Градинарство - моето хоби 32

• 42 749
  • 796
  •   1
Отговори
# 360
  • Пловдив
Разкошни са  ,Мариета ! Heart

Започвам да се влюбвам в градинарстването .Не съм си представяла, че може да е толкова пристрастяващо .

Купих Лизимахия (ще я комбинирам във висока саксия) ,физокарпус и едно много нежно вечнозелено цъфтящи храстче -Диосма от семейство ерикоидни .

Засях неонова хоста .Малко ярка ми идва ,но предполагам ще промени цвета си .

Имам въпросче относно Вайгела .Колко бързо расте ? Харесала съм вариегатната форма (с шарени листа) и светло розови цветчета .

# 361
Вайгелата не е от най-бързо растящите. Неоновото е хойхера Smile
А това вечнозеленото е разкош. Веднъж си купих, но загина скоропостижно, не знам точно какво му причиних. Оттогава не съм виждала такова. Разкажи по-нататък ако се сетиш, как се грижиш за него...

# 362
  • Пловдив
Леле ,Ploxx ,не знам защо ми се е изплъзнало хоста Simple Smile Вероятно ,защото точно до нея има и такава Simple Smile .Отначало хойхерите ми се струваха много невзрачни ,но си промених мнението Simple Smile

Ще дам отчет за Диосмата .Като цяло ,не обгрижвам особено цветята с изключение на розите ,но в Английските сайтове пишеше ,че е силно студоуснойчива  и лесна за отглеждане  .
 От тези дъждове една седмица пръскам розите за въшка ,на следващата берберисите са с белокрилка ....

# 363

Имам въпросче относно Вайгела .Колко бързо расте ? Харесала съм вариегатната форма (с шарени листа) и светло розови цветчета .
Това е моята преди години.От известно време бях занемарила градината и сега доста я окастрих.Незнам изобщо дали ще разцъфти тази година.Според мен расте сравнително бързо,но и там има различни сортове.

-преди да разцъфти

Скрит текст:

# 364
dt, прекрасна градина, толкова шареничко и свежичко Hug

Неотдавна си взех малки вайгелки, по две клечки една педя дълги, едната дори беше кръцната до земята, само корен,  дръпнаха с половин метър за година, но не са се разклонили особено, може би ако се кръцват връхчетата биха се и разклонили. Тази година им е втора и клонките са към метър дълги.

# 365
Имам в градината около 50 броя дървета и храсти от типа на туите. На голяма част от тях листата им са като изгорели, ама на труднодостъпните места. Мислех че са болни, ама жената в агроаптеката ми каза, че трябвало да ги наторя. Сега се уча да градинарство, та си го записах в тефтерчето. Grinning Два дена орязвам компрометираните листа (не знам така ли се казва при туите) и торя. Добра работа свърших. Чак и единия нокът си окастрих. Grinning Сега чакам тора да си свърши работата. Grinning
Много ми харесаха на Мариета саксиите. Може би и аз ще си направя някоя такава. Много хубаво ще ми стоят на верандата.

# 366
Чудна градина, dt!

# 367
  • Пловдив
dt ,влюбена съм  ..безвъзвратно Heart Eyes  Heart Eyes  Точно такива градини са ми на сърце  ,за съжаление не мога да реализирам подобна ...

# 368
И на мен градината на dt много ми хареса. Ще се радвам на още снимки.

# 369
Dt, прекрасна градина! Толкова пълна и шарена. 😍

Nelina, и аз съм много пристрастена. Само за градината мисля и все искам някое ново растение и се чудя как да не прекалява с харченето. Днес си взех creeping jenny за комбинация в контейнер и астилбе за сенчестата градина. 😊

Заглеждам и разни червени храсти. Може ли да ми препоръчате вечнозелен вид, който да вирее на полу сянка и вятър.

В търсене съм и на сребърна дихондра. Засичали ли сте я по разсадниците в София?

# 370
Dt, чудна градина.
Нелина, моите вейгели растат доста. За да цъфтят целогодишно, режа през цялото лято след прецъфтяване. Миналата година доста ги орязах. Особено едната. Сега са започнали да цъфтят. Ниско до тях има едно маленко червенолистна Вейгела, с розови цветове. Физокарпусът до тях също вече почва да прави малко топчици:) цвят.

И едно отражение Simple Smile дъждовете доста полегнаха Вибурнума. Днес го изправях и превързвах. И няколко цвята си взех

# 371
Заглеждам и разни червени храсти. Може ли да ми препоръчате вечнозелен вид, който да вирее на полу сянка и вятър.
Тук май само пристрастени сме се събрали.
Препоръчвам ти червен берберис. Много е красив, ако не ти пречи, че е бодлив. Фотинията напролет е червена, после позеленява.

# 372
Много благодаря!Както казах доста я бях занемарила и тази пролет започнах на ново да я почиствам и да садя нови попълнения.Имаше доста жертви.Ще гледам да направя нови снимки скоро.

# 373
Да, пристрастяващо е да се занимаваш с растения. Тази вайгела наистина е красива …

# 374
Благодаря. Точно червен берберис си харесах вчера, но видях че е листопаден и започнах да се чудя дали да е той или нещо друго. 😊 Дали има нещо червено целогодишно?

Фотиния та също ми е в плановете, но мисля да я захващам есента от резници.

Тук май само пристрастени сме се събрали.
Препоръчвам ти червен берберис. Много е красив, ако не ти пречи, че е бодлив. Фотинията напролет е червена, после позеленява.

Последна редакция: чт, 11 май 2023, 08:46 от ВаНиЛа

Общи условия

Активация на акаунт