-голямото предизвикателство е намирането на място за обемните дрехи. Старая се да прибирам повечето във вакуумиращи торби.
⚪ Разкажете ни какво се случва с дрехите, които вече няма да носите – предпочитате да ги подарите, дарите или рециклирате? Какви други приложения намирате за тях?
 Ако има такива, които са в перфектно състояние или почти не носени ги подарявам. Тези които са по-износени или захабени отиват в контейнерите за рециклиране.

# 71
Аз имам ужасно много дрехи! Децата - също! Обаче си ги носим и изобщо не виждам причина да се огранича в това отношение.
Пролетно време изпирам, изсушавам и прибирам всичко извън сезонно. Съхранявам във вакуумни пликове.
Предизвикателство е мястото за извънсезонните дрехи, както и времето за пране, сушене и миене на всички дрехи и обувки.

Дрехи, които вече не нося, ги подарявам - ако са хубави, хвърлям в контейнерите на БЧК - ако са прилични, предавам за рециклиране - ако вече преценя, че не стават.

# 72
⚪ Как организирате гардероба си, когато настъпва пролетният сезон?
Малко по малко прибирам дебелите и вадя по-леки дрехи.
Най-вече с липсата на достатъчно място.
Като цяло тези, които не стават отделям за рециклиране, каквото може подарявам. Старая се всеки път да освободя място.

# 73
⚪ Как организирате гардероба си, когато настъпва пролетният сезон? - Прибирам зимните дрехи и изваждам пролетните и летни дрехи.
⚪ С какви предизвикателства се сблъсквате, когато е време да приберете зимните си дрехи? - Поради това, че са обемни, никога не мога да им намеря подходящо място или пък не се събират на мястото, от където съм ги извадила.
⚪ Разкажете ни какво се случва с дрехите, които вече няма да носите – предпочитате да ги подарите, дарите или рециклирате? Какви други приложения намирате за тях? - Основно ги предавам за рециклиране. Рядко подарявам или дарявам.

# 74
  • София
⚪ Как организирате гардероба си, когато настъпва пролетният сезон?- първо всичко изпирам, ароматизирам и после прибирам зимните дрехи във вакумиращи се пликове Simple Smile
⚪ С какви предизвикателства се сблъсквате, когато е време да приберете зимните си дрехи?- кои дрехи да оставя и кои да (по)даря
⚪ Разкажете ни какво се случва с дрехите, които вече няма да носите – предпочитате да ги подарите, дарите или рециклирате? Какви други приложения намирате за тях? - ако имам приятел, на когото биха му станали - подарявам, останалите дарявам

Общи условия

Активация на акаунт