Градинарство - моето хоби 32

• 42 097
  • 796
  •   1
Отговори
# 135
Дриада,
Не помня, преди 2-3 години е това. Може би някаква дихондра? Просто в Разсадника си избирам подходящи комбинации.
Принципът е нещо за център и височина, нещо за обем край него и нещо да прелива от саксията.
Ето една хитринка.
https://blog.gardenloversclub.com/container-gardening/video-tuto … _content=cmp-true

# 136
Момичета, кой имаше гигантски хибискус мошатус? Покарват ли вече? Моят не дава признаци на живот, дали е загинал...
Анемонето тази година е сууупер цъфтеливо

# 137
  • Пловдив
Phloxx ,изобщо незнаех ,че хлороза може да настъпи и  от пресушаване .Някъде бях чела ,че и от преполиване става .Хич не държа на този подарен хибискус, но ще го напръскам с тор за рози и ще му сипна едно желязо .

Пропуснах да подчертая ,че на teamy дворчето е страхотно . Heart

Много харесвам цветните комбинации в саксия .Единственото ,което ме възпира ,че ще пропусна да полея някой път .Това е причината да нямам саксии и сандъчета отвън ,а така ми харесват .

Днес на път за местния  разсадник ,снимах едни бели анемонии .Много красиви и феерични .

Закупих си лавандула (прилича на ангустифолиа) ,декоративна салвия (тя май си пада по слънце ,за разлика от нормалната ),армерия и алиум .Типично в мой стил купувам без никаква идея къде ще ги сея   Simple Smile

Лизимахията  може ли да се гледа в саксия като висящо растение ? В разсадника ми казаха ,че е много агресивна и дори трева не може да поникне между нея .

Последна редакция: сб, 22 апр 2023, 15:20 от nelina_london

# 138
Нели,
Сложи капково на саксиите и сандъчетата. Тази година съм решила, че ще го направя. Голямо поливане пада иначе, да!

# 139
Дриада,
Не помня, преди 2-3 години е това. Може би някаква дихондра? Просто в Разсадника си избирам подходящи комбинации.
Принципът е нещо за център и височина, нещо за обем край него и нещо да прелива от саксията.
Ето една хитринка.
https://blog.gardenloversclub.com/container-gardening/video-tuto … _content=cmp-true

Благодаря , хареса ми тази дихондра, даде ми ми идея. И тъй като много харесвам комбинации  на саксия с висящи растения ще опитам с тези семена.. https://www.sortovisemena.bg/1139-dihondra прочетох, че става каскадна ако се пусне надолу..

# 140
Много ми харесват и на мен тези комбинации. Взех да се чудя с какво да комбинирам каскада петуния. Винаги съм я виждала само нея в саксия.

# 141
Здравейте!В градината имам много самонасяла се маточина.Трябва да я редуцирам и няой,ако иска да му подаря коренища да ми пише на лични.

# 142
  • Бургас
И аз като любител на комбинации си поръчах разсад на сребърна дихондра. Вчера я взех. По 5 и 50 на саксийна. А ще я комбинирам със сурфиния, вид петуния. Ще видя какво ще сътворя.

# 143
# 144
Екстра! Много благодаря! Relaxed
Измислих синя лобелия, декоративна трева заешка опашка и каскадната петуния. Надявам се да имам какво да ви покажа след няколко месеца. Simple Smile

# 145
Ето тази красавица цъфнала днес в бурята

# 146
И аз като любител на комбинации си поръчах разсад на сребърна дихондра. Вчера я взех. По 5 и 50 на саксийна. А ще я комбинирам със сурфиния, вид петуния. Ще видя какво ще сътворя.
От къде я поръча? Като се замисля , май за семена е късно?

# 147
  • Бургас
Във фейсбук ги намирам различни цветя. Да не се тълкува като реклама не мога да напиша. От градински център е дихондрата, а сурфиния от една жена от Варна. Сурфиния вече предпочитам пред петуния, особено ако са внос от Гърция.

# 148
Нелина, аз от Флора бях вземала всичко

# 149
  • Пловдив
Мариета , driada е питала за дихондрата .
 Аз бях засяла миналата година от нея и доста бързо се разрастна ,обаче се уморих да скубя тревата ,която излиза между пълзящи клонки и я отстраних .Сега пък ,по лизимахията залитам  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт